На бойна нога в името на родината!

Руско училище обучава своите възпитаници на патриотизъм и военно дело
23 апр 2014 19:41, Красимир Ангелов
116

Снимка: Reuters

Училището за кадети "Генерал Ермолов" край южния руски град Ставропол не е обикновено училище. Тук записаните ученици освен традиционните часове имат и военно обучение, както и часове по патриотизъм.

Фотограф на Reuters засне едно традиционно двудневно полево обучение на учениците, в което те се учат и как да боравят с оръжие.

По време на обучението младежите прекарват и една нощ в казарма, хранят се в обща трапезария и дори участват в обща молитва към Бога.

Школото носи името на руския имперски генерал Алексей Ермолов и много от неговите ученици са от семейства на военни, които искат да продължат традицията на своите фамилии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
ПЗ преди 9 години
До Анонимен 99 Както и американците, ако нямаха ядрено оръжие и те нямаше да са фактор. Мисли като пишеш глупости, а най-добре въобще не пиши!
85
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първобитна работа. Тези ако ги нападнат американците, за няколко дена ще превземат цялата държава. Същата работа са и руснаците, ако нямаха ядрено оръжие изобщо нямаше да са фактор.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До За другите дето писал, че руснаците имали поговорка.С много бедно образование парадираш човече. Поговорката е латинска: Si vis pacem, para bellum. То бива, бива раболепие, ама чак пък толкова.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дам. Точно сега и в тоя момент е необходимо да пишем за руските кадети. Преди кризата в Украйна за никви кадети въобще не можеше да става въпрос. Сега вече изведнъж по всичките ни медии се пръкнаха аналогични статийки с разбира се цел подигравка. А пък кадетските училища вече имат нямат 200 години. И не само в Русия. Така че и на тоя въпрос ще сложим пепел. Номерът ви не минава. Пробвайте друго.
82
1
 
9
 
! Отговори
За другите преди 9 години
Руснаците имат една много мъдра приказка---АКО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ В МИР--ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА---това са го научили през вековете и е много правилно
81
1
 
6
 
! Отговори
ТИТО преди 9 години
До ГеоргиПРАВ СИ ЧОВЕЧЕ--АМА ПУСТО ДЪРВО......ПРАВЯТ ГИ СЕГАШНИТЕ ТИНЕЙДЖАРИ --ОВЦЕ ГОТОВИ ЗА КЛАНЕ......
80
1
 
8
 
! Отговори
ТИТО преди 9 години
И ПРАВИЛНО ПРАВЯТ-А У НАС С КОГО МОЖЕМ ДА ЗАЩИТИМ ДЪРЖАВАТА СИ??? С ТЕЗИ СМЕШКОВЦИ КОИТО В МОМЕНТА ПЛЮЯТ ПРЕД КОМПА??? С ТЕЗИ ПУБЕРИ КОИТО СУТРИН МАМА ИМ ВРЪЗВА ОБУВКИТЕ??? С ТЕЗИ КОИТО НЕЗНАЯТ ИСТОРИЯТА НА РОДИНАТА СИ??? С ТЕЗИ ЗА КОИТО ВЪРХЪТ НА ЖИВОТА Е АЙФОНА??? С ТЕЗИ КОИТО ХОДЯТ И ПОДКРЕПЯТ ГЕЙ ПАРАДИТЕ??? Я СТИГА С ТЕЗИ СТАТИИ--ВИЕ ПО ГАДНА ПРОПАГАНДА ПРАВИТЕ И ОТ *** БЕ....
79
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руските *** ще докарат нова война в европа
78
1
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
А тия пак и те ...с глупости се занимават .....я вижте България нямаме си казарма вече (редова) ....армяита ни е нищожна а ?а?а?а? кой като нас ? а а а? АРМИЯТА НИ Е ОТ НАД 1 МИЛИОН ЗАТЛЪСТЕЛИ , ИЗНЕЖЕНИ МАМИНИ СИНЧЕТА ....дето едно трънче да ги боцне и до болницата ще идат начуркани ........п.с. имам в предвид хората на възраст нормална за отбиване на военна служба
77
0
 
15
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Всики ден медиите ни облъчват с "благи вести" - как български баща зверски убива рожбата си, убива жина си, българска майка изоставя детенцето си или търгува с него, продава го. Хайде честно! Имало ли е такова нещо преди 25 години? Много от превъртялите са били "рейнджъри", подмокрили се "герои" в пясъцити или джунглите далеч от тук. За долари, за чужди интереси, в борба с немотията. Ние се клехме, целувайки знамето на НР България и до днес сме й верни - който иска, да провери! Ако му стиска!
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1ако разчиташ на наемната БГ армия си жив умрял.сам подготвен и екипиран боец може да превземе едно Бг поделение сега.
75
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците учат децата си на патриотизъм. Ние ги учим на евро-атланто-гейски ценности и глобализъм! Нашите деца не знаят и химна на Родината си, какво да говорим за патриотизъм и други "отживелици".Ей го, самораслека по-долу - САЩ и Израел. Той даже не се е научил да чете и поради тази причина не е разбрал, че в момента Израел негласно поддържа Русия и затова има проблеми със САЩ! До това води сегашното ... училище!
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И само за справка, как беше името на най-богатият "руснак"? А, да, Алишер Османов.
73
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадетски корпус, еничарски корпус, все едно и също. Да учиш 10-годишни деца да убиват е престъпление.
72
12
 
4
 
! Отговори
55545 преди 9 години
До МишуОпаковай си чемоданчиките пажалуйста и заминавай при руските художници, балетисти, космонавти и инженери. Такива като теб, не ни трябват тука.
71
11
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
Децaтa нa богaтите учaт в елитни училищa, докaто пълнят глaвите нa плебсa с пaтриотaрски глупости. Просто пушечно месо.
70
4
 
23
 
! Отговори
до Сър Пичук преди 9 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 75в българия има около 5 млн. огнестрелни оръжия(източник wikipedia) от немски картечници от 2рата световна до последни модели на хеклер и кох за собт. Разоражени сме щото парите за армията отиват за чиновници които дефакто няма да отидат да воюват при нужда. А относно хората които вият зазадължителна казарма, преди месец получих мейл в който се събираха студенти за военно обучение, уви повечето студенти(аз също) не биха отишли.
68
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За незнаещите - в Русия винаги е имало училища за кадети, традициите им в това отношение са от царско време.В по ново време обучението им започваше ако не се лъжа от пети клас. Който иска кадри, си ги подготвя, който иска електорат, си развъжда мауглита. Едните са държавници, другите са политикани-келепирджии. Първите ще имат държава, вторите ще са васали.
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 80,по мои преценки така разсъждават около 2/3 от населението на БГ. Значи ситуацията е плачевна!