МВР сложи точка: Ангел Христов е починал в дома си

Общината: В национална база данни няма информация за издирвани лица
Обновена: 5 юни 2023 12:11 | 5 юни 2023 12:06, Стела Стоянова
26
МВР сложи точка: Ангел Христов е починал в дома си
Снимка БГНЕС

Ангел Христов е починал в дома си в село Ресилово Това става ясно от официално съобщение на ОД на МВР-Кюстендил. В последните дни споровете около издаването на смъртния му акт предизвикаха догадки къде точно е починал единият от Братя Галеви.

В съобението се казва, че на 3 юни /следобед/служители на РУ Дупница са получили сигнал, че в дома си в с. Ресилово е починал 53-годишен мъж, обявен за международно издирване и има издаден червен бюлетин, пише "24 часа".

Предприети са незабавни специализирани действия. Служителите са установили, че има издадено съобщение за смърт от лекар от дупнишка болница, издаден е и смъртен акт. Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, извършени са множество процесуални действия, образувано е досъдебно производство в РУ Дупница. Случаят е докладван на прокурор от ОП – Кюстендил. В хода на работата са изпълнени и дадените указания от наблюдаващия прокурор, казват от МВР.

От община Дупница пък разясниха, че актът за смърт се съставя въз основа на съобщение за смърт, което се издава от компетентно медицинско лице с нанесени реквизити- час на смъртта, дата, място, причина, име, фамилия, подпис, печат. Самият акт за смърт се съставя не по-късно от 48 часа. Длъжностното лице по гражданско състояние, пристъпва към съставяне акта за смърт, именно след като получи горецитираното съобщение и документ за самоличност на починалото лице.

Още по темата

"В изпълнение на служебните си задължения, лицето по гражданско състояние Галина Палчева, с място на работа - Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в съобщението за смърт на лицето Ангел Христов е записан час на смъртта - 8,00 на 03.06.2023 година. Съобщението е принесено от служител на траурна агенция. От последващата проверка в Национална база данни въз основа на съобщението, се установява от г-жа Палчева, че има сгрешена фамилия и връща на приносителя съобщението за последващо коректно отразяване на имената. След интервал от време, съобщението е отново донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена промяна на фамилията от медицинско заведение с реквизити, отразяващи направената корекция. Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за смърт. С цел избягване на спекулации, е важно да се уточни, че в Националната база данни няма допълнителна информация, с която разполага МВР, както и данни за обявени за издирване лица", се казва в позицията на общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали великия министър каза, че е починал извън България. Тоя титан на мисълта всеки ден говори различни глупости
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Умрелия Ангел от инфаркт е друг Ангел . И попа не може да го познае , защото не го е виждал. Писали са си sms
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ама тоз инфаркт от куршум ли е причинен?
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уникална държава сме- Издиран от кого ли не, а починал в домът си. Интересно ми е къде и как са го издирвали че не са го намерили в собствения му дом? Уникални издирвачи са го издирвали.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сбъркано родилно,разменя бебета , сбъркани имена, сбъркан живот и накрая сбъркано погребение. Що за администрация
17
0
 
1
 
! Отговори
Гьонсурат преди 10 месеца
Колко войници на прехода ще бъдат курбан на новото време? Колко свидетели на пошотически игри ще бъдат затрити. А МВР да каже, колко пресни отпечатаци е регистрирало от починалият? Бай Иван с Жигулито се интересува дали дознанието е било местно или специална група е била командирован?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От голямото вълнение, че се е прибрал вкъщи, ще да е получил "масивния инфаркт".
15
0
 
13
 
! Отговори
Сгрешена фамилия? преди 10 месеца
Значи лицето не е това, което е?....
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 11.......то се оказа. Само като сравним броя години през които лицата са "издирвани" с броя години Боко на власт. И оная българска хубавица Ружа с мимиардите и тя е тук в "Мила родино ти си бандитски рай"
13
0
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 10 месеца
Много ясно как е доказан ДНК теста.С ДНК на починалия.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой е "приносителя" който "случайно е сгрешил" такова обичайно име??? Случайна ли е грешката или "изход" от шумен скандал покрай интересна личност
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Aнгел Христов е починал в дома си в село Ресилово...----Много интересно ще е, ако се окаже, че са си стояли в България, а държавата на Генерал Боко ги е криела, като се е правела на сляпа, глуха, и умствено недоразвита.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Повече публина информация трябва. Как е доказан ДНК теста? С какво е сравнен?
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Запазена марка на държавните хрантутници, когато извършват престъпление,е да пишат, трият,бришат и поправят. Най-добре е Дупница да се денацифицира.
8
1
 
20
 
! Отговори
Неразбрал преди 10 месеца
А тоя братя Галеви знаел ли е изобщо че меверето го издирва?Меверето по какъв документ установи че точно него ще заравят а не някой МнгоДжери например а оригинала вече да е с други документи и да е с друго име..?
7
0
 
29
 
! Отговори
Лошо много лошо преди 10 месеца
Това говори много лошо за МВР и службите!! Даже си го признаха колко са неможачи и как някой на високо ниво е взел пари за да може издирвания да си се разкарва свободно!! Шенген ли еврозона ли през крив макарон!!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кой е изпратил сигнала че лицето е починало в дома си ?
5
1
 
15
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 месеца
Интересно, как след едно посещение на *** в започнаха да измират спонсорите на бсп
4
2
 
19
 
! Отговори
Еrror 404 404 404 40 преди 10 месеца
Пак някакви мошенгии!Писали..поправяли..преписвали..!С една дума става дума пак за крадени от нас милиони и скъсването им!
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То хубаво слагат точка, ама как и чрез кой е влязъл. Смешна държава управлявана от клоуни.