Отчетът "Станишев": България все върви напред

Ние сме правителство на възможното, отсече премиерът
10 юни 2009 14:00, Красимир Ангелов
199
Отчетът "Станишев": България все върви напред
Снимка: БГНЕС

“Винаги сме били правителството на възможното за България, правителство, което движи страната напред”, обяви премиерът Сергей Станишев.

Днес той даде отчет за свършеното от правителството през изтичащия 4-годишен мандат.

Министър-председателят констатира, че ръководеният от него кабинет е свършил много повече, отколкото е било планирано преди 4 години.

“България е променена, страната ни върви напред”, обобщи Станишев и наблегна, че свършеното през този мандат е постигнато на база на усилията на всички български граждани.

Той даде “безплатен съвет на опозицията” - да не “очерня всичко постигнато през този мандат”.

“Това правителство не се разпадна въпреки многото политически атаки, защото бяхме и сме водени от чувството за политическа отговорност”, подчерта Станишев.

По думите му благодарение на политиката на правителството вече 9-и месец българските граждани не са усетили остро кризата в ежедневието си.

“Въпреки мрачните прогнози, българските граждани са много по-добре защитени в много отношения от тези в редица други страни, посочи Станишев и даде оценка, че антикризисният щаб “действа и работи”.

България е променена, страната ни върви напред

Премиерът определи исканията на Бойко Борисов и Иван Костов за смяната на управителя на БНБ Иван Искров като “политически реваншизъм”.

“Айде, г-н Борисов не разбира от икономика, но г-н Костов е бил финансов министър и знае какво означават подобни закани и слухове за стабилността на банковата система“.

Вицепремиерът Ивайло Калфин също даде висока оценка на работата на кабинета.

"4 години по-късно България е много по-добра, със 70% ръст на БВП", обобщи външният министър.

Калфин подчерта, че кризата няма как да заобиколи страната ни, но България е влязла в нея като една от последните държави и е с един от най-ниските проценти рецесия  за първото тримесечие по данни на Евростат  – минус 3.5 %.

"Българското правителство положи максимални усилия да остави на следващия кабинет база, от която да се започне. Нека звучим сериозно и отговорно пред Европа”, призова и вицепремиерът Миглена Плугчиева.

Накрая на отчета Сергей Станишев шеговито констатира, че неговото правителство е издало и най-много книги от всички досега.

 "Успяхме да издадем три книги – на г-н Даниел Вълчев "Да обичаш на инат”, на г-н Николай Василев  – "Енергия” и се радвам, че всъщност аз зададох повод в правителството с моята книга "Защото сме социалисти”, завърши министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ееее, не сме чак държава от третия свят!
197
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 14 години
Да, България върви напред според др.(топлата дума!?) Станишев, но посоката е назад! А, че Вие сте много напред пред отрудения български народ е отдавна видно! Кораба потъва, а той: "Няма такава работа, споко! Нима не знаете, че вече слязохме на брега!" Кой заблуждаваш Сергейчо, кой? Не човеци, а социалисти!
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя па не спре да говори само глупости,БЪЛГАРИЯ върви напред другарю Станишев,но 10 пъти по бавно от нормалните държави,така че винаги ще бъдем държава от третия свят за огромно мое съжаление
195
0
 
0
 
! Отговори
Pomnesht преди 14 години
Kogato Tovarisht Sergey dojde na vlast, stranata be izpravena pre propast. No blagodarenie na nego, nie napravihme edna golyama krachka NAPRED... A-a-a-a...
194
0
 
