Проф. Пламен Киров: Президентът не е деполитизиран

Навлизаме в конституционна криза, смята експертът
30 май 2023 15:03, Стела Стоянова
21
Проф. Пламен Киров: Президентът не е деполитизиран
Снимка БГНЕС

"Българският президент не е деполитизиран, каза той. Вчерашният ход на Румен Радев е бил добре режисиран"

Това коментира ръководителят на Катедрата по конституционно-правни науки в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и бивш конституционен съдия проф. Пламен Киров пред БНТ за връчения вчера на ПП/ДБ втори мандат за сформиране на кабинет.

По думите му, реакцията на президента след изтичането на записите е обяснима.

Още по темата
Според Киров ПП ще се опитат да съставят правителство. Друг е въпросът дали ще успеят, подчерта конституционалистът. Размразяването на отношенията е двустранен процес, поясни той.

Няма основание за импийчмънт на Румен Радев, изтъкна Киров. От записите, разпространени от Радостин Василев, лъснал пред обществото пъкленият план на ПП. "Такова говорене не е нормално, паднали сме твърде ниско", заяви той.

Проф. Киров добави, че навлизаме в конституционна криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: президентПламен Киров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този е матрьошка
17
1
 
2
 
! Отговори
Всеки доц и професор преди 10 месеца
от полтилози, социолози и т.н е симпатизант на герб, не е ли много странно, един приятел ми отгвори че не е странно при положението че почти всички ги хабилитира ББ по време на неговото управление.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НЕ Е УЧУДВАЩО, ЧЕ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ЩОМ ИНТЕЛЕКТУАНИЯТ ЕЛИТ НА НАЦИЯТА Е НА ТОЛКОВА НИСКО НИВО, ЧЕ Е НЕЗАБЕЛИЖИМ НА СВЕТОВНИЯТ ХОРИЗОНТ!!!...
15
0
 
4
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 10 месеца
Дайте великата спецка по конституционно стъкимистика право лейди Соросалия Киселова... да защити СОРОСДЕНКОВ...ЗАДАВА СЕ КОАЛИЦИЯ еврото - ама не еврозоната а пепи еврото хахаха
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президента има задължение да спазва законите и да си изпълнява правомощията. Дали е политизиран няма никакво значение.
13
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Ех, дечица, дечица с жълто около устата. Още ли не знаете какво е ДБ?! Явно сте родени наскоро. Едно време имаше СДС, БСП и ДПС. През 1997 СДС направиха преврат и с подкрепата на САЩ взеха властта. От 1997 до 2001 управляваше СДС под името ОДС, с премиер Иван Костов. След като през 2005 година СДС загуби изборите, Иван Костов се отцепи от СДС и с отцепниците създаде ДСБ. Сега ДСБ се крие зад името ДБ, но 95% от ДБ е именно ДСБ. Затова на преден план избутват Христо Иванов, който не е от ДСБ.
12
8
 
10
 
! Отговори
Мили хора преди 10 месеца
никой не ви е виновен за нищо. Самите вие сте виновни, ающото след като чухте записите трябваше всички не само аз да сме на площада, пред НС, МС, Президентсвто и да удряме с лопатите а не някакви тука да ми се прозяват неказвайки нищо съществено. Държавата ни е продадена на Козяк и Урсула, чу се как си трябва от записа. Всички тези трябва да са в затвора за престъпление по конституцията.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кой от политиците не е режисиран?
10
9
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 10 месеца
Абе от кой подлез туй недоразумениу си е купил титла (прУфесУр) не знам, но да не знаеш, че у природата немъ такава ж.вотно като "деполитизиран" политик демонстрира минус интелект! -))))))
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бивш конституционен съдия от квотата на Радев ли е бил?
8
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Партиите ходят на избори 5 пъти за последните две години ,Радев узурпира властта и като деспот управлява без да е създал политически проект и без да е ходил на избори като всички останали.Това не е достатъчно и сега решава че трябва още да управлява и завява че партиите трябва да му върнат мандата за да продължи да бъде на власт !!
7
8
 
15
 
! Отговори
Щото преди 10 месеца
Роската Плевналиев едно време беше деполитизиран нали Доколкото може да се нарече президент де.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гоце беше известен като човекът конструирал тройната коалиция.А Радев дори не иска да връчи мандата на партиите за да се направи правителство.Абсолютнен продажник
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президента издингнат от БСП създаде ПП и ДБ дето после се коалираха с БСП а сега играят театър че са евроатлантици докато закопават България с избори и хаос
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев вчера просто потвърди думите на Иван Костов ,че узурпира властта.Президента казва на партиите че едва ли не те не трябва да правят правителство.Като се има в предвид че 2 години вече почти няма правителство и ако продължават така нещата още време ще сме без бюджет и най вероятно няма да влезем нито в еврозоната нито в Шенген .Радев в руски сателит .
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-н Киров , то цялата политическа вакханалия , като се започне от пркурорският "атентат" , е добре режисирана ! Само дето ние ,освен зрители , не ставаме за друго ! Явно нещо са настъпали котето (Козяк) и сеге се чудят как и вълка (ББ) сит (изпран) , и агнето (ПП) - цяло ...
2
15
 
7
 
! Отговори
Лелее преди 10 месеца
Чиба бе, ченге. Спретнахте тази история, ама пресолихте манджата. Руски ***.
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
разединителя на нацията и после друг ни бил виновен