Къде можем да си купим сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг?

Интерактивна карта показва магазините
111
Къде можем да си купим сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг?
Снимка: БГНЕС, архив

Интерактивна карта показва локациите на всички магазини в страната, в които могат да бъдат намерени сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг. Те предлагат млечните продукти на „Ел Би Булгарикум“ на атрактивните цени, съобщиха от държавното дружество.

Картата се зарежда при отварянето на сайта на държавното дружество lbbulgaricum.bg и цели да улесни потребителите.

"В началото на нашето управление "Ел Би Булгарикум" предлагаше продуктите си в 11 фирмени магазина и в няколко големи търговски вериги. Пазарният дял на дружеството бе около 2%, а условията, при които продуктите се продаваха в една от големите вериги, бяха довели до загуба за дружеството от 500 хил. лв. за година“, коментира министър Никола Стоянов.

По думите му след взетите спешни мерки за промяна в работата на дружеството е удвоен неговият оборот, а продуктите вече се предлагат в над 120 магазина в цялата страна.

Въведена е и промяна в организацията на доставките, тъй като дружеството не е било готово веднага да посрещне големия потребителски интерес. През последните месеци постоянно има чакащи клиенти пред магазините им, а стоката свършва толкова бързо, че се налага зареждане по минимум 2 пъти на ден.  

„Показахме, че на пазара може да има качествен продукт на атрактивна цена, като същевременно дружеството е на печалба“, допълни Никола Стоянов.

"Това, което променихме е, че вече Ел Би работи изцяло с местни, български доставчици", подчерта Никола Стоянов. В миналото решенията с кои доставчици да работи държавното дружество са се взимали еднолично от директора му. Днес има ясни и публични правила, и задължително условие е 40% от доставките да са от малки ферми, а останалите 60% се разделят между поне 5 големи кравеферми.

Продуктите на Ел Би продължават да се предлагат и в някои от големите търговски вериги като с всяка от тях се водят преговори за промяна в условията на това сътрудничество, за да бъдат намелени цените за крайните потребители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: сиренекашкавал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това са търговски трикове.И тези схеми ще излязат наяве.Това със сигурност не е същото качество.
81
0
 
2
 
! Отговори
Селски Бек преди 10 месеца
Кило сирене се прави от 6-8 литра мляко.Кило кашкавал средно около 10 литра мляко.Кило Пармезан средно от около 20 литра мляко,но трябва да зрее поне 12 месеца,за добър и качествен Пармезан се смята този който е зрял над 24 месеца.Абе българино????..Ти няма ли най-сетне да си вдигнеш потурите,да се изправиш и обърнеш,и да удариш комунистичрсткият душманин в суратя? Разгониха ти синовете,продадоха ти дъщерите,взеха на дядо ти нивите,взеха ти пенсията,и ти все още си оставаш надупен! Робия до шия!
80
3
 
6
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
тези държавни магазини са една схема на пеевски да източва държавата. не се накраде този човек! и си мисли че възмездие няма да има (!?)
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По соца нямаше сирене правено само от вода,желатин и трансглутаминаза без грам мляко, кашкавалени заготовки идващи от вън с неясни съставки,преработени тук и пуснати в магазините с етикет "Кашкавал от краве мляко".
78
3
 
6
 
! Отговори
Луди ли сте? преди 10 месеца
Читави сирене 8-9 лв.В Лидъл.Беше 11 лв. но го намалиха , след като залежа по рафтовете.И повече ще падне.....
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ясно, в село Дивотино, Пернишко имат фирмен магазин. Все едно в Кюстендил да отворят магазин за череши по 30 лева килото.
76
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще кажа на всички които четат такива статии,не се подреждат.Купих от кашкавал на Ел Би от фирмения им магази в София на пазара Димитър Петков.Кашкавала се разтече и изтече на едни принцеси ,на вкус беше отвратителен ,леко кисела жилка ,бъркан е с кой знае какво ,мисля палмови мазнини ...Правят го явно на партиди и тези с ниските цени са тотал щета като качество,не се лъжетв
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо не е жив моя дядо.Спомням си как ругаеше празните магазини през соца и огромната му носталгия по препълнените бакалии преди 1944год.Казваше,че всичко друго може да си произведе ,но му липсваха прекрасните маслини и фурми.Тъй,че не се изхвърляйте носталгиците по соца.
74
1
 
1
 
! Отговори
Производител преди 10 месеца
Абе то не става така тая работа , не може хората да са се разбрали за едни цени а тоя видиш ли щото е много специален да подбива ! Ще сезираме КПК !
73
0
 
11
 
! Отговори
Някой към 74 преди 10 месеца
Въпреки всичко няма да забравя кога цялото село деца чакахме пред пекарната палетите със хляб и играхме и се смяхме и когато вземем хляба го изяждах бързо защото беше толкова вкусен, че просто друг вариант нямаше ядеш и ревеш както се казва хахаха с чубрица и домашен сочен домат вкус който не съм опитвала от поне към 15 години и т.н.... Във всяко нещо и навсякъде и по всяко време си има хубаво и лошо, че дори и хората. Въпроса е дали имаш възможност да имаш селекция от най-доброто от всичко това
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е то голяма реклама.... Румен Радев ви продава кашкавал.. ама в точно определени магазини и в точно определени дни.. и пак не е кой знае колко по-евтино от обичайна покупка в Кауфланд.
71
2
 
3
 
! Отговори
Някой към 74 преди 10 месеца
Някога ядохме много качествена храна и също и домашна произведена невероятен вкус плодове и зеленчуци. Вкусовете със днешните абсолютно нищо общо нямат. Сега всичко е изкуствен ***. Кашкавал и сирене все още харесвам повече българските и хляб също и лютеница и т.н. Друг е въпроса, че качеството на храната и някой продукти се изгубиха при разпадане и разни преходи и кражба и т.н. и да не забравяме вноса.За купоните от комунизма няма да говорим и за наши и ваши и какви *** ако не си от тях
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може да си купите навсякъде евтино сирене но ще е МЕНТЕ!Много е просто но не е за прости хора като българите!!
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро Брейка продава сириние от тлените останки на Янко Шумкаря.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никъде
67
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Магазините при соца бяха жива трагедия...Пълна трагедия беше целия ни Янко Шумкарник с кодовото име България! Днешните плодове ги берем благодарение на някогашното правешки управление на БКП!
66
3
 
11
 
! Отговори
Кирил преди 10 месеца
Браво, така се прави, поздравления! По този начин чисто икономически, ще дръпнете цените и на другите фирми надолу, ако пък не намалят цените,ще фалират. Просто защото няма да има кой да им ги купува. P.S. Свършиха балъците!!
65
3
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 10 месеца
не си спомням да съм имал някакви проблеми с храната преди 40 години...нито като цени, нито като качество...
64
2
 
2
 
! Отговори
Kiro преди 10 месеца
Bravoo
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При соца хората на село си произвеждаха всичко сами .От зеленчуци до луканка ,сирене и кашкавал.Овчето сирене беше приказно на вкус.И никога не е било жълто.Днес овчето сирене е отвратително.Предпочитам краве.Имаше смес ,но почти не го откривам.Купувам от фирмен магазин специална марка.Вкусен е,но няма общо със вкусното селско сирене някога.Магазините при соца бяха жива трагедия.