Пера, кордели... Мая – модното гуру на МВнР

Как посланичката ни в Белгия и Люксембург стана модна икона?
10 окт 2016 07:07,
53

Снимка: МВнР

Как посланичката ни в Белгия и Люксембург стана модна икона?

Eдна снимка от официалната страница на Министерството на външните работи предизвика невероятен интерес в социалните мрежи.

Става дума за протоколната фотография на посланик Мая Добрева, след като е връчила акредитивните си писма на Великия херцог на Люксембург Анри.

Дни наред кадърът бе останал незаслужено в сянка, макар и качен в официалната страница на министерството, но вече дни наред предизвиква смесени реакции, най-вече осмиващи.

Стилът на посланик Добрева обаче изисква допълнително изследване от страна на модни експерти.

В княжеския дворец в Люксембург, изборът й на тоалет е бил съобразен на първо място като цвят. Бебешкото синьо, или "серенити", както е по-известен в номенклатурата на института "Пантон", е единият от двата официални цвята за 2016 г. Другият е т.нар. розов кварц,, твърдят те пред "24 часа".

По отношение на кройката, говорим за ливрея с голям маншет и дълга пола, клоширана под коляното.

Личи, че аксесоарите за аудиенцията са били педантично и внимателно подбирани все така в цвят бебешко синьо. Чанта тип минодиера и, разбира се, еманацията на този тоалет - шапка с букет от пера, гарнирани с кордели в цвят, кореспондиращ с обувките на госпожата.

Инак посланик Добрева има забележителна дипломатическа кариера, стартирала още в зората на демокрацията.

От 91-ва до 92-ра година е съветник в кабинета на министъра на външните работи, за кратко става и главен експерт в управление "Външноикономическа политика".

От 92-ра до 1997 година е началник на управление "Външноикономическа политика", МВнР.

След това за четири години, до 2001-ва е зам.-ръководител на мисия и консул в посолството ни в Отава, Канада.

Прибира се у нас и става директор на дирекция "Европа II" във Външно.

От 2004 г. до 2006 г. е управляващ посолството ни в Минск, Беларус.

Добрева си идва отново у нас и до 2009 е директор на дирекция "Европа III", МВнР.

Веднага след това е изпратена за Черна гора, където е била наш посланик до 2013 г.

След края на мисията й тя става директор на дирекция "Югоизточна Европа" в МВнР, досега, когато е изпратена на мисия в Белгия и Люксембург. От сайта на Външно разбрахме, че посланичката ни знае английски, немски, руски и сръбски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 7 години
Лелята не е от Пазрджик, там беше по разпределение в ДАП "Межд.превози" след завършване на Икономическия.След това по иния на СДС Стоян Ганев я изтегли във Външно, докато беше министър(той нали беше ваклото агънце на Пазарджик...)Иначе е от Кърджали, дъщеря е на тогавашния директор на БЕНТОНИТ Никола Добрев.В момента по-скоро е смущаващо, че тя не знае и дума на френски, а в Люксембург официален език е френският....
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е смешна горката...
39
1
 
4
 
! Отговори
Jartierki преди 7 години
Ami i Borisov i Diankov kato presen premier i vicepremier obikaliaha predstavitelno detskite gradini, bolnici i jepegari s kitaiski t-shirti...:-)
38
0
 
6
 
! Отговори
До Пз /№4/ преди 7 години
Повечето тук не сме от Пазарджик.Ще ни кажеш ли коя е Мими Пеперудката? Изглежда е известна личност в Пазарджик, с какво е прочута? А за таткото знаеш ли нещо, генът е важен.Или просто пускаш лакърдии, да си правиш майтап с нас?
37
2
 
11
 
! Отговори
? преди 7 години
"Знае", но на какво ниво? По 10-15 фрази на всеки един от тези езици ли?И каква изобщо е образователната й подготовка, какъв опит има преди да отиде в МВнР?
36
0
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Модата е добре да е съобразена с личността,която я е надянала.В случая г-жата изглежда с подпухнало лице, физика и гледа неадекватно на доста снимки.Ако не е болест - не дай си боже, изглежда, като човек, който обича да се черпи.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махатма Ганди - пхървият министър-председател на Индия!
34
0
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Модна, да! Но лоша мода.Изглежда като лошо скроена кукла.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕРОЙ НА ИНДИЯ СЕ ЯВИ ПРЕД АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА В БЪКИНГАМ САМО С ЕДИН БЯЛ ЧАРШАФ И ПО ЧЕХЛИ.НО ТОЙ БЕШЕ ВЕЛИК ЧОВЕК И ПАТРИОТ.При нас Боко се явява при 45 градуса горещина в чер костюм пред шейховете в чаршаф и джапанки. Какво да се прави, никак не се съобрази с протокола Боко.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЛИ ПО ТОЗИ ПРОТОКОЛ ЩЕ СЕ ОБЛИЧА И ЦЕЦКА, АКО СЛУЧАЙНО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ?
31
12
 
1
 
! Отговори
щом трябва преди 7 години
Национална носия не може да се облече,защото срещата е в реалността.Не са си определили среща в миналото пък и не могат да говорят старите си езици.Важна е темата на разговор и поддържане на добрия тон на отношения
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен герберско-комунистически кадър.
29
3
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Сигуренсъм, че руски и сръбски НЕ знае.Може би разбира и може да си поска хляб, но не повече.
28
1
 
9
 
! Отговори
ВВВ преди 7 години
До Хенде ХохВ много държави протоколът позволява, при връчването на акредитивните писма, да се облече национална (народна) носия. Мисля, че ако беше го направила, по-щеше да й отива!
27
1
 
38
 
! Отговори
CD преди 7 години
Кариерата й е наистина "забележителна"! От диспечер на автогарата в Пазарджик, Стоян Ганев я докарва в МВнР и я прави незабавно началник. От тогава до сега е все някакъв "началник". Защо не се пише кога е издържала изпити (конкурс) за приемане в МВнР ? Защо не е била последователно аташе, трети секретар, втори секретар, първи секретар? Кога и къде е държала изпити за споменатите езици? накрая - защо това недоразумение се крепи и толерира вече над 20 години в МВнР от всички правителства?
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали с тази "спорна" визия,госпожата прави впечатление на сериозен професионалист или е причина да гледат на представителите на България,като на участници във фрийк шоу.
25
1
 
13
 
! Отговори
Таню преди 7 години
До КокоЗнаеш, предполагам, къде е външно, ходи питай там, кой/кои китолюбец/ци седят зад това недоразумение :)
24
3
 
13
 
! Отговори
nina преди 7 години
До Анонимен #12Да,аз например съм учила руски в училище,завършила съм английска гимазия,след това арабистика в СУ,живея в Дания и изкарах и датски за чужденци.Братовчедка ми,която е в Швеция,освен шведски,владee писменно и говоримо немски,гръцки и английски. ;)
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ужасно, *** и грозна, но вярна на ДС и партията
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както и да се облече, госпожата не е прилекателна и не става за онази работа.