За Бога, братя, не боледувайте!

Парламентът прие законопроекта за бюджета на НЗОК
18 ное 2009 15:12,
8
За Бога, братя, не боледувайте!
Д-р Шарков. Снимка: БГНЕС

Парламентът прие на първо четене законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2010 г. със 127 гласа "за" и 38 "против".

Мая Манолова от "Коалиция за България" заяви, че е гласувала против проектобюджета на касата, тъй като смята, че в условията на криза намаляването на париге за здраве застрашава живота на българските граждани.

Тя посочи, че ако проектът на държавния бюджет за 2010 г. е припомнил фразата "За Бога, братя, не купувайте!", то за бюджета на касата отговаря призивът "За Бога, братя, не боледувайте!".

В края на дискусията министърът на здравеопазването Божидар Нанев заяви, че има фалирали болници още през 2009 г. Така той отговори на Нигяр Джафер (ДПС), която определи бюджета на здравната каса за следващата година като "бюджет на фалиралите болници".

В момента болниците в страната имат 290 милиона лева текущи задължения и 59 милиона просрочени задължения, каза още министър Нанев.

По думите на министъра "бюджет на фалиралите болници" е била политиката досега, а не оттук нататък. 

Нанев определи съпротивата на опозицията срещу реформата в здравеопазването по-скоро като политическа, отколкото като конструктивна.

Още по темата

"През последните години парите за здравеопазването бяха увеличени с 1,5 млрд. лв. наистина, но какво от това?

Демографските показатели останаха едни от най-лошите в Европа". Това каза Ваньо Шарков, депутат от Синята коалиция и зам.-председател на парламентарната комисия по здравеопазване при дискусиите за бюджета на НЗОК за 2010 г.

Шарков се обърна към депутатите от "Коалиция за България" и ДПС, като заяви: "Четири години натикахте съсловните организации в ъгъла, а сега ги цитирате”.

По повод обвинението на опозицията, че бюджетът на НЗОК е бюджет на фалиралите болници, депутатът каза: "След вашето управление те натрупаха задължения от над 300 млн. лв. Свикнахте да лъжете като управляващи, а сега се опитвате да лъжете като опозиция”.

"Причината за старта на здравната реформа беше наличието на политическа воля на промяна. Днес обаче след 8-годишно управление на БСП и ДПС, и особено БСП, които бяха скрита коалиция с НДСВ, здравната ни реформа отново е на старт”, заяви Шарков.

Шарков се обърна към депутатите от БСП и ДПС, като им заяви, че са разпределяли излишък от над 5-6 млрд. лв. в собствените си фирми и добави: „Доста е гнусно да си крадец и да претендираш за справедливост”.

"Необходима е бърза структурна реформа в системата, особено в болничната помощ", заяви Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Разбиратора преди 14 години
Даже ако трябва да сме още по-точни, предложи да й направи "ин виво"
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като написах какво дреме" почни да правиш деца" имах предвид, че в предишното народно събрание той бе човека който предложи на една от жените вместо да се занимават с ин витро той да и НАПРАВИ дете.
6
0
 
0
 
! Отговори
kirovk преди 14 години
като си почнал да публикуваш биографията на депутата д-р Ваньо Шарков да не пропуснеш важен момент от нея - 10 години главен кадровик на СДС в Старозагорски регион...още му помним кадровите недомислици дето ги излюпи в регион СЗ..и дълго ще ги помним..така че нема смисъл да му публикуваш биографията..нашия регион добре познава депутата шарков, *** няма скоро да му се отвори парашута да покадрува още..а явно му е харесало и си мечтае по въпроса..щом раздава акъл с кофи ...
5
0
 
0
 
! Отговори
Ceco преди 14 години
Abe nie Sharkov si go znaem v nashiq grad... Sina mu oshte li gleda kato otroven ? :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Относно #2 - Д-р Шарков си има деца, 2 при това, сега е само ред да стане дядо. А ти колко деца имаш??? И още нещо, за разлика от повечето, които само плюете тук, той е бил и от другата страна дълги години - практикуващ лекар (при това добър) и директор на болница... , така че може да претендира за достатъчна компетенция в областта, за разлика от много други дръскачи
3
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 14 години
Готово бе братя! Нямате проблем! Ще спрем да боледуваме, веднага след като уредите спиране на производството, внос и продажба на *** за ядене, както и по-чиста околна среда! На нас малко ни трябва! Останалото от вас - но не само на приказки!!! *** ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Демографските показатели останаха едни от най-лошите в Европа". Това каза Ваньо Шарков, депутат от Синята коалиция. Шарков какво дремеш почни да правиш деца!И този започна да говори като Пенчо Кубадивски.
1
0
 
0
 
! Отговори
456 преди 14 години
Точно пък Мая Манолова! Откак се появи, само глупости говори. Най.много застрашават живота на българите те, в частност - ТЯ!