Проверяват сигнал за насилие в бургаска ясла

Агресията била към деца, които не можели сами да се обслужат
Обновена: 8 юни 2023 14:20 | 8 юни 2023 14:15, Анисия Иванова
9
Проверяват сигнал за насилие в бургаска ясла
Снимка: БГНЕС

В детска градина "Изгрев" в Бургас ще бъде извършена проверка, след получен сигнал от медицинската сестра Мария Стоянова, че нейната колежка Димка Илиева малтретира деца от яслена група "Сладурани".

Родителите на двегодишните деца в яслена група също твърдят, че през последните месеци забелязват промени в поведението на последните деца-агресия, самонараняване, плач без причина.

„По време на работа агресия от страна на колежката ми. Тази агресия не е породена от нещо съществено, а от безсмислени причини, като например когато детето не може да се обуе само или не може да се съблече”, сподели медицинската сестра Мария Стоянова, която подаде сигнала.

Директорката на детската градина Жанета Иванова заяви за БГНЕС, че е шокирана от сигнала. По думите й може да става въпрос за междуличностен конфликт между двете медицински сестри, но ще изчака да мине проверката, за да се разбере дали наистина се касае за малтретиране на деца. Проверка се извършва и от Община Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Маска преди 10 месеца
Пълен бълвоч! Къде са синини,желязо и изобщо доказателствата? Една майка писала в Фейса и о... трагедия. Докосна на безработните майки които по втория начин са заели местата на работещите такива в детските градини ще се позволява да плетат интриги и да се месят в работата на градини и училища, просто щото нямат какво да правят и вероятно и са недолюбвани от мъжете си. Как всички до една мязат на тая - с тяло на борец тежка категория и лице на булдог
8
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Толкова ли е трудно да се поставят няколко камери и подобни елементи да бъдат уволнявани незабавно?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква ли основателна причина има да удариш едно 2 годишно детенце?! Тук се говори за основателни и неоснователни причини. Още повече, ако не може да се обуе или облече...та това е 2 годишно бебе! Още на тази възраст травмират децата в заведенията, след което травмите продължават в градината и училището. ето ги резултатите от "социализирането".
6
6
 
5
 
! Отговори
Меркуцио преди 10 месеца
усещам пробутването на Истанбулската конвенция......
5
2
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 10 месеца
До АнонименЗащото сигнала ще потъне, как защо!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
глупости, тая що не е казала на директорката първо...
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България не се прие стратегия за защита на детето.В Великобритания ако биеш деца ,се счита за тежко престъпление и до живот нямаш право да заемаш длъжност която изисква работа с деца.В България се изговориха един куп глупости че щяло да стане както в Норвегия и щяли социалните да ти вземат децата и какво ли не.И за това сега четем за малтретирани деца а да се има в предвид че това се случва в много детски ясли просто не се е разчуло .
2
3
 
14
 
! Отговори
Камери навсякъде преди 10 месеца
Кога в помещенията на обществените заведения ще бъдат монтирани камери? Ясли, детски градини, училища болници..."Ама вие нямате доверие на персонала на който е поверено детето ви?".."Ами не нямам"
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не ползват правилните местоимения както е на запад ('те' вместо 'той' и 'тя') и децата виждат това като насилие