Борисов иска пълно отваряне на досиетата на ДС

Бъдещият премиер не го е еня какво мислят другите за Божидар Димитров
24 юли 2009 13:14,
128
Борисов иска пълно отваряне на досиетата на ДС
Снимка: БГНЕС

 

Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви в Банкя, че е възложил на Народното събрание да приеме възможно най-бързо решение за пълно разсекретяване на досиетата на бившата Държавна сигурност.

За пореден път Борисов добави, че не се притеснява от номинирането на Божидар Димитров за министър и не го интересува мнението на други партии.

„Досиетата и агентурата са опасни, когато са тайни, както бяха при СДС“, каза Борисов, защото тогава действаха зависимости, а Божидар Димитров сега ще отиде някой да го изнудва ли – това е просто смешно?“, попита лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вчерашните коментари от страна на Мартин Димитров за бъдещия министър без портфейл Борисов каза, че ако си видят колко агенти са имали и са ги крили от обществото, ще ги хване срам „а Божидар Димитров е с мен от три години и това всички го знаят“.

По думите му изборът на Трайчо Трайков за министър на икономиката, енергетиката и туризма е заради доказаните му качества като професионалист.

"Имаме възможност да го наблюдаваме 100 дни и той да се докаже, както и цялото правителство", посочи Борисов.

Той добави, че в министерството на Трайков ще има и заместник-министър, отговарящ за туризма.

Кметът в оставка уточни, че временно изпълняващ тази длъжност ще бъде заместникът му Минко Герджиков.

Това ще е така до провеждането на нови местни избори в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 14 години
Нека първо ги отвори, после да се чудим трябва ли.Не вярвам, че ще ги отвори, ще бъде поредната подигравка с публиката.И той е един от мафията-държава, дето обещава да ги отвори (сиреч да се обезоръжи) вече 20 години, кой ще го пусне инак там, дето е.
127
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 14 години
Как по-добре БСП бе човек... Ако те чуе Костов ще се откаже от политиката...
126
0
 
0
 
! Отговори
A! преди 14 години
Да се върнем към истината е полезно и важно. Но коя истина, тази на агентурните сведения ли - кой би могъл да гарантира, че са автентични. Нима може да се упражни контрол. Колко са щатните и колко нещатните - официално становише няма. Освен това, съществува опасност, че ще излязат наяве престъпления, а участниците са все още наши съвременници... По отношение на вицепремиера без портфейл не знаех, че имал нещо общо с Националната сигурност. Че беше много издаван - факт.
125
0
 
0
 
! Отговори
ДАВЕ ДА преди 14 години
Абе ти тр да си много *** Няма да уточнявам защо Простичко е да се сетиш и сам А ако неможеш значи си абсолютен ***
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
всяка една страна запази самоличността на своите агентиние сме единствената,която го правии какво ще стане ?агент Гогов си сменил името на Бобови какво ?НИЩОкой го интересува кой е бил агентедно време тези хора са работели за националната сигурност,а сега такива като Бойко работят за с си.
123
0
 
0
 
! Отговори
Д2 преди 14 години
И защо иска? За да е сигурен, че ще назначава доносници ли. Щото той ги уважавал. Явно са си близки по морал.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И КАКВА ФАЙДА ?ХОРАТА СИ СМЕНИХА ИМЕНАТА ПО 5 ПЪТИ ЗА 20 ГОДИНИ.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
питам за пореден път,*** дума ли е думата в.ъ.п.р.о.с,та я цензурирате...или просто ви е страх от vyprosite?
120
0
 
0
 
! Отговори
komunist преди 14 години
Демократясал сбърканяк, ако имаш нещо в киферицата си се опитай да си отговориш на един единствен -има ли и кои са вечните интереси на третата българска държава?Дали много не те надценявам евроатлантически онанист?
119
0
 
0
 
! Отговори
ВЬЗДУХАР преди 14 години
99,5% ГЛАСУВАХА 45 ГОДИНИ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ! ТИ ОТ КОИ БЕШЕ ? МАЗНЕХА СЕ ВСИЧКИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ , КАКТО СЕГА СЕ МАЗНЯТ НА СВЕТОВНАТА ДЕМОКРАЦИЯ! КЬДЕ СА ВИ МОЗЬЦИТЕ БЕ , ЧУКУНДУРИ !
118
0
 
0
 
! Отговори
12 преди 14 години
До ВЬЗДУХАР преди 4 минути-А кой олицетворяваше властта тогава,болшевик с болшевик!???Служели са на комунистите, а не на народа!!!!Айде бегай у Сибир!
117
0
 
0
 
! Отговори
ВЬЗДУХАР преди 14 години
ХОРАТА ОТ ДС СА СЛУЖИЛИ НА БЬЛГАРСКА ВЛАСТ. СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ ДО ЕДИН СЛУЖАТ НА ЧУЖДИ СИЛИ , СЬЗНАТЕЛНО ИЛИ НЕСЬЗНАТЕЛНО. КОЕ Е ПО-ДОБРО?
116
0
 
0
 
! Отговори
Тодорка преди 14 години
Тука е пълно к новите кадри комсомолци на оня К-Добрев трафиканта измислен политик по наследство.Пълно с наркоманчета гъзарчета и ***.Гола вода са в политиката но знаят само да забъркват помията.Те и червените мародери я бяха забъркали и сега ще си я сърбат.Освен за оня материал за когото говори радоста на народа новият премиер ,и вие гъзари сте ат него.По цели дни и нощи висите като сополи в нет клубовете и без да влагате мозък и разсъдък и с вашата неолразованост ставате жалки и смешни.
115
0
 
0
 
! Отговори
TANKIST преди 14 години
DA NE ISKO4ISH I TI TAM BORISOV ... XA-XA-XA TO V PARLAMENTA NQMA SLU4AINI XORA
114
0
 
0
 
! Отговори
Песимист/НеЧавист преди 14 години
СК трябва незабавно да се дистанцира от ББ. По-добре БСП-ДПС, отколкотобалкански Чавес! Малко ли ни беше със Симеон, бе хора? Това е негово влошено издание! Популизум и невежество - какъв ще е резултатът?Отговор: избирателите на ББ ще живеят още по-зле. Предимно те!
113
0
 
0
 
! Отговори
ЖЖ преди 14 години
Винаги съм бил на мнение, че единствената истинска любов може да съществува само между двама мъже. Например между ББ и Божидар Димитров. Когато първия плаща на втория.
112
0
 
0
 
! Отговори
АААААА преди 14 години
Каква е разликата между ГОЦЕ и БОЦЕ (Тервел, Телериг и т.н)! НИКАКВА!ЗАЩО!За единия не може, а за другият може?Какви са тези ЦИРКаджиски номера!?
111
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Бойко,кога стана калайджия,кога ти почерня ***? Не знаеш какво те чака зимата,когато Русия ще ни спре газа!Жан Виденов ще те се струва като нещо,което не го е имало.
110
0
 
0
 
! Отговори
нямам думи. Боце преди 14 години
Чудя му се на Боце. От директор на НАционален Исторически Музей да се превърне в приятел на пожарникар, днеска Цар, зада полу4и празен портуфельЪ, едно стайче, с мивкъ, клюзетче и чушмъ с топла и студенъ водъ...Просто нямам думи. Боце, къде ти ойдоха разкази за костите, войниците и историата на Българите. Защо Боце , ти, се съгласи да лакействаш на един Мънистър Пръдседатель, бе човек? Интелектът ти е толкоз над цялото правителство и дори след прогонването на Ръпчо от Бургас
109
0
 
0
 
! Отговори
Koce, Boce i Ceca преди 14 години
Alio PAVLINE, 98 nomer.abe na teb ne ti li e izvestno 4e niam utrepan zastoto neiskal da kleveti i donoisni4i. nema te takov zver, be. i na starsinata w skl;ada niama.Towa e bilo vypros na ubezdenie, 4est i lamtezh. Lakomiata za nadpostavenost gi e pravila kliukari na rezima. vsickite tezi Koceta, Boceta i Ceceta.Az si mislia ce ako Nar Sbr deputatite stanat i w edin glas , vkliucitelno i Boce Terveloce rekyt "IAAA siii EBBBBete mutera, vie donosnite- Ina4e Boce Dimi'torf da si zhuvee ...