Депутатите замезват с 13-а заплата за Коледа

Парите за премиите не идвали от бюджета, били спестени от глоби на избраниците ни
17 дек 2008 07:05,
219
Депутатите замезват с 13-а заплата за Коледа
Снимка: БГНЕС

Седмица след голямото пушене на полицаите за 13-а заплата и достойни условия на труд, депутатите очакват своите коледни премии.

Днес на последния за годината председателски съвет шефовете на парламентарни групи ще решат окончателно дали и колко пари ще си разпределят избраниците.

Неофициалните сондажи между управляващи и опозиция показали, че няма противници на идеята.

"Това не е 13-а заплата, защото такава няма предвидена, а спестени от самия парламент средства", коментира лидерът на червените депутати Ангел Найденов.

Става дума за средства, събрани от глоби за отсъствия от заседания и комисии, както и други икономии.

"Те всяка година се разпределят по този начин", уточни той.

Според вестник "24 часа" сумата, която избраниците ще получат, варира между 50 и 80% от заплатата им.

Отделно служителите на администрацията на НС ще получат коледна надбавка.

"Популистко е да се отказваме от парите, още повече че много от нас ги даряват в избирателните си райони", коментира и шефът на синята ПГ Йордан Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
0
 
! Отговори
mekia преди 15 години
za nadgrobni plo4i da gi davat za blizkite si
217
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
decata im da ne se otarvat ot bolesti ...
216
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
grobi6ta grobi6ta
215
0
 
0
 
! Отговори
totio преди 15 години
Става дума за средства, събрани от глоби за отсъствия от заседания и комисии, както и други икономии."Те всяка година се разпределят по този начин", уточни той.засрамете се бе ***.Има хора , кадето имат нужда от тях.Идват избори господа "***" . АТАКА.ВОЛЕН, ВОЛЕН,ВОЛЕН...те са номер едно и аз ще гласувам за тях надявам се че много хора ще последват моя пример . неща да живея и да ме оправляват *** .искам да се развивам и да живея да се гордея че съм "БЪЛГАРИН" а не да се срамувам заради една шепа тъпани .
214
0
 
0
 
! Отговори
prokleti da sa im de преди 15 години
да ги дават за болести по децата си и за лекарства ....
213
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
183 kaji si 6ibanoto ime be kirlio bukluk mrasen... avtomat avtomat ....ima i gospod drugari ima ...
212
0
 
0
 
! Отговори
kolio преди 15 години
засрамете се бе крадци със крадци само атака ще ви оправи АТАКА народе атака ще дойде време за избори ИЗБОРИ ИЗБОРИ засрамете се ....всички ванка всички крадци ванка
211
0
 
0
 
! Отговори
фашист преди 15 години
Организирам тържествено посрещане на Коледа за българските депутати. Ще има специална диско-вечер. Картечарят Ханс ще тегли по един диск на всички "народни избраници". Евреи и *** също да се чувстват поканени на милото празненство.
210
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Депутатите да получат по един пълнител предлагам, вместо 13-та заплата :)
209
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко е да говориш така за хора, които дори не си упражняват лично вижданията при гласуване на поредните изменения на някой закон. Точно това е една от причините, поради които смятам, че сегашните депутати не трябва да получават заплата по-голяма от 450лв на месец, както и да се возаят с градския транспорт. Така поне ще бъдат по-близо до хората, които са ги избрали. Пък може и да чуят какво наистина мислят хората за тези мърди! Напоследък ми се наложи да се заровя из разни закони... Едва ли има друга държава да прави по 50+ поправки на един и същи закон за по-малко от 10 години. Страхотна работа вършат, няма що!
208
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига сме си дуднели без да направим нищо. Тая работа от само себе си няма да се оправи. Докато могат ще крадат - не е луд тоя, който яде баницата...Предлагам да се вдигнем на митинг пред парламента и да ги обстрелваме с камъни. Ако няма ефект и "полицията" ни изгони, да взривим парламента, в момента в който се съберат за изплащане на 13-та заплата - тогава със сигурност няма да има отсъстващи.
207
0
 
0
 
! Отговори
работещ в НС преди 15 години
Омразата към депутати е видна но е неправилна.Има такива,които правят далавери но са малко.Повечето са честни и работят много за просперитета на народа.Ето сега ще има и коледна премия за полицайте.Увеличихме мин.работна запл. на 240 лв.Надбавките за майки увеличихме за да могат да живеят добре и да гледат повече от едно дедет.Видно е колко добре живее по-голямат част от българите.Има и бедни но това е така във всяко капиталистическо общество.Относно депутатските бонуси това е правилно защото нашата работа е тежка.Жалко,че заради уличен натиск лишиха много честни депупати от достойна пенсия.Нормално е един народен представител да взима поне 2500 лв заплата с която поне да покрива елементаринет си нужди.Съчустваме но бедните хора и затова ще се борим за още един мандат за да можем да и допомогнем да излезнат от това си тежко положение. тъй като вече имаме опит в парламентарната работа и не е нужно да идват нови депутати,които тепърва да се учат да са политици.
206
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАРОДЕ нека си ги раздадат пък после ние данакоплатците ще попитаме в СТРАСБУРГ това дали не е дискриминация хем глоба хем премия ЗАЩОТО БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ ОТДАВНА Е ЗА ЗАТВОРА
205
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Депутатите си го търсят.То българина много търпи , ама като се събуди, 1997 ще им се стори като детска игра . Нека пак да си пеят хайдушките песни по коридорите Ама този път това ще е последното , което ще направят . Този път няма да има спиране .
204
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ДА НАПУСНАТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗАВИНАГИ! Те не изпълняват това, за което сме ги избрали!Вън ! Вън! и пак вън!
203
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ДА НАПУСНАТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗАВИНАГИ! Те не изпълняват това, за което сме ги избрали!АЗ НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от депутатите, които не присъстват в Народното събрание, работят само, за да се облагодетелстват, мислят само за себе си, творят закончета в тяхна полза, а не в полза на народа си, не говорят от мое име, не защитават моите права, не работят за добруването на страната ми, за бъдещето на децата ми! От сега нататък всеки депутат да е с мандат 3 месеца!!! Ако работи за нас, ще продължи, ако не - вън! На негово място ще е следващият! Така няма да имат време да се овълчват и окупират за дълго време.Подписи:1. Аз съм ЗА - М. Иванов
202
0
 
0
 
! Отговори
У-У-У преди 15 години
Към заглавието ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
201
0
 
0
 
! Отговори
У-У-У преди 15 години
Към заглавието!
200
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
"*** опозиция" е само НАРОДА ! На другите се вика " лапачи" !
199
0
 
0
 
! Отговори
У-У-У- преди 15 години
ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ДА НАПУСНАТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗАВИНАГИ! Те не изпълняват това, за което сме ги избрали! АЗ НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от депутатите, които не присъстват в Народното събрание, работят само, за да се облагодетелстват, мислят само за себе си, творят закончета в тяхна полза, а не в полза на народа си, не говорят от мое име, не защитават моите права, не работят за добруването на страната ми, за бъдещето на децата ми! От сега нататък всеки депутат да е с мандат 3 месеца!!! Ако работи за нас, ще продължи, ако не - вън! На негово място ще е следващият! Така няма да имат време да се овълчват и окупират за дълго време.Подписи: