Пý си! Аз пръв получих покана от Обама! Не, аз, аз!

Една прекрасна американска закуска събуди балканското самочувствие. И Бойко е в кюпа!
5 фев 2009 14:02,
76
Пý си! Аз пръв получих покана от Обама! Не, аз, аз!
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Бойко Борисов днес ще присъства на Молитвената закуска във Вашингтон.

За първи път след встъпването си в длъжност домакин на тържественото събитие ще бъде американският президент Барак Обама.

Според американската традиция молитвената закуска се организира всеки първи четвъртък от февруари от Конгреса, а неин патрон е актуалният президент на САЩ.

Министърът на отбраната Николай Цонев също е поканен от Обама на 57-ата молитвена закуска.

Приветливите покани и прекрасното събитие обаче твърде бързо се превърнаха в поредния повод за „тупане по гърдите“, типично по балкански манталитет.

"Имам официална покана за молитвената закуска на Обама още отпреди 3 месеца, много преди министър Цонев да получи такава. Но не шумим и не си правим PR с всичко, както правителството", побърза да се похвали Бойко Борисов пред вестник "Труд".

И още – неформалният лидер на ГЕРБ получил поканата от предизборния щаб на Обама: "Още по време на президентската кампания в САЩ голяма делегация на ГЕРБ посети щаба на Барак Обама и имаме добри контакти. Там бяха Радослав Точев, Николай Младенов и други", отсече Борисов.

Прекрасната молитвена закуска предизвика подобни страсти и в съседна Македония.

Още на 29 януари близкият до управляващата ВМРО-ДПМНЕ всекидневник „Вечер“ гръмко обяви на първа страница, че премиерът Никола Груевски ще ходи на закуска при американския президент.

Такава лична покана се полага за висши държавни представители, но броят на поканите не е по-голям от 5, информира „Вечер“.

Едва ли вече има медия в западната ни съседка, която да не е разтръбила в последната седмица новината за закуската.

За лично успокоение на г-н Борисов: на закуската ще присъстват около 4000 гости от над 160 държави, между които няколко македонски депутати и дипломати, премиерите на Албания и Косово, Вук Драшкович от Сърбия, Расим Ляич (босненския представител от Санджак), Ненад Попович (от Демократическата партия на Сърбия).

По предварителна информация на тържественото събитие би трябвало да присъства и рок звездата Боно.

Ако минутите на слава ги споходят, умоляваме представителите на балканския политически елит да не ни занимават още две седмици със следните теми:

1) кой първи се е снимал с Боно и кой втори

2) кой първи е взел автограф от Боно и кой е останал прецакан

3) кой първи е ръкомахал на Обама и на кого Обама се е усмихнал най-широко 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
0
 
! Отговори
Dan преди 15 години
Я аз да ви питам уважаема редакция дето ги пишете новините като има толкова много македонци и сърби колко от тях са неформални дори лидери на не парламентарни партий а? И до колкото разбирам не Бойко е тръгнал да се хвали защото ако е искал е щял да го направи по-рано а г-н министъра явно е стрелял пръв. И вчера като гледам как се мъчите под вола да намерите теле с изказването му в САЩ, ами не виждате , че това което каза е голата истина и май е единствения който не си заравя главата в пясъка и не "говори като политик" както каза г-н Костов, затова печели хората той защото не говори като вас господа политици празнодумци. Сигурен съм, че и той има много трески за дялане ама в Щатите си го оцениха още докато беше главен секретар и явно си го гласят да ни управлява трябва да се примирите с това, че Вас останалите не Ви ценят и явно не Ви харесват.
74
1
 
0
 
! Отговори
балканец преди 15 години
Видяхте ли бе, че бат ви Бойко е прав за Македония!Там живеят чисти българи. Каквато е реакцията тук за поканата от Обама, точно такава е и там. Всички свалили гащите и чакат. Простотията по нашите географски ширини е еднаква. Комуниста Борисов е най-големия анализатор на международното положение. Като грабне власта Батето ви, дупе да им е яко на макетата дето не си признават доброволно че са българи. Бой, бой докато си признаят!Ще има малко и икономика де! Не може само с пердах да ги интегрираме към идеята за Велика България. И тогава на бял кон Генерала наш ще ни поведе единни и щастливи към милиционерското бъдеще. Боже, колко простотия има на този свят боже!
73
1
 
0
 
! Отговори
Б.... преди 15 години
В СЪЩОТО ВРЕМЕ .АГЕНТ НА ДС ДОКЛАДВА НА КГБ.
72
1
 