0
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 14 години
А Виденов беше лош, а!!!Тогава поне си признаха.
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво очаквате от един гей,който няма(естествено!)семейство и никога не е работил?!Сбогом,България!
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
:)
191
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Тоя ХАМСТЕР днес го гледах...Всичко е пълен ФАРС,но най-смешно ми стана когато се похвали,че написали книги!!!! Имаше един плуграмотен техен предшественик едно време -и той пишеше мнооого! Смешници!
190
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
Svoboden si da si misli6 kakvoto re6i6. Rejimut na valutniq bord ozna4ava,4e stoinostta na leva se upravlqva ot borda. Tova ne stava avtomati4no i v nikakuv slu4ai ne e bezplatno. Taka 4e zavisimostta ne e tazi, za koqto govori6. A naposleduk, poradi namesata na BSP i zaigraveneto vi s vlastta tova stana i dosta po-skupo. Borda se nalaga da podkrepq kursa 4rez pokupki. Plus tova nikoi ne govori za rog na izobilieto v ES. No vse pak ni davaha 1 miliard evro pomo6ti nali?Pone ne gi svihte i tqh.
189
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Как ми се иска тия всичките коментари да му се копнат и пейстнат в личния блог станишев.бг, па и да седне да си ги прочете нещастникът! Ама не би! А виждам, че и статийката тук вече е преместена мнооого далеч от централната страница, сигурно защото се оказа доста четена и коментирана, да не бие на очи.
188
0
 
0
 
! Отговори
Заинтересован преди 14 години
Men, от коментара ти виждам, че си ***, затова - извинявай, че ти се извиних. "Monetarnata stabilnost e nai-golqmoto postijenie na BG" - интересно, аз пък си мислех,че сме във валутен борд и лева е стабилен, защото еврото е стабилно, явно пак не съм разбрал. А за влизането на БГ в ЕС работиха всички от Костов досега - това им беше лайтмотива - ЕС и после рог на изобилието - дрън-дрън...
187
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 14 години
"Една от малкото държави в Европа , която въпреки кризата все още безработицата е много малка. Ако отворите един сайт за работа, ще видите , че всеки ден има много нов обяви"ти не си на ред бе я чети по-внимателно в сайтовете за работа - ей ти една извадка от там : " Обявените позиции през май тази година са 23 803, което е с 46% по-малко от май '08.В същото време изпратените CV-та са 792 775 или със 140% повече спрямо същия месец на миналата година" ..аман от неграмотници !
186
0
 
0
 
! Отговори
до криса(на руски– п преди 14 години
На тебе серГЕЙ ли ти е плюл в устата.
185
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Какъв е този 181? Имам чуството, че току що се е върнал от Куба и мисли, че тук е рая! Я върви на село да видиш, че и там е като в КУба бе ***
184
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Абе какво развитие има ***! Не виждате ли, че сме Куба в Европа, която към днешна дата там раздават по 500 грама боб, леща и картофи! Ако продължи троицата и ние на там отиваме! Предлагам всички които искат Станишчо, Доганчо и Симеончо да отида в братска Куба! Там ще са добре при другарите си и на купонна система! аде майнат ави ашлаци!
183
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 14 години
А като гледам 181 колко си "умен" едва ли ще сханеш мисълта ми.
182
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 14 години
До 181 , естествено е , когато си като овцете , промит мозък , на който са му казали върви надясно и той да върви само надясно пък дори и да го води към дупката на тоалетната този път, да не може да говори нормално с хората , с доводи и мотиви а да обижда, точно това имах впредвид. Ти си олицитворение на бойковия електорат , но каквто пастира такова и стадото, ти просто затвърдяваш и доказваш това което написах по надолу. Аз спирам да пиша, защото е трудно човек да спори с овца...
181
0
 
0
 
! Отговори
до Крис преди 14 години
"Преди Станишев да поеме власта , България беше изправена на ръба на пропаст .След като Станишев я пое ,България направи голяма крачка напред .......":-) Като гледам колко си кух , съмнявам се че ще схванеш иронията .
180
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 14 години
няма държава управлявана от комунисти да е икономически развита
179
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 14 години
до Крис - ти си *** и сляп , защото държавата загива. Не ми се мисли след още 4 год. на това правителство каква мизерия ще бъде