Съботен бис: Звездите превърнаха децата си в медиен капитал

Може ли да се критикува изборът на родителите?
Обновена: 16 сеп 2017 20:20 | 16 сеп 2017 20:13, Александър Попов
39

Сузанита иска да е скандална, но е само на 14. Кадър: YouTube

Тази седмица ще обърнем повече внимание в каква среда живеят наследниците на звездите и защо толкова ни е сбъркан шоубизнеса.

Започваме с нашумялата Сузанита, чието творчество остана неразбрано. Когато 14-годишната тийнейджърка изгря в медиите покрай песента "Луцифер и Буда", Орхан Мурад я защити с тезата, че у нас се става известен само със скандали. Щерка му се постара да продължи линията със снимки в социалната мрежа, появи се и нещо като дует с Андреа. Клипът - още по-нелеп.

В един момент и на Орхан му дойдоха в повече коментарите и се закани да съди всеки, който си измисля истории за дъщеря му. Най-нормалната реакция на баща, на когото му се налага да става свидетел на тежки критики. Адмирирам и е най-нормално да защити детето си. Друг е въпросът защо това дете не е дете...

Ето ви един цитат от неговото отворено писмо:

"Мили сънародници, след като не ви е харесала тази роля на Сузанита в клипа й, забранете на вашите деца да го гледат и да слушат песента й. Забранете им да си мислят за нея и за другите им идоли от този жанр, защото не е само Сузанита. Забранете им да мечтаят да са на тяхното място и да подражават на Сузанита и другите, за да може да се учат, да са възпитани, образовани и изградят висока култура. Да посещават опери, театрални постановки, да четат книги и заедно с родителите си, да теглят нацията напред, а не назад, както досега. И да се превърнем в една цветуща държава, в която младите хора не пушат и не се друсат от 10-годишни... Покажете среден пръст на дявола – на злото, жестокостта, злобата и завистта, така както Сузанита го направи, но вие не го разбрахте".

Естествено, че Сузанита не е виновна за ничий упадък. Но тя е продукт на целия ни морален упадък и основната вина за това е в семейството. В момента, в който той поиска медиите да оставят неговото на мира, на преден план се появи съпругата с интервю. В което обяснява как давали на Сузанита да пуши пред тях, да пробва наркотици - за да види колко лошо е това.

Всеки сам решава как да възпитава децата си, макар за подобни действия в някои държави да вкарат родителите и в затвор. И медиите не са виновни за желанието на Сузанита да бъде известна със скандали, медиите не я карат да опита от пороците на живота, медиите не я разсъбличат в клиповете. Дано наистина средният пръст към Дявола е бил искрен.

А и умният човек не трябва да се обижда от критиките, а да си прави изводи. И Орхан Мурад трябва да знае - всеки, който е вложил във възпитанието на децата си - същите не искат да приличат на Сузанита и не пробват дрога в семейна среда, за да я откажат.

Сигурно медиите ще бъдат виновни и на Мария, след като излезе от VIP Brother. Още в първата седмица тя показа, че не понася критиките. Демонстрира високо самочувствие, сама се анонсира като дама. Всичко това е с дъх на водка, а нейната дъщеря сигурно е пред телевизора и се възхищава на майка си. Вярно е, че родните звезди правят всичко за малко повече известност и пари, но все пак да им подскажем - една маркова рокля не те прави модна икона, едни скъпи обувки няма да те отведат на червения килим в Холивуд. А участие в едно риалити е нож с две остриета, защото след три водки лъсват много черти от характера.

И Мария не би трябвало да се интересува какво мислят околните, а какъв пример дава на дъщеря си. Защото няма как да бъдеш харесван от всички. Не е черешката на възпитанието да кажеш пред камерите, че детето ти е най-важното в живота, а да го подготвиш за този живот. И този живот е различен от паралелния, в който живеят повечето родни звезди.

Между другото Мария направи рождения ден на Марая медийно събитие, дори и Криско попя. Така че не е ясно дали и малката вече не е подготвена за живот като на мама. Независимо дали го иска и разбира.

Николета Лозанова също се кълне, че нейната дъщеря е всичко за нея. И сигурно е така. Но в такъв случай нямаш право да го пускаш в социалните мрежи голо, само защото и ти искаш да се покажеш гола. Тъпо е и да демонстрираш, че още невръстната ти наследничка си пазарувала само в скъпи маркови магазини и имала невероятен вкус. Защото същото дете скоро ще трябва да се справя сред свои връстници, а там този изкуствено създаден свят ще се срине за минути.