0
 
! Отговори
jdue преди 15 години
да, Бойко е точно такъв :))))))
71
1
 
0
 
! Отговори
игоров преди 15 години
Един министър - на отбраната Николай Цонев и един кмет - на столицата са в САЩ, но Борисов реши да се изтъкне отново. Не еважно кой кога получил или приел поканата, а как ще се представи държавата. А пък пилците се броят на есен - след изборите, ще видим кои от българите в САЩ кого ще подкрепят, като Бойко им говори хубави неща и ги подканва да се връщат
70
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Единствения политик който казва нещата с истинските думи,не се смеее като Сергийчо като че ли всичко ни е наред в държавата.И не някои *** да плюят срещу Б.Б. без да се аргументират(защото това е признак на ниска култура и не образована личност),нека които пише срещу него да даде алтернативния избор - АЗ НЕ ВИЖДАМ ТАКЪВ. Не ви ли е ясно че от страх(от предстоящите избори)следят всяка крачка на Б.Б. и ако той стъпи и малко в страни са готови да го оплюат,а факта че няма съществени такива(изключваме глупави клюки) говори само по себе си.САМО БОЙКО БОРИСОВ!!!!!!!!!!
69
1
 
0
 
! Отговори
kspirov преди 15 години
Наистина странна работа с тоя Бойко Борисов. Когато е в България прави се на важен, великия политик, майка Тереза, мъжага нали всичко ок. Но някой да ми обясни ако, може нали братче как ви са тези номера като излезе извън пределите на Родината не обяснимо е както едно време комунистическите лозунги " Да живее международното положение" същата работа *** и го разбери като бат Бойко. Едно нищожно същество което прие всички всички мафиоти от цяла България в измислената си партия "Герб" продължение на "НДСВ". Народе отвори си очите не давайте власта на тоя припомнете си стихотворението на Хр. Ботев " В Механата" и ще ме разберете.
68
1
 
0
 
! Отговори
asparuh преди 15 години
Престани да плюеш Родината, простако. Замълчи, засрами се пред Ботев и Левски!!!
67
1
 
0
 
! Отговори
olele преди 15 години
Кой ли ще бъде най-грозния, *** и необразован на приема...То такива им трябват на американците...Мила РОДИНО!
66
1
 
0
 
! Отговори
buiko преди 15 години
Боче, варди оти Петков е у Русия...да не земеш да му козируваш пак:))) А, колко жалко е да си подмазвач!
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Интересно ако докладват на Обама за това какво е плещил б.б. в Чикаго дали ще го изритат от закуската ???
64
1
 
0
 
! Отговори
Medi Doganov преди 15 години
...и всичките - на хора, чийто живот са...форумите!!! Хора, не смеещи да ГОВОРЯТ никъде другаде, освен тук!!! Инкогнито, да не ги пипне Шефа...Ей за това целия тоя народ е народ от ПУ*КИ!!! Звездичката замества буквичката "Т " !!! Що не бяхте пред Парлимента на Крадците-Путати бе, ***??? Ми мърсите Интернет пространството с подобията си на разсъждения??? Ама ако Оплювания от вас вземе, че разбие гнусната комунистическа пасмина - вие първи ше му ръкопляскате, *** страхливи!!!Срамувам се, че живея в една страна с вас!!!
63
1
 
0
 
! Отговори
mn преди 15 години
бойко с теб сме.....ще ги разбием комунистите......заради човек като теб се гордея че съм БЪЛГАРИН
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Интересно как б.б. ще закусва с такъв " некачествен материал " като Обама ??
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Интересно как б.б. ще закусва с такъв " некачествен материал като Обама???
60
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лошото е, че когато отива в чужбина говори само против България, каточели не е българин.
59
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЮЛИУС ВИЗОЖИНСКИ ДА МИ *** РУСНАК НЕЩАСТЕН!
58
1
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 15 години
Относно минутите за слава предупреждаваме балканския елит да не ни занимава:1. Кой първи се е снимал с Бойко Космолита2. На кого първи Бойко е дал автограф - Обама или Хилъри 3. Първо на Обамата или на Ник. Цонев се е усмихнал Бойко3) кой първи е ръкомахал на Обама и на кого Обама се е усмихнал най-широко
57
1
 
0
 
! Отговори
american boy преди 15 години
*** v Amerikanskiq EN ozna4ava kotence, no syshto taka se izpolzva na jargon za put4ica.
56
1
 
0
 
! Отговори
MrAngel преди 15 години
така да се смесват новина и коментар - 6-ти го отбеляза вече. Не ми пука нито за новия властолюбец, нито за този сайт - но наистина не намирам за редно медия с претенции да прави опит за такава манипулация.