Заведения и хотели не искат за министър Зарица Динкова

Няма как да работят с човек, който няма експертиза в сектора
6 юни 2023 04:00, Анисия Иванова
28
Заведения и хотели не искат за министър Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

От туристическия бранш и Сдружението на заведенията се обявиха срещу кандидатурата на Зарица Динкова за министър на туризма.

В отворено писмо, адресирано до Николай Денков, Мария Габриел и лидерите на партиите в парламента, които излъчиха правителство, настояват за среща и разговор за "намиране на правилните решения".

"Не вярваме, че е полезно толкова важен отрасъл от българската икономика да се управлява от хора, на които нямаме доверие и които са със съмнителна експертиза. Категорични сме, че госпожа Зарица Динкова не е човекът, който може да ръководи бранша ни! Не поставяме под съмнение цялостната й компетентност, но виждаме, че тя няма такава в сектора ни.

В тези трудни времена е необходимо да се предприемат спешни мерки и няма време, който и да било да се учи наш гръб. Надяваме се, че ще се преразгледа обявеното предложение за министър на туризма. В противен случай, ние заявяваме категорично, че няма да влизаме в отношения с министерството и ще защитим интересите си с всякакви разрешено от закона средства", пише в тяхната позиция.

В писмото се посочва, че срещу номинацията на Динкова са се обявили Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия в България.

"Искрено вярваме, че в тежката криза, в която се намира България, е изключително важно държава и бизнес да работят заедно и заедно да намират правилните решения", пишат още от браншовите организации.

Членове на КБТБ са Българско конгресно бюро - БКБ“, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска туристическа камара, Национален борд по туризъм.

Членове на АТИБ са Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА), Асоциация на Екскурзоводите в България (АЕБ), Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия (АСЕТИ), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Сдружение на туроператори и туристически агенции "Обединение Бъдеще за Туризма" (ОБТ)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Компетентност преди 10 месеца
Казва се: Няма компетентност... Кой я въведе думата експертиза за тези цели? Журналистите не учат ли български език в университетите? Нима е достатъчно един *** да каже например "ваканцувам" и всички да почнат да я използват?
24
0
 
17
 
! Отговори
А, не преди 10 месеца
ревете за милионите от ковида и украинците, ненаситници. Барем до Турция да бяхте отскочили, та да се научите на обноски. Министър щели да си назначат!!!
23
0
 
12
 
! Отговори
ама да преди 10 месеца
Гарантирани парички имаше бранша при Константинова и хубава гледка към прериите. Беше и свърши хранилката, работа ви чака. Кой ял ял , кой пил пил
22
2
 
6
 
! Отговори
Рамбооо преди 10 месеца
Тази хубава държавица - България. Унищожена, унижена и отслабена. 30 г. потупвана по рамото, че е добър съюзник, но бедничък с деформиран чип и собствена мафия. оххх........ и още и още и още.....
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
6 бала вълнение - височина на вълната 3.5 - 6.00 метра - откъснатата от гребените пяна се разстила по склоновете на вълната - СИЛНО ВЪЛНЕНИЕ ! Какво цунами какви глупости ? Сега се питайте защо сте бедни, многознайковци, а не да се правите на умни !
20
2
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 10 месеца
Сигурно искат за министър оня , некъпания , Алибеков...??!
19
2
 
22
 
! Отговори
ресторантьор преди 10 месеца
Ама много сме нагли....раБотим ги всички на двеста, както ни е учил нашия вожд Тиквонии....... при намалено ДДС вдигнахме цените 3 пъти, при инфлация под 10% отново вдигнахме цените, при намалена цена на тока, отново ревем за компенсации...Браво на нас. Герои сме....а народа? Народът.... да го дууууххааа.....
18
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с това посолство. Така ли не разбрахте, че човекът на САЩ в България е Румен Радев. Борисов и Петков са руски резиденти. Затова се обичат толкова много. Те говорят срещу Русия за заблуда, а Радев казва, че Крим бил руски - пак за заблуда. Четете между редовете.
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе каква експертиза ви гони вас? Важно е на кого е човек. Ние ако гледахме експертизи, досега щяхме да стигнем Швейцария. Не става така. Трябва да е наш човек. Другото не е важно.
16
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нито един българин не иска да му назначават министри от посолството, но Кирчо е американски памперс и ще назначава когото му кажат от Фашингтон
15
2
 
20
 
! Отговори
Тези "химици&qu преди 10 месеца
на напитки и храни станаха толкова нагли, че чак противни ! Нищо чисто и оригинално не предлагат на клиентите си, всеки артикул е забъркан при тях с вода или евтин продукт и какви са те, че ще определят кой да е министър, Тиквата корумпира дори и животните в България и не остави никакъв шанс на почтеността поне да "надигне глава" !
14
7
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 10 месеца
казват до 19-20 часа вълната която ще се образува ще е 4-5 метра, това си е Цунами, всичко по пътя на водната вълна ще бъде пометено!
13
10
 
37
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
тоя премиер, академика, е абсолютен льо-льо, няма тежка дума, кукла на конци - такъв им трябва на запада да ни разсипят съвсем!
12
8
 
22
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Щом ресторантьорчетата ***, значи е добро за България. Впрочем е крайно време да се закрие това измислено министерство на туризма. От къде *** къде министерство на кръчмите да има.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Визията и е на една известна в недалечното минало унгарка.
10
5
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 10 месеца
преди 3 минути Новината беше публикувана и в Ройтерс - ТАСС обаче Отричат! а разбира се, Украйна вече каза, че Русия го е взривила, т.е. Путин е Виновен както винаги...
9
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хората, които "усвоиха" милиони от държавата покрай Ковид истерията, украинската криза и за компенсации за скъпия ток, сега имат наглостта да искат сами да определят кой да е министър?!
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
жената трябва да е много добра с езика и оралното майсторство да стигне дотук, оставете я!
7
10
 
4
 
! Отговори
Последни Новини преди 10 месеца
абе верно ли Взривиха "Нова Каховка" в Украйна - такива Слухове плъзнаха последните минути в Мрежата?!
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз не искам да са с 9% ДДС ама...