Биляна Йотовска изпрати своята дъщеря в първи клас и не пропусна хубавото събитие да бъде пред камерите. Всичко е прекрасно, но защо на ученическата раница трябва да бъде мама със секси потник? Длъжни ли са другите деца в клас да зяпат изкуствените й гърди? Или пък родителите им трябва да са доволни, че не е сложила кадър от конкурса Мис дупе, който спечели? И не винете медиите, че са го показали в национален ефир, няма нужда да се правим, че такива примери не съществуват. Добре е, че ги има, за да се водят дискусии. Най-вече в семейството. И децата да разберат, че егото на родителя не трябва да е водещо в техния живот.

В последния "Съботен бис" ви показахме майката на Ася Капчикова. Съдейки по позьорщината й в социалните мрежи някак е естествено дъщеря й да бъде част от безсмислените конкурси у нас. Да, Ася спечели Мис Плеймейт, но какво от това? За да ни се хвали сега как нейният силикон бил с доживотна гаранция. На кого му пука дали гърдите й ще бъдат подменяни през някакъв период или ще си ги носи до преклонна възраст? Иначе информацията бе поднесена официално на медиите, за да затвърди тенденцията, че не е важно с какво ще станеш известен, а да бъдеш известен. Дано Ася като стане майка не обяснява на детето си, че най-важното е да имаш доживотна силиконова гръд.

Силиконовата гръд е най-голямата гордост и на Джулиана Гани. Разкрила била най-силните си достойнства във VIP Brother, разбирай стотиците кубици в пазвата. Иначе, когато я попитаха коя е любимата й книга тя помръкна, но все пак сподели любимия си автор - Паулу Коелю. Каква изненада! Бразилският автор е дъвка на всяка "моделка", която не е прочела и една книга. Наскоро тя се омъжи, пожелаваме й да създаде хубаво семейство, в чийто център обаче да не са нейните гърди. Не е естетско и може да бъде интересно само за част от участниците в звездното шоу. 

Иначе и Гери-Никол вече се разхвърля и показа плът (виж галерията) по време на гостуването си в Ню Йорк, но все пак тя вече навърши 18.

Целта тази седмица не е да сочим с пръст, а да се запитаме защо се стига до подобни примери. Разбира се, важно е да има различни мнения, да се отсее истината. И може ли да се критикува изборът на един родител как да възпитава децата си?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Орхан МурадСузанита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
............а кой разрешава деца да участват в разни реалити формати .ами тези които печелят от тях Демокрацията дава свобода на антиморалното за да могат радващите се на слободията да гласуват отново за тези които ни правят ***
30
0
 
9
 
! Отговори
Марги преди 6 години
*** какви световнонеизвестни " звезди " от нашата провинция ми представяте! Когато светът започне да коментира тяхното изкуство, елате да ми се обадите!
29
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тя простотията не ходи по гората...
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Требе си свинщина и цици да има
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо28 Егати звездите!
26
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
STRANNO--VMESTO DA SI UVAGAVAME ZVEZDITE-PLEIMEITKI-NIE GI PLUEME.PROST NAROD-SLABA DARGAVA
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
снимка 10 - ще повърна- 2/3 от това, което е в кадър е изкуствено..
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попа би сложил пак жена си на тяхно място, но все още не му стиска.
23
0
 
21
 
! Отговори
,.,., преди 6 години
Всеки може да е *** и да парадира с това колкото си иска.Но никой няма да знае за него ако медийте не го отразват и разпространяват.Затова медийте да спрат да ги натрапват тези празноглавци.
22
0
 
23
 
! Отговори
цвете преди 6 години
Няма ли по актуални и свестни новини та ни занимавате с тия *** - етини.
21
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те едни звезди ти умре коня...
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"звезда" до "звезда" !..........
19
1
 
31
 
! Отговори
Поздравявам преди 6 години
всички "ЗВЕЗДИ" у нас, с песента на Радо Шишарката-"Корвети сбогом" или на "Сребърни криле" от Сърбия-"Сбогом корвети",по техен избор и желание!?
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във "времето на консумирането", си изконсумирахме и морала и културата.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен18 Та е още дете.Толкова ли,родителите й не могат да почакат 2-3 години,за да я продадат...в "бизнеса".
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са им празни главите/на "звездите"/ и няма,какво друго да покажат...но това е злоупотреба с децата.Може би,те искат да имат друга съдба от тяхната.
15
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова ни е обществото, простите хора преобладават и се размножават, а децата им са техни копия.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВсички
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега последно, кой бара яката дупара?
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, пази България от подобни деца. Не го ли каза Алеко Константинов точно- " пази боже сляпо да прогледа".