Напук на „Атака“, комисията за имунитета на Волен ще работи тайно

Следващото заседание на комисията по искането на главния прокурор за снемане на имунитета на Волен Сидеров ще бъде на 31 май
17 май 2006 19:13,
Временната комисия по искането на главния прокурор за снемане на имунитета на депутата от "Атака" Волен Сидеров е решила единодушно заседанията й да бъдат закрити, с оглед на запазването на честта и достойнството на Волен Сидеров, тъй като в материалите се съдържат някои лични данни. Това съобщи след първото заседание на комисията председателят й Надка Балева /Коалиция за България/.

На днешното си заседание комисията е утвърдила правила за работа, на всички членове са раздадени ксерокопия на материалите към искането на главния прокурор, допълни Балева.

Тя съобщи, че следващото заседание на комисията ще бъде на 31 май.

В отговор на въпрос Надка Балева каза, че комисията не смята за необходимо Волен Сидеров да бъде изслушан, но ако той реши да направи изявление пред комисията, ще му бъде предоставена тази възможност.

Пред журналисти заместник- председателят на ПГ на "Атака" Павел Шопов, който не е член на комисията, но присъства на първото й заседание, каза, че позицията на групата е, че заседанията на комисията трябва да бъдат открити.

На заседанието беше изразено мнение от представителите на другите парламентарни групи, че може да бъдат представени опозоряващи или неудобни за Волен Сидеров обстоятелства и затова решиха единодушни заседанията на комисията да бъдат закрити.

Според нас няма такива и целият този процес трябва да бъде осветен докрай и всички да са наясно с голословните обвинения, допълни Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание