Станишев призова към бунт

"Това е пътят", каза лидерът на БСП пред Dnes.bg
31 яну 2010 15:16,
556
Станишев призова към бунт
Снимка: БГНЕС

„Единственият път да бъдат спасени болниците е натиск от гражданското общество, хората трябва да се противопоставят на това безумие”, заяви в Хисар на семинар на червените лидерът на столетницата Сергей Станишев.

"Новата власт е доказала, че е способна да решава проблемите само под натиск, затова хората трябва да се вдигнат на протест".

На въпроса на Dnes.bg това означава ли, че призовава хората на бунт, Станишев отговори: „Да, това е пътят”.

Той заяви, че ще поиска законодателни промени в здравната реформа, защото това, което правителството прави, е пълна авантюра и геноцид и обрича една трета от българите на липса на качествена медицинска помощ.

Бившият здравен министър Евгений Желев подчерта, че в настоящия бюджет са предвидени с 500 млн. лв. по-малко за болничната помощ в сравнение с миналата.

Намален е и бюджетът на НЗОК и това червените също определиха като безумие. Между 160 и 200 болници умишлено ще бъдат доведени до фалит, посочи Станишев.

„Безумията на Симеон Дянков трябва да бъдат спрени, ние ще обжалваме тези решения във връзка с болниците пред Конституционния съд”, заяви той.

Бившият социален министър Емилия Масларова подчерта, че през настоящата година сериозни суми трябва да бъдат насочени към социалната заетост. За пореден път червените чрез думите на Масларова се обявиха против реформата в пенсионната система.

„От нашата реформа са минали едва 10 години – каза тя, – и хората не са подготвени отново да претърпят такава реформа.

По време на прехода, в който сивата икономика добре се развиваше, много хора не бяха осигурявани. Една промяна в тази насока при стабилизирана вече реформа ще бъде стрес за тях”, добави Масларова.

Тя подчерта още че, е заблуда на нацията, че парите от еврофондовете са разковничето за спасяването на пазара на труда, защото за тях кандидатстват частни лица и те само могат да бъдат в помощ, но не и основа за разрешаване на проблемите.

Парламентарната група на БСП ще изготви парламентарни предложения за болниците. Едно от тях ще бъде да поискат от правителството да обяви защитени болници, чийто бюджет ще бъде изцяло финансиран от държавата.

По време на червеното управление 50 такива здравни заведения са били финансирани от държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този човек призовава към бунт срещу държавата, на която само добреди половин година самият той беше премиер. Това е напълно аморално. За подобни изказвания в нормална държава биха го съдили.
400
1
 
2
 
! Отговори
Bo преди 14 години
Oooo, tozi *** & imbicil njama li da izmisli ne6to gradivno!!! A stiga revoljutzii ot post-ruski gazobliztci...Za6to izob6to vi pla6tat samo da si 4e6ite ezitzite. RABOTETE ZA TOJA NAROD, PO-MALKO TZOTZAITE, AMA TO RUSNAK OSVEN NA MARZEL I OMRAZA, NA KVO MOJE DA NAU4I...
399
1
 
2
 
! Отговори
Македонец от БГ преди 14 години
Роден съм и живея тук .Благодаря на Бога, че съм се родил Македонец ,на Македонска земя, под Македонско небе, в прекрасният Пирински дел на Македония. Горд съм, че по националност съм Македонец и, че моята Родина е Македония. Да си Македонец е гордост, чест и достойнство навсякъде по света. По скоро ке умрам, но никогаш нема да станам блъгарин.
398
1
 
2
 
! Отговори
! преди 14 години
серГЕЙ станишев не е само ***, той е обратен ***!
397
1
 
2
 
! Отговори
Тоньо преди 14 години
Наглец!!!!Прокуратурата да се самосезира!
396
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, тоя наистина ли е ***?
395
1
 
2
 
! Отговори
Do 392 преди 14 години
Ako trqbva da budem po tochni shte e sled 2-3 meseca ;).
394
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bunt zashtoto oshte si na svoboda hamster gnusen
393
1
 
