Лукс апартаментът в болница "Лозенец" бил за релакс на бившия шеф

Не е апартамент, а кабинет с просторни помещения, казва Любомир Спасов
10 юни 2023 16:31, Стела Стоянова
110
Лукс апартаментът в болница "Лозенец" бил за релакс на бившия шеф
Снимка БГНЕС

Луксозният апартамент в болница Лозенец (бивша Правителствена болница), всъщност не бил апартамент, а кабинет за релакс на бившия шеф на лечебното заведение професор Любомир Спасов. Това става ясно от негово изявление пред "24 часа".

Преди ден се разбра, че в болницата има таен и скъпо обзаведен апартамент с площ около 500 квадратни метра, който разполага с джакузи, сауна и собствен асансьор.

"Защо правят този скандал точно сега, аз от 2 години не съм в болницата? На 23 юни предстои избор за декан на Факултета по медицина на Софийския университет, на който аз съм кандидат, затова нормалната реакция е да ме оклеветят и набедят", казва професорът пред вестника.

Той подчертава, че когато има конкурс, трябва да има феърплей.

"Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието", обяснява още проф. Спасов.

По думите му помещението е правено през 2008 г. и за него не са харчени средства от бюджета на болницата или на факултета.

"Това е опит за оклеветяване и набеждаване", категоричен е проф. Спасов, който обясни, че изобщо няма повод да се притеснява. "Това беше празно, неизползваемо пространство, което трябваше да се затвори, преди оттам минаваха операционните колички и маси. Хората, които сега хвърлят обвинения, нямат представа какво означава да оперираш и животът на други да зависи от теб и състоянието ти - физическо и психическо, което трябва да бъде перфектно, за да не се застрашава животът на болния", казва още Спасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: болницаЛюбомир Спасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
Добре че този е единствения хирург дето оперира по 15 часа в страната, че ако трябваше на всички да оборудваме по един кабинет за релакс от 600 кв.м.???? Другите хирурзи вероятно работят в обикновенни кабинети и вероятно релаксират п обикновен начин в стая от 10 кв.м., ако въбоще имат такава стая. Смешно и позорно е 500 кв.м. съгласен съм с идеята, че трябва да има такова помещение навсякъде където има хирурзи, но 500 кв.м. лукс идва МНОГО в повече - да бяха оборудвали 10 стаи в 10 болници.
85
0
 
22
 
! Отговори
Упс преди 10 месеца
А прокуратурата що рече по въпроса???
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лукс помещение и за анестезии .
83
1
 
25
 
! Отговори
Хотел "Цура&quo преди 10 месеца
И ние предлагаме стаи за почасова почивка, може да си доведете и хостеси отвън!
82
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега ако стане декан, ще му трябва 1000 кв метра "кабинет", че бая студентки ще му дойдат там на събеседване, за да вземат изпита! Абе това г oвe дo защо изобщо не е в затвора за незаконните трансплантации, ами продължава да върши безобразия и даже се кандидатира за нови постове?!? Няма ли кой да провери дали имението му отговаря на официалните му доходи?
81
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Изнудвал е пациенти. Доброзорни дарения на ръка, та да мине операцията по-добре, плюс "збор на екип" (как пациента ще избира екип, като не познава никой от престъприците в бяла престилка???), изнудвал е студенти и т.н. ... Долна твар - факт!
80
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аууу, ама този онеправдан директор, след като знае колко трудно е да се оперира, осигурява ли същите условия за релакс на подчинените си опериращи, а? а? а?
79
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Radi Плащал е от баснословните суми от незаконните мафиотски тренсплантации. Обаче защо не е в затвора, след като се разбра за незаконните трансплантации, ами се е изтъпанил да се прави на невинен и има наглостта да претендира до следващи постове????
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има ли кислородна линия до апартамента ,ако някой ,,случайно,, изпадне в кома от физическо и психическо спокойствие....?
77
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Господи...в какъв свят живеем, Господи. Или по-скоро в каква държава. Болезнено е...
76
0
 
48
 
! Отговори
Незнаещ преди 10 месеца
***!!!500 м2 кабинет за релакс!!!Това султанът на Бруней исаудитският крал го нямат!!
75
0
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Така е. Га *** кифтета не рева.
74
9
 
43
 
! Отговори
бай Ставри преди 10 месеца
Ако апартамента е правен за релакс ще има документация и ще се знаят средствата от къде са дошли. Това е тайно жилище ( на руски: явочна квартира) за подслушване на американското посолство, парите са от руското посолство. Строено е 2008 година по време на президента Първанов и тройната коалиция на Станишев. Тогава се осъществяваше и големия шлем на агерн Гоце с терориста ПУтин.
73
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато искаха да направят Лозенец в детска болница прасето Спасов впрегна студентите да протестират. Какъв ректор иска да става, той е компрометиран.
72
0
 
29
 
! Отговори
Новият главен преди 10 месеца
Гигов, Спасов и Ники Петров са в една килия
71
3
 
29
 
! Отговори
Министерство на преди 10 месеца
Истината -Истината е забранена в България!
70
2
 
31
 
! Отговори
Защо триете Истината преди 10 месеца
Срам е да си българин заради корупцията в държавата на милиционеро комунистическата МАФИЯ!!!
69
3
 
24
 
! Отговори
Отидете и до НЦОЗА преди 10 месеца
Този поне не е във властта. При течащия в момента процес на прегрупиране на мафията и обезсмисляне на изборите от страна на ПП, колегата му Христо Хинков дори успя да се промуши за министър на здравеопазването. Още преди две години Хинков си беше нагласил заплата от 30 000 лева на месец. Също не е ясно с какви пари.
68
0
 
28
 
! Отговори
Само едно нещо преди 10 месеца
Мога да кажа и то е да ва и Б мраснотомами престъпници с бели престилки
67
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само комунисти могат да оправят тая държава иначе всичко ще загине до десетина години.Трябва да се реже до кокъл. Всички крадци в лагери безсрочно. А най-добре извънредни съдилища на денонощен режим. Политици, доктори, и всякакви други рекетьори и измамници в Белене.