Станишев: най-трудният период от кризата е зад нас

Първото тримесечие било най-трудно, следва съживяване
18 май 2009 15:38,
136
Станишев: най-трудният период от кризата е зад нас

Първото тримесечие беше по-трудно, отколкото цялата изминала година, смята министър-председателят Сергей Станишев, цитиран в съобщение на Министерския съвет.

По думите му обаче България се е оказала по-добре защитена срещу ударите на глобалната криза от много други страни и според данните на Евростат у нас производството не е намаляло толкова много.

Според премиера през април и май се наблюдава "съживяване и раздвижване“ на икономиката и адаптиране към променената икономическа среда.

Той посочва и че има положителни сигнали, идващи от САЩ, както и мнения за „по-безболезнено преминаване през кризата“.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
бай-Петър преди 14 години
Бе тоз чиляк работил ли е някога?Кат го гледам ветер го вее на бел кон (умря *** дет го фалеше и ся почна сам да се фали,нищо че никой не му вярва)...още от малък май,прави се на рибар,*** тоя път той ша апне куката-а наслука да му е !
74
0
 
0
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 14 години
СТИГА ЛЪГА НАРОДА ВЕ СЕР-ГЕЙ
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Тези са толкова нагли, че чак се самозабравиха в лъжите и измамите си.България тепърва влиза сериозно в кризата. Ще е по-зле и 2010.А тези *** сзаради предизборни дивиденти (надявайки се да подлъжат някои по-прости хорица) с жалкия си и неадекватен "антикризисен план" даже усилват бъдещите негативни тенденции.Едно на ръка, че смешните им т.нар. "мерки" са кухи, и вредни. Но и пънейки се предизборно, че България криза не я лови и протакайки покрай изборите губят безценно време, около 4 - 6 месеца) за адекватна подготовка и реакция на кризата. А бързината на реакцията в днешната ситуация е даже с по-голямо значение от доизпипването на вземаните мерки.Гласувайте! И гласувайте най-вече умно!
72
0
 
0
 
! Отговори
ко да е преди 14 години
няма такива филми...тоз лъже!:))
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
криза няма за онзи който няма семеиство и деца ,който да облича ,храни и изпрати на училище и да покрва ежемесечните сметките и да се грижи за бедните пенсионирани родители
70
0
 
0
 
! Отговори
Fred Astor преди 14 години
Не вярвайте на ***!Най оптимистичните прогнози сочат 10 години рецесия.Гответе се за жизнен стандарт в пъти по нисък от сегашния мизерен стандарт.
69
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
...но само ако не управлявате повече никога!
68
0
 
0
 
! Отговори
БИСМАРК преди 14 години
НАЙ-МНОГО СЕ ЛЪЖЕ ПРЕДИ ИЗБОРИ, СЛЕД ЛОВ И ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА! Мислете и умната на изборите
67
0
 
0
 
! Отговори
Бай Тошо преди 14 години
Абе *** как можеш да говориш така неподготвен кризата тепърва предстои и целия народ ще я усети , вместо да залъгвате народа защо не изготвихте адекватен икономичен план за тежката финансова ситуация в която сме !!!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Serliv dano chetesh presata i dano vidish kolko ne ti se kefime, dori i GERB da sa novata izdunka NIE SME ZADULJENI DA PROBVAME PORADI LIPSATA NA ALTERNATIVA
65
0
 
0
 
! Отговори
Volf преди 14 години
Какво друго може да каже човек , който не е работил нищо през целия си живот досега . Чак вече не може да ме очуди .
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
тоя ненормалник що си мисли, че хората са уфсе и му вярват. икономистите ясно заявиха, кризата ще бъде в кулминация след изборите!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
Vdignete mu pametnik ponato za nas.............
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Този за коя държава говори явно ако си махне очилата ще види за какво става въпрос
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Дрън дрън. Никога не вярвайте на комунист. Виденов обесняваше, че няма криза с зърното и осъмвахме без хляб. Най-лошото от кризата в Б-я предстои, а БСП задълбочава кризата. Ние ще го отнесем особено, ако бюджета не се актуализира за да се помисли къде е най-уместно да се намалят разходите. Приходите са с около 20-25% под заложените.
60
0
 
0
 
! Отговори
vlado преди 14 години
Докога такива *** като Станишев ще ни правят на ***?
59
0
 
0
 
! Отговори
георги преди 14 години
той Станишев до колкото си спомням каза че нас кризата изобщо няма да ни хване :)..
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
мръсен червен популист и лъжец !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
Ал преди 14 години
Всъщност какво казва др.Сурогатов? Диагнозата му е ясна. На овцете обаче ясно ли им е, че тоя никога никакви конкретни и полезни резултати не отчита, не защото не му се ще, а защото толко може завалията, винаги само наперени пушилки вдига и препуска из информациите напосоки като куче с тенекия на опашката. Момчето цял живот е притичвало между капките, дремало е над някакви "научни" занимания от категория трето весело и на тепсия е лапкало хилядарките на тате си ту из Украйна, ту из Англия, докато, поради негодност, най-после кандисва и каца на позитано. Да си лапка на спокойствие и да си го възхваляват татевите ортаци. Единствената му изява за що годе мъжественост и правене на нещо на парт.лидерчето-премиер е да се праи на рокерче и на ватманче на таратайка-ветеран.. ХАХАХА Много е търпелива България, еееееей! Ама докога бе, Уили?
56
0
 
0
 
! Отговори
От 42 преди 14 години
Нищо вярно няма в това което пишеш.Нямам нищо освен една пенсия и все още работя. За твое сведение бил съм миньор и пенсията ми от 01.04 ми е 700 лева.Работя и получавам още 500. Значи няма от какво да съм недоволен. Когато се навреш под земята и видиш как излиза хляба, тогава ще говориш. А колкото до клегвите ще кажа само: От твоята уста на твоята глава.