Здрави мерки посрещнаха биатлонистите ни в олимпийското село

Те станаха първите родни спортисти, пристигнали в Пекин
28 яну 2022 18:22, Красимир Ангелов
5

Снимка: БОК

Българските биатлонисти са първите наши спортисти, влезли в олимпийското село на игрите в Пекин, съобщиха от БОК.

Късно снощи те пристигнаха в китайската столица и после бяха извозени до планинската зона Джандзяку, където ще бъдат настанени в следващите три седмици.

Още по темата
Ковид тестовете от летището на всички са отрицателни, съобщават от щаба на БОК на олимпиадата. В отбора ни в момента са седем от осемте състезатели, тъй като Благой Тодев все още е под карантина в Италия и ще пристигне в Китай малко по-късно.

За разлика от други олимпийски игри, този път в Пекин олимпийското село не е само едно. Биатлонистите ни са настанени в планинското олимпийско село Джандзяку. В него ще бъдат още състезателите по сноуборд, ски-скок и ски-бягане за да са в близост до спортните комплекси.

В олимпийското село в Пекин ще бъде настанена единствено фигуристката Александра Фейгин, защото ледените спортове са в столицата, а има и едно междинно село в Янинг, където ще пребивават скиорите алпийци и представителят ни в спускането с шейни.

Всичките села са свързани с влака-стрела, който се движи с 350 км/час и изминава 174-километровото разстояние от Пекин до планинсктата зона за 47 минути.

От БОК отчитат, че селото в Джандзяку се състои от 5-етажни новопостроени жилищни блокчета. Нашите олимпийци са настанени заедно с отборите на Германия, Полша, Естония и Норвегия.

Апартаментите на българите са на първите два етажа, които вече са с родния трибагреник по балконите.

Здравните мерки по време на цялата олимпиада ще са изключително стриктни, като в ресторанта всеки се храни в отделна оградена с плексиглас от останалите зона.

Днес Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов посетиха биатлонския комплекс. Те първо се настаниха и подредиха своята вакс-кабина, след това разопаковаха ските и пушките и после разгледаха съоръжението.

Утре биатлонистите ни възнамеряват да направят пълноценни тренировки на комплекса, който се намира на 1800 м надморска височина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Инетресно в Пекин дали някой от спортистите отиде неваксиниран и прави изпълнения като Джокович! А! Щото там няма да има ни съд, ни стоене в хотел, ни нищо. Директно качване на обратния полет без обяснения.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот на всички предавания от Олимпиадата, отново!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това много хубаво, че с Норвегия сме в една сграда, защото нашите могат да им сложат разхлабително в супата и ще ги елиминират, а Норвегия са основен конкурент и така шансовете на нашите се вдигат значително!