Станишев: най-трудният период от кризата е зад нас

Първото тримесечие било най-трудно, следва съживяване
18 май 2009 15:38,
136
Станишев: най-трудният период от кризата е зад нас

Първото тримесечие беше по-трудно, отколкото цялата изминала година, смята министър-председателят Сергей Станишев, цитиран в съобщение на Министерския съвет.

По думите му обаче България се е оказала по-добре защитена срещу ударите на глобалната криза от много други страни и според данните на Евростат у нас производството не е намаляло толкова много.

Според премиера през април и май се наблюдава "съживяване и раздвижване“ на икономиката и адаптиране към променената икономическа среда.

Той посочва и че има положителни сигнали, идващи от САЩ, както и мнения за „по-безболезнено преминаване през кризата“.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Прав си. Това си е чиста проба "Невролингвистично програмиране".
114
0
 
0
 
! Отговори
ОТ ПРЕСАТА... преди 14 години
В идните месеци България ще бъде залята от съкращения и в края на годината безработицата ще се мери с двуцифрен процент. Тази мрачна прогноза направи вчера шефът на Българската стопанска камара Божидар Данев. "За страната ни кризата няма да приключи по-рано от 2012 г.", обяви той по БНР. Данев поясни, че заради влошаването на икономическата ситуация много компании се готвят да освобождават масово персонал и вече се консултират с камарата как да проведат болезнените съкращения. В момента безработицата е 7%, но ако прогнозата на БСК за поне 10% се сбъдне, всеки десети трудоспособен българин ще е без работа.
113
0
 
0
 
! Отговори
бат Валери преди 14 години
Стига с тази измислена криза.Само лъжете простия електорат който стой и ви гледа в устата като хипнотизиран.Всички недеволни всеки иска да убие някой политик но само като сме на маса сме силни.Като дойде време за избори всички са по селата и само *** и дъртаците отиват и гласуват и какво? Пак ДПС и БСП на върха на държавата и пак се готвят преврати пак на политиците майките им виновни и докога така докато не ни писне от всичко и не си вземем шапката и да бягаме на вън и после да си задаваме въпроса как сме живяли в тази мизерна и *** държава.Направи нещо идиоте - ГЛАСУВАЙ
112
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
За по-младите, Кашпировски беше един хипнотизатор, който масово хипнотизираше от екрана на телевизията в зората на демокрацията.Завършваше с думите СЕГА СЕ ЧУВСТВАТЕ ПО-ДОБРЕ...Защо имама натрапчивото чувство, че ни заливат с психолингвистично програмиране , всек път като си отворят устата политиците, особенно тези, минали през "Партийните школи"...Другото обяснение на изказването на Станишев е просто.Забравил е да си пие хапчетата редовно.
111
0
 
0
 
! Отговори
Аман преди 14 години
"...В края на крадливото управление България беше подготвена да бъде изритана с един великолепен шут от Европейския съюз, и само възпитанието и културата на Европа предотвратиха това да се случи..."Това е въпрос на време и трудно може да бъде избягнато, ако Триглавата ламя запази дори една от главите си. Средствата не се подбират и ако се наложи в кръв ще ни удавят... Залогът е голям, за България това е последният влак. След него...амин...
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
В периода 1997-2003 всичко беше по-добре в България, имаше подем.
109
0
 
0
 
! Отговори
съм за гъмза преди 14 години
Свещенна истина,КГБ!Да си жив и здрав!:)
108
0
 
0
 
! Отговори
Съсела преди 14 години
Братко Съселе, ще ги будалкаме тия троглодити до изборите, после да духат супата. Цял свят знае, че кризата не е свършила, а рецесията току що започва, ама *** на нас ще повярват, а не на "кръволока" Костов, я!
107
0
 
0
 
! Отговори
Венци преди 14 години
Не те ли е срам, бе, гаден червен !!! За теб може да е минала кризата, ама за нас не е!Я кажи как те издържаха вашите до 30-год. възраст!
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Статията е за замазване на очите преди избори, иначе кризата тепърва ще я усетим въпреки че сме си в криза от началото на 90-те години на миналия век.
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Пуяк съм си аз двукрак и искам да ви стрижа пак.
104
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
!
103
0
 
0
 
! Отговори
coop1892 преди 14 години
SAMO BESILO ZA TEB NO TAI KATO TI EDVA LI STE PRO4ETESH TOZI KOMENTAR NIAMA DA SE HABIA,VIE UBIHTE NARODA I NADIAVAM SE GOSPOD DA VI OSADI ZA TOVA ZASTOTO NIE NE MOJEM
102
0
 
0
 
! Отговори
Митю Туца преди 14 години
кризата ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ !Не приказвай приказки за заблуда на населението. *** ***, но да знаеш, че всички тези ТОТАЛНИ лъжи ще изиграят лоша шега на партийката ви от крадци и обирджии, а също и на турските мекерета, пак ваши издънки...
101
0
 
0
 
! Отговори
Princa преди 14 години
shte trqbva da lasna na dqdo pushkata che polojenieto mi e gadn,da postrelq malko,lidera na NDSV dobrich
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
:)
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
mislia 4e lniakolko grada imat pravo da glasyvat -NAPRIMER SOFIA PLOVDIV VARNA I BOURGAS ostanaloto ne stava sa EVROPA.
98
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
***.....se gavriat s nas vijte im Faniliite...
97
0
 
0
 
! Отговори
КГБ преди 14 години
KGB (18.05.2009 г. | 18:37ч.)Хора, бдете. Това не са комунисти. Никога не са били и няма да бъдат. Това са най-донопробни номенклатурчици и апаратни функционери.п реди на БКП, сега на т.н. бСП. Аз имам един въпрос - тези, които се наричат социалисти, комунисти и т.н. защо се наричат така. Защото вярват в идеята ли, защото вярват в партията ли или по инерция. Аз съм сигутен че 98% от тях не са прочели и ред от Маркс. Повечето не са чували за Бернщайн Кауцки и още много класици на социализма. ДЕмитри написа една книга Защото сме социалисти. Всъщност можеше с голям испех да публикува и книгатаЗащото сме колаборационисти, Защото сме фашисти, Защото сме сталинисти или например един фундаментален труд с култовото име Защото сме онанисти Та да се върнем на оригинала. За които са чели тази смехотворна творба може би възникват някои въпроси. Защо много видни социалисти не са включени в нея. Аз, например не забелязах нищо за Бенито Мусолини - виден италиански социалист. След това основоположник на фашизма . Не видях нищо и за Адолф Шикелгрубер, по-известен като Адолф Хитлер, също известен социалист в младите си години, съосновател и лидер на НСДАП национал-социалистическата партия на Германия). Не видях и името на Уинстън Чърчил, известен лейбъристки водач в Англия от периода преди Първата светован война и известен антикомунист от периода след Втората световна война. И последно, но не на последно място известните социалисти Леон Троцки (по-известен като Лев Троцки) и Йосиф Джугашвили (по-известен като Сталин) в Съветска Русия. Колкото и да е странно на някои хора те също са били социалисти преди да се нарекат комунисти (те истински комунисти никога не са били). Добре е да се знаят тези неща. И да се казва истината, ама цялата истина, а не избрани цитати. Аз не искам да определям стойността на тоази или онази идея. Но и фашизмът и т.н. социализъм (който всъщност като практика няма нищо общо със социализма на Маркс) имат своето място в историята. Дали един човек ще нарича себе си социалист, комунист, фашист или демократ няма особено значение. Както Иисус е казал По делата ще ги познаете. А както сочи историята, престъпленията на лидерите наричащи се социалисти или комунисти са няколко порядъка по-страшни от престъпленията на т.н. фашисти. Само дето едните са спечелили една война, а други са я загубили. Историята ще отсъди кой прав кой крив. Лъжците и манипулаторите винаги накрая са си намиралли майстора. БСП не е нито социалистическа партия, нито българска партия. Върхушката на тази партия е готова да продаде и собствения си брат за 30 сребърника само и само да е на власт и да си запзи привилегиите. Ще се дупи и ще зашитава националните интереси на Турция, Русия, ако щете и на Занзинар и островите Папуа само заради далаверата. И в името на далаверата ще лъже. Всеки ден, всеки час. За всичко. тези престъпници , които продадоха България няколко пъти, които предават в момента националните интереси на България трябва да бъдат наказани. И сега е мом
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Само Орлин Пановски е зад е Първанов!