Кои са Галеви? Почтени служители на МВР или комбина с Къро и Таки

Стойчев: Отдавна корупцията е пробила КПП на страната
5 юни 2023 09:33, Анисия Иванова
65

МВР и прокуратура се заеха със случая на единия от братята Галеви – Ангел Христов, за който се оказа, че е в България и е починал от инфаркт. Междувременно вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че се работи по версията Христов да е вкаран мъртъв в България.

"Всеки месец в страната влизат и излизат стотици хора нелегално. Отдавна корупцията е пробила КПП на страната", каза бившият началник на Централната служба за борба с организираната престъпност Тихомир Стойчев в предаването "България сутрин".

Той обясни, че от момента на изчезването на Ангел Христов и Пламен Галев, когато те са обявени за международно издирване от Интерпол, в МВР би трябвало да се води оперативно-издирвателно дело.  

Още по темата

"Какъв е обменът на информация между службите да се установи къде са тези лица, разузнавателните ни служби имали ли са заседания? Има много неясноти - дали това са едни почтени служители на МВР, или изкуствено са били уличени в нещо и са били принудени да напуснат системата, дали не са напуснали в друго качество?", попита Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че трябва да има контрол над службите и да се провери каква е свършената от тях работа в годините на прехода.  

Стойчев припомни за "много интересни срещи на тези лица" (братя Галеви, бел. ред.) и за това, че Алексей Петров се е познавал добре с тях и е организирал среща с бившия вътрешен министър Румен Петков, което по-късно доведе до оставката му.  

Тихомир Стойчев припомни, че самият Петров е твърдял, че е бил офицер за оперативно внедряване и постави въпроса каква е била връзката на Галеви със службите.  

"Ако Галеви са имали отношения със службите, това не отговаря на никакви правила", настоя бившият шеф на ЦСБОП.   

По думите му осигуряването на преминаването на гражданите се обезпечава от специалните служби.  Според него сега започват да се появяват "кандидат-свидетели за много неща, които са ставали по време на прехода". Стойчев обаче изрази съмнение, че за разследване на случаи от прехода вероятно ще се подхожда фрагментарно.  

Експертът е на мнение, че местните хора в Дупница са знаели за това дали братя Галеви се прибират редовно в България. По думите му едва ли те са разчитали само на една вила в село Ресилово.  

"Местните хора знаят, друг е въпросът дали не са се страхували през годините и дали вярват на институциите. Дупница винаги е била интересна, не с нещо друго, но е един от магистралните пътища за фармацията и производството и трафика на субстанции. И преди 1989 година част от тези вещества са влизали в каналите на трафик. Тези контрабандни канали са едни от другите средства, през които всеки може да влиза или излиза в страната", обясни бившият началник на ЦСБОП.  

Според него има връзка между последните събития и убийството на Къро. Стойчев каза, че "тези хора са работили и с Къро, и с Таки, и с Мето Илиенски, който също не е ясно дали е жив".

По думите му е наложително службите да бъдат контролирани от парламентна и ако не се стигне до съставяне на правителство, да бъдат свиквани регулярно Съветите по сигурността при правителството и президента.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 10 месеца
експертно е, но експертизата показва липса на агресия в боко, и т.н. тука е по-скоро екип наркоси, наглите - това е . вси4ко се случи и това е . честния бизнес е ок . завиждащите одумват . наркото тепа , гепи и бега - баретата, несхто като торинка , той по скоро цецо с търновци ще знае тамтва е
58
0
 
2
 
! Отговори
Бунгур преди 10 месеца
Къде го забравихте Златко- баретата? Драснете два реда и за него преди да му се е случило нещо...
57
0
 
1
 
! Отговори
5-мата от РЕМС. преди 10 месеца
Кои били,партизани са от отряда Чавдар.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе за братя Глеви ясно, ама къде се покриха братя Маргини, при които тикво-премиерчето беше на заплата като шофьор ?
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шефове на Боко Тиквата в СИК, само че 12 години това беше тема-табу за мисирките.
54
2
 
7
 
! Отговори
HH преди 10 месеца
Виждате ли до какво води враждата между Гешев и Бойко, кой ли е следващия?!
53
3
 
13
 
! Отговори
Валидна лична карта преди 10 месеца
Четох че галеви имали валидни лични карти. Пък са издирвани от 2012-та! Т.е. докато са били издирвани от Интерполнякой в МВР им е издал лична карта от полицията. Всичко много мирише на политически чадър! Пълен апсурд хем от ваще, хем обявен за издивване, хем държавата го пази. Ех Бойко голям сеир!
52
1
 
13
 
! Отговори
Електра преди 10 месеца
Кои са братя Галеви ли..? В училище учехме, че братя Галеви са изявени и типични кому- мафиоти, занимаващи се с изнудване, рекет, отвличания и нарко-разпространение, демек хайдути. Те имат и сестра Галева, която вечер им е свирила, докато заспят. Също така съм учила, че братята са били под крилото на МВР, и често са се срещали и координира ли с лицето Румен Петков в качеството му на министър, който от БСП.дирастката мафиотска шайка, преминава в бандата на АБВ, и сега е неин главатар...
51
1
 
12
 
! Отговори
Електра преди 10 месеца
Кои са братя Галеви ли.??? В училище учехме, че братя Галеви са изявени и типични кому- мафиоти, занимаватщи се с изнудване, рекет, отвличания и нарко-разпространение, демек хайдути. Те имат и сестра Галева, която вечер им е свирила, докато заспят. Също така съм учила, че братята са били под крилото на МВР, с министър Румен Петков, който от БСП.дирастката мафиотска шайка, преминава в бандата на АБВ, и сега е неин главатар...
50
0
 
15
 
! Отговори
Прозтаг преди 10 месеца
Най обикновени бaклyцu!
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И попа казва - ама много хубави хора. Поддържа и връзка с тях. Какво искаме в тази държава.
48
0
 
25
 
! Отговори
Теле зрител преди 10 месеца
Чакам с интерес кой ще е следващият паднал!))Що не отворят едно тото и да залагаме!)
47
1
 
21
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
И Галеви, и Алексей Петров, и Румен Петков са боклуи от класа, отреки!
46
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
ядеье, пиенье и те ти резултата. Отдавна си е тук, но хайде да изгледаме и това представление
45
11
 
12
 
! Отговори
Тагарев преди 10 месеца
Няма Таки , Маки в държавата има нов шеф тагарев, той казва кой ще ходи за пушечно месо на фронта!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че каква е разликата..
43
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бившите барети и милиционери от ДС са рассада, от който поникна неконтролируемата мафия в БГ!
42
3
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Галеви са престъпници!
41
1
 
45
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
Бандити с милиционерски привилегии,какви да са!Като оня Семерджиев покровителстван от ченгесарите, дето десетилетия си е вихрил коня свободно и ако не беше убил жените че да се размирише работата никога нямаше да чуем за него!
40
2
 
31
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
"Почтени служители на МВР" - оксиморон :) Няма нужда от или в държавата на м.а.и.ята. Всички държавни структури подпомагат организираната престъпност. Това им е основната работа. И защо трябва да е влизал, като може изобщо да не е напускал страната. Извън България, заради бюлетината, могат да го хванат, а тук - никога. Тук просто не им трябва вече и го приключват.