2
 
! Отговори
vazmuten преди 14 години
Kakav bunt be , ami to vashijat elektorat njama pari za pampersi veche.Kogo shte iskarate na bunt ? Sreshtu kogo po-napred?
392
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Блокадите почват скоро.
391
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Призоваването към бунт не беше ли противоконституционно и подлежи на наказателна отговорност?
390
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***.
389
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
ТОЯ, КАТО ГО ВИДЯ МИ СЕ ПОВРЪЩА
388
1
 
2
 
! Отговори
СТЕФИ преди 14 години
НИЕ НЕ СМЕ ДОБРИ ХОРА.АКО Е ТАКА ВСИ4КИ ТРЯБВА ДА ЗАСТАНЕМ ЗАД ГЪРБА НА ТЕЗИ НЕСТАСТНИ И БЕДНИ ХОРА КОИТО НЯМАТ ПАРИ ЗА ХЛЯБ А НЕ ЗА УСИГУРОЯКИ,ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ГОЛЯМ %СА МЛАДИ ХОРА С ПО 1 ИЛИ 2 МАЛКИ ДЕ4ИЦА.УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ,4Е СМЕ РАЗЕДИНЕНИ И ЗАТОВА СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС.Б Б УПРАВИ НАС АМИ ТРЪГНА ДА УПРАВЯ ТУРСКАТА ДЪРЖАВА.ЖАЛКО ЗА НАС С ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ --ПРЕДАТЕЛИ.ИНТЕРЕСУВА ГО ПОВЕ4Е ДА ВКАРА ТУРСКАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ОТ КОЛКОТО ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ.БОЖЕ ОПАЗИ ОТ НАГАЖДА4И.
387
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kogato trugnesh da likvidirvash sobstveniq si narod trqbva nqkoi da te spre.
386
1
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 14 години
Станишев,вие бяхте направили такава странна държава,по ваше време беше рай за мутрите.Работя 35 год.,не съм пропуснал месец без здравна осигуровка,прегледи,изследвания,ядрено-магнитен резонанс,всичко съм плащал от джоба си.За мен направления винаги нямаше.На бунт ли?С кого със 78год ми баща ми,който получи инфаркт и го държаха точно три дни в болницата-здравната пътека толкова позволява.
385
1
 
2
 
! Отговори
МЕРКА преди 14 години
Въобще няма да чета статията, щом става въпрос за това ***. Само ще кажа ХА-ХА-ХА, кой призовава към бунтове. Един ***!
384
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и как с тези цифри се водела страната към фалит??????????????Малоумнициииии нема пари щото икономиката мне работи,няма доходи,няма потребление което води до по-малко приходи от данъци,затова вдигат всички такси акцизи,и т.н да напълнят бюджета,а убиват икономиката
383
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до помияра,чети бе *** стига с тва твое промито съзнание,квото ти кажат от ГРОБ да вярваш,тва го казва СЕДЯНКОВ19.10.2009 / 12:01Изваждат резерва на Здравната каса от БНБДо края на годината ще бъде ясна съдбата на болниците в страната, обеща министърът на финансите Симеон Дянков. Новият закон за лечебните заведения, който ще преструктурира сектора, ще бъде факт до месец. Част от реформите ще е изваждането на резерва на Здравната каса от БНБ.Натрупаните около 700 млн. лева ще се използват реално за здравето на хората, заяви Дянков. По думите му е дошло и времето за нов подход към фискалния резерв, който стои на ниска лихва в централната банка.Според министъра, ако част от него около 2 млрд., се сложи в депозити на търговски банки, ще се получи сума, която да закърпи дупката" в здравеопазването."Фискалният резерв на страната е близо 8 млрд. лева, които стоят в БНБ от 1997 година, тоест вече 12 години. Въпросът е дали може да се получи по-голяма доходност, като този резерв се използва за по-добра доходност.За десет години, ние не сме спечелили няколко милиарда от негъвкавото използване на резерва. Законът позволява резервът да се използва за доходност, да не се харчи, но да се използва", каза още Дянков.
382
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Реално погледнато много хора ще останат без здравна помощ.Дано намерим сили в себе си и бъдем солидарни с тези хора , когато излязат на улицата.