Национали от две федерации на лагера на KWU Професионална лига

Над 120 бойци и треньори се включиха в първата тренировка
Обновена: 22 яну 2021 13:22 | 22 яну 2021 13:17, Красимир Ангелов
0

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 120 бойци и треньори се включиха в първата тренировка от тридневния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Спортното събитие, което се води от кикбокс легендата Петер Артс, се провежда в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София и ще продължи до неделя, 24-ти януари.

Елитни бойци, подрастващи таланти и националите на две федерации са даяли заявка за участие в лагера, съобщава Boec.bg.

Представители на Българската карате киокушин федерация и Българската конфедерецаия по кикбокс и муай тай използват поредното събитие на Професионалната лига на KWU за подготовка и обиграване на националните си състави. Селекционерите на представителните отбори сенсей Захари Дамянов (киокушин) и Станислав Бахчеванов (кикбокс и муай тай) също са част от събитието и следят изкъсо състезателите.

Някои от най-добрите български професионални бойци се включват в заниманията за пореден път, като част от подготовката си за профи ринга и предстоящите им изяви. Сред тях са Християн Корунчев, Богдан Шумаров, Николай Йоргов, Доброслав Радев, Петър Стойков, Деян Топалски, Даниел Гълабаров, Александър Петров, Теодора Кирилова, Албена Ситнилска, братята Кристиян и Георги Дойчеви, и много други.

В първото занимание от настоящия лагер на Професионалната лига бе отчетен и сериозен ръст на дамите сред участващите. С всеки изминал път бойните спортове все повече се популяризиран и сред нежната половина.

Участниците в лагера бяха подложени на задължителен PCR тест (подсигурен от организатора) още в четвъртък и в рамките на 1 ден бяха изолирани поотделно в столичен хотел, докато излязат пробите. Всички тестове до един за отрицателни.

Трикратният световен шампион в тежката категория на К1 Петер Артс отново внесе много настроение в своето обучение. Той поздрави присъстващите в зала „Арена Армеец“ и обеща много интезивни тренировки и нови знания. Началото бе дадено с упражнения за техника, докато във втората тренировка (от 17:00 ч., петък) ще има повече спаринг. Нидерланското бойно величие обеща в събота даде ценни тактически съвети и най-вече за поведението на бойците в ринга. За тези упражнения организаторите са подготвили този път и ринг в залата, където ще бъдат правени демонстрациите.

Следете сайта на Boec.BG всичко интересно около лагера на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари