Станишев: Направихме революция

Сега трябва да се възползваме максимално от членството в ЕС, заяви премиерът
16 мар 2009 19:52,
72
Станишев: Направихме революция
Снимка: БГНЕС

Мащабът на реформи в последните години в България може да се сравни с революция.

Toва подчерта преди срещата си с посланиците на държавите членки на Европейския съюз (ЕС) премиерът Сергей Станишев.

"Сега трябва да се възползваме максимално от членството в ЕС", заяви премиерът.

Той е убеден, че "процесът на реформи е постоянен процес на самоусъвършенстване на всяка страна членка на ЕС и ние като нова страна членка от 2 години продължаваме този процес с възприемане на опита от всяка членка в областта, в която е най-добра".

По думите на премиера правителството е било наясно още преди членството, че ни предстоят много сериозни предизвикателства.

От 2007 година моето правителство предприе редица мерки, за да достигне най-високите стандарти в ЕС и ми се струва, че постигнахме не малко резултати. Това ясно личи и в оценката на ЕК. Мисля, че това е един от най-положителните доклади към България, коментира премиерът.

Той припомни, че бяха реализирани и много реформи в областта на съдебната система – създаването на инспектората към ВСС, който също е получил много висока оценка.

Премиерът подчерта, че е важно да използваме кризата като възможност да задълбочим реформите дългосрочно и да постигнем и лисабонските критерии, да осигурим прозрачност при обществените поръчки и съдебната власт. „Важно е да се постигнат мерки срещу корупцията, организираната престъпност и да се засили капацитетът на българската администрация”, каза премиерът.

Той коментира, че има повече от 130 експерти от различни страни членки от различни области, които участват в модернизацията на администрацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като чета какви глупости приказва този,се чудя нормален ли е,или нас иска да изкара луди?Трябвало да се възползваме от членството си в ЕС?????А къде беше когато ЕС ни спряха парите ????Първо крадат,после лъжат!Най-лошото е,че дъртаците отново ще гласуват за него!............
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
сексуална революция, свободна задна любов между мъже!
69
0
 
1
 
! Отговори
don преди 15 години
да бе да ВЪВ БАНКАТА ИМА АПЕТИТНИ 13 000 000 000 СЪБРАНИ ПАРИ сега ще дойдат ония ми ти гладници дето ипотекират имоти големи бащити им във клондайк злато копали та ги спечелили - крали са ги требва да се каже няма нито един богат във ьбьългария дето си е спечелил парите със честен труд ААА КОСТОВ ПРОДАДЕ ЗАВОДА КТА МАДАРА ЗА 1 ДОЛАР БЕ МУХЛЬОВЦИ НА СВОИ ЧОВЕК ЩО НЕ ГО ДАДЕ НА РАБОТНИЦИТЕ А НИЕ НЕМОЖЕХМЕ ЛИ ДА ИЗВАДИМ 1 ДОЛАР ОТ ..... МИ БГА БАЛКАН 150 000 ДОЛАРА ВЗЕ БЪЛГАРИЯ А ПОСЛЕ ПЛАТИ 6 000000 НА ГАД ЗЕЕВИ
68
0
 
1
 
! Отговори
дедо ви преди 15 години
На такива хора турците им викат "ТЕПЕГЬОЗ"-гледа те,говори явни лъжи и не му пука!!!! Обаче лошото е че все още има хора дето му вярват!!!!
67
0
 
1
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятели,ЕТО В КАКВО СЕ СЪСТОИ ТАЗИ РЕВОЛЮЦИЯ:1. В твърдението, на Догановия премиер, че: - "В Европейския съюз страната ни е в ролята на дежурен виновник...", и не си е признал още ЛИЧНАТА ВИНА за спрените от Европа пари и причината - защото Българската КЛЕПТОКРАЦИЯ, с енергичната помощ на ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЧАСТ ОТ ПАРЛАМЕНТА, КРАДЕ, при това не в Европейски, не и в Световни, а в КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ!!!2. В умишлината заблуда, че..."това, което се случва в света само се усеща в България, но "това което знае всяко хлапе"..., и само Премиера на А.Доганов ОЩЕ НЕ ЗНАЕ..., че "това", се нарича Американска финансова криза, прерастваща в икономическа катастрофа и продължава най-безотговорно да твърди..., че КРИЗАТА НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ БЪЛГАРИЯ...3. В това, че Премиера на А.Доганов не знае и още не разбира, че: Партийте спечелили избори, чрез УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРОГРАМИ и държавните инструменти - Правителство и Парламент, създават в икономиката и обществото "ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА"... Принципа е много ***..., ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ, А ТЕ СА КАТО ЕЛ. ТОК - ВЪРВЯТ ПО НАЙ-МАЛКОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ - създават се ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ в рентабилни и износно ориентирани отрасли и производства, при това с "НАЙ-МАЛКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ" (за парите това е корупцията)... И САМО ТОЙ ОЩЕ НЕ ЗНАЕ истината, че парите от Еврофондовете и бюджета, са ОГРАБЕНИ или са отишли в БЕЗПОЛЕЗНИ НА ИКОНОМИКАТА НИ ОТРАСЛИ... 4. В това, което знае всяко бебе в България - КОРУПЦИЯТА и което Премиера на А.Доганов, се опитва да скрие - факта, че възприе от "патрона" си ТОВА НАЙ-УРОДЛИВО ОРИЕНТАЛСКО ЯВЛЕНИЕ, творчески го доразви и сега, тя избуя у нас в ГАЛАКТИЧЕСКИ РАЗМЕРИ... 5. Във факта, че целия святвече е ясно защо сме НАЙ-БЕДНИТЕ, НАЙ-ОГРАБЕНИТЕ И НАЙ-ЛЪГАНИТЕ, ЕВРОПЕЙЦИ ЖИВЕЕЩИ В ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ...6. В отчайващата истина, че правителството ни е, НАЙ-КРАДЛИВОТО, НАЙ-БАНДИТСКОТО И НАЙ-ЛЪЖЛИВОТО В ЕВРОПА!!!7. В разоряващата държавата ни истина, че над 1 500 000 българи получават за труда си, заплата по-ниска дори от социалния минимум от 720 лв., и не могат да възпроизведат семействата си...8. В СТРАШНАТА ИСТИНА, че над 1 000 000 българи живеят по-зле и от роби, защото бедстват с доходи под жизнения минимум от 175 лв. и на практика са УБИВАНИ ЧРЕЗ ГЛАД ОТ СОБСТВЕНОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО... 9. В това, че "ПИСАТЕЛЧЕТО"..., КОЕТО ВЕЧЕ Е НАПИСАЛО ПОВЕЧЕ СТРАНИЦИ, ОТКОЛКОТО Е ПРОЧЕЛО, С ГОРДОСТ ТВЪРДИ...ТАКА Е ..., "ЗАЩОТО СМЕ СОЦИАЛИСТИ"...
66
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Къде ти е революцията бе, къде са ти реформите? Миналата седмица четох някъде че единия от разследваните за кражбите в пътната инфраструктура легнал болен при корумпираните доктори от пловдивската болница, сега чета че една от адвокатките се тръшнала болна от бронхит! Нищо не се е променило! Само бай Тошо го няма!
65
0
 
1
 
! Отговори
Stanislav преди 15 години
Тоя Станишев изобщо не е добре ! Да ходи някъде да се прегледа. Какви реформи ? Каква революция ? Изцяло е изгубил връзка с кораба майка !
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Костов не е само алтернативаОт: НФБКостов е доказан политик, държавник, финансист!Костов е най успешният ни премиер в най-новата ни история от 1944г до сега!Така че на избори!Масово гласувайте!Всеки въздържал се или всяка недействителна бюлетина са в полза на бъдещата коалиция на червените велможи от БСП и сивите кардинали от МВР създали ГЕРБ!БСП+ДС=ГЕРБ..ВМРО...НДСВ...ЛИДЕР...НАПРЕД ...!и какво стана с червения олигарх Ковачки впрочем?Някой да чу нещо след като внесе откупа и си плати на позитано?
63
0
 
1
 
! Отговори
fifi преди 15 години
Za koi reformi stava vypros, 4e az sym rusa i ne se se6tam!
62
0
 
1
 
! Отговори
МО преди 15 години
Да че има революция има и вия е довършвате.Тя е почнала от самото идване на демокрацията.Но забравихте да споменете че тази революция е със знак минус.Од добре работеща и развиваща се държава само за наколко годинки оспяхте да я обърнете в обратна посока.И то не само да я обърнете но и да набере инерзия която трудно ще бъде спряна.И поколения българи ще страдат от нея докато се нормализират нещата след 100г.Естествено ако останат Българи който да създадат нова държава.Без тези нагли *** на власт.
61
0
 
1
 
! Отговори
Юлия преди 15 години
Е, ти си се възползваш, Станишев, от членството в ЕС, ти и цялата ти долнопробна клика! Крадете като замаяни.
60
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 15 години
По-добро правителство, с по-добри резултати, не сме имали!
59
0
 
1
 
! Отговори
Мирослав Джоканов преди 15 години
Говоря единствено от свое име.Последните 4 години попадах в стотици ситуации, в които страдах от некадърието на това Правителство.Мога много бой и болка да търпя. Но никой не може да ме накара да приема наглостта и безочливата арогантност на управляващите. Липсата им на уважение към обикновения гражданин, който с труда си им пълни джобовете и хазната. Управленец, който не уважава служителите си, не заслужава да бъде такъв.
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да революция, никой преди вас не е крал толкова много. Това си чист рекорд.
57
0
 
1
 
! Отговори
Kolobar преди 15 години
Tezi savsem se oliaha...ako biaha drevnite BG vremena,sega niamashe da gi ima-padaha direktno pod Krumovoto pravosadie!Revoliucia mi bili napravili...ograbvat Maika Bulgaria i unoshtozhavat naciata ni,prodavat ni na chuzhdi...tova e!
56
0
 
1
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
аз толкова време да си мисля,че крадат и с г.за си,а пък то било революция.
55
0
 
1
 
! Отговори
рреерр преди 15 години
Все повече се уверявам, че не живеем в нормална държава а в една голяма помийна яма. Каквито са ни управляващите такава и държавата ни....
54
0
 
1
 
! Отговори
atanas_1941 преди 15 години
Сергейчо, мамин сладък, устенцата ти са като кокошо дупенце, бузките ти са пухкавки и розовички, като на нащипана мома. Походката ти е кръшна като на млада невеста. Роден, мил красавец, защо си хабиш таланта с тази мъка да управляваш нещо като държава, нещо като нищо на света,а не се отдадеш на това, за което природата те е дарила и да зарадваш многобройните си почитатели с меки китки.
53
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 15 години
silni predizborni dumi ... mai svurshiha kebapchetata i na dumi i revolyucii she se kara ...
52
0
 
1
 
! Отговори
соня преди 15 години
Съвсем сериозно - така и така крадат червените и турците, да заделят милион-два и да пратят Станишев в медицинско заведение - има крещяща нужда от психиатрично лечение!