Патриарх Неофит с послание за мир и единство

Църквата отбелязва днес Петдесетница
28
Патриарх Неофит с послание за мир и единство
Снимка: БГНЕС

Българската православна църква отбелязва Петдесетница - рождения ден на Христовата Църква. Празникът е символ на сътворението на Света Троица - един от най-значимите и радостни в Православната църква.

В празничното си слово българският патриарх Неофит отправи послание за мир и единство.

"Празнувайки рождения ден на Църквата Христова – деня, когато Светият Божи Дух щедро се излива над всички верни, според обещанието на Възкръсналия и Възнесъл се в Небесата Господ Иисус Христос – се обръщамe към вас с послание за мир и единство, за единомислие и единодействие в нашия общ живот в лоното на светата Църква, в която всички ние, с вяра и жива надежда, живеем и се спасяваме, намирайки в нея тих пристан от стихиите на бурното житейско море.

Още по темата
И ето че тази Църква, която вече две хилядолетия, във всяко време и на всяко място, ден след ден продължава да привлича към себе си такива, които се спасяват (Деян. 2:47), e Църквата на Христа Иисуса, нашия Изкупител и Спасител, в която неизменно пребъдва и изпратеният ни някога от Него Утешител, Духът на Истината – същата тази Църква и днес, в нашето тревожно и размирно време, време на най-дълбока нравствена и духовна криза, отново е до нас, като духовен оазис сред пустинята на безнадеждността. Оазис, където всеки, който е гладен и жаден за правда (Мат. 5:6), може да приеме Божия Дух, да живее в Божието присъствие и да пие до насита от живата вода на Божието слово. Слово, което има силата да оживотворява и да стопля и най-окаменялото и ожесточено сърце, да събужда и разпалва и най-слабо мъждукащата в нас божествена искрица и да ни преобразява от чеда на греха в чеда на Бога – изкупени, за да получат „осиновението“ (Гал. 4:5). В тази Църква винаги ни очаква протегнатата към нас ръка на Спасителя – като отворена възможност за всеки, който с чисто сърце и с вяра във Възкръсналия от мъртвите Христос Господ търси пътя към Бога и Неговата вечна правда.

Благодатта и мирът на нашия Господ и Спасител Иисус Христос, и щедрите дарове на Всесветия Дух да бъдат с всички нас!", се казва в словото на Негово светейшество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: патриарх Неофит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
fact преди 10 месеца
ко рече, ко? БПЦ - НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ КГБ. ЧЕ И ПЛЕМРА ЗА МИР?
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въпрос мислих те ли, защо хората излизат от църквите омърлушени, сякаш изсмукани, на тях им се отнема жизнена енергия, а попа е винаги енергичен и жизнерадостен тъй като си получава своя дял, след като нахрани христиански егрегор и небесата с енергия на хората..
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 18 , кажи го на "ДЕМОкрацията"!
19
3
 
4
 
! Отговори
И ти ли аг.Симеонов! преди 10 месеца
И Неофит /дс-агент Симеонов/ бил миротворец, пък ние да не знаем. Ей много станаха путиновите миротворци в тая наша НАТО-вска България! Да се чуди човек и да се мае що щат тези миротворци в Европейска България.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 3. Който напада чужди държави той е терорист и убиец.
17
3
 
6
 
! Отговори
RR преди 10 месеца
Попа на Банкянския крадец и похотливец
16
4
 
7
 
! Отговори
ορ преди 10 месеца
Генерал майор , проф. , инж. , арх. , д-р , мюфтия , патриарх Неофит лауреат на Димитровска награда , д. н. с послание за мир и единство с г-н Путин и петата колона начело с Костя Копейкин и его подруга Румена Радева .
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази държава вече е пълна лудница. Светската власт ви изпрати на война, а църковната власт ви говори за мир. Шизофренична държава, изобщо не се съобразявайте с нея. Трябва да има или мир, или война, не може да има и мир и война по едно и също време. Направо закривайте тази държава лудница.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нека споменем и за приноса на Патриарх Неофит за мира и разбирателството в страната ни.2013 година народа се разгневи на Бойко и управление за хилядите кражби и сключени неизгодни договори с енергийни компании и пренос на енергия.Бойко избяга и се скри в една частна болница.Тогава ,,миролюбивия" Патриарх нито излезе пред народа.Нито успокои в тия размирни времена на нестихващи бунтове.И в стила на църквата , да не харесва бунтовете, отиде та се моли за здравето на тогавашния премиер.Народа да ду
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нека споменем и за приноса на Патриарх Неофит за мира и разбирателството в страната ни.2013 година народа се разгневи на Бойко и управление за хилядите кражби и сключени неизгодни договори с енергийни компании и пренос на енергия.Бойко избяга и се скри в една частна болница.Тогава ,,миролюбивия" Патриарх нито излезе пред народа.Нито успокои в тия размирни времена на нестихващи бунтове.И в стила на църквата , да не харесва бунтовете, отиде та се моли за здравето на тогавашния премиер.А народа оча
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинците трябва да свалят оръжие в името на мира.Ввче го чухме от майор Кирил
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този да се скрие някъде...
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слуга на полковник Гундяив.
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бок да пази господ.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя да каже кога ще плаща данъци. На какво основание калугерската мафия е освободена от налози, каквито плаща всеки от нас.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дай Боже. Амин!!!
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бог да пази овца, сина и светаго духа
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо да създаде нещо това деди, после да чете морал. Какво са създали тия, с какво са допринесли за страната?
4
3
 
7
 
! Отговори
Джак Ричър преди 10 месеца
Амин!Бог да пази България и Българите!
3
5
 
5
 
! Отговори
Реалност преди 10 месеца
Който има глава и мозък, желае мир. Който насажда омраза и война при предложение за мир е терорист или откачен артист необразован.