Чуя ли: Сongratulations, Borisov, не слушам нататък!

Бойко Борисов за премиерството, политиката и престъпността
4 фев 2010 09:49,
247
 Чуя ли: Сongratulations, Borisov, не слушам нататък!
Снимка: БГНЕС

"Истински съжалявам, че преди не слушах майка ми, която ме беше записала на френски, плащаше в онези бедни времена да уча, а аз ходех да ритам топка".

Това каза в интервю за bTV премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как се справя с чуждите езици.

Борисов сподели как има една кутия в колата, в която си е написал думи и изречения на английски и ги наизустява.

"Като се говори бавно, разбирам какво се казва, но на тези, които искат да ме чуят, ще кажа: "Чуя ли: "Сongratulations, Borisov", не слушам нататък", каза премиерът.

Практика в Европейския парламент била всеки да говори на родния си език, каза Борисов и допълни, че не се притеснява, че понякога затруднява доста преводачите си.

"Важното е да имаш какво да кажеш, ако имаш какво да кажеш, както Ердоган ме разбра, и Меркел ме разбра, и Саркози ме разбра, и Берлускони ме разбра – става лесно", смята министър-председателят.

"Тук е въпрос на психика и реакция", заяви Борисов по повод изслушването на Кристалина Георгиева в ЕП.

Не бил сбъркал за Румяна Желева, просто се създали такива условия, в които тя е била поставена в много тежка ситуация.

"Животът не свършва с един невзет изпит", защити я още Борисов.

По повод оттеглянето на Илиян Михов и Кольо Парамов премиерът заяви, че не вижда никаква драма да има в екипа си човек на половин щат.

"Що се отнася до Михов, въпросът кога да дойде, е негова работа", каза той.

"Всичко, което пречи на работата или става генератор да ми се източва енергия, аз го махам", категоричен е Борисов.

Той допълни, че никой не купува 11 футболисти, купуват по 26-27, и то по двама-трима на един пост.

"Има хора, които никога няма да надскочат пределите на България, като знание, умение и авторитет, но играят и това ги дразни", добави още той.

За случаите с "Наглите" и разбитите престъпни групи Борисов коментира, че при всички отвличания извършителите много ехидно питат: "Що не дойде Бойко да ви помогне".

"Помогнах, но така си правя могъщи врагове", отговори още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Даа, това е положенито скъпи сънародници.!
244
2
 
1
 
! Отговори
МАРИО преди 14 години
ДАЛИ ЗНАЕШ ЕЗИЦИ ИЛИ НЕ..ТОВА НЕ ТЕ ПРАВИ ПОЧТЕН И КАДЪРЕН, И РЕШЕН ДА ВЪРШИ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА! СТАНИШЕВ КАТО ЗНАЕ ВЗИЦИ... КАКВО?!?!? УТРЕПАХА СЕ ДА КРАДАТ И ДА ЗАМЕНЯТ... И НА КОЙ ЛИ НЕ НАПРАВИ МЕТАНИ, САМО И САМО ДА Е НА ВЛАСТ! ТАКА ЧЕ ТОВА НЕ Е КРИТЕРИИ ЗА КАДЪРНОСТ! ДА ДОБРЕ ДА СЕ ЗНАЯТ ЕЗИЦИ... НО ПО ДОБРЕ Е ДА СИ ПОЧТЕН И РАБОТЛИВ... ;)
243
2
 
5
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Боко , английски не се учи в колата а в УЧИЛИЩЕ ! Няма причина , която да оправдае НАС , че сме си избрали за премиер човек ,който е неграмотен , изразява се като тираджия , има минало на МУТРА , бил е съдружник с ГАНГСТЕРИ и любимото му занимание е да игре футбол в работно време ! Дано на следващите избори да имаме алтернатива от достойни хора , на които да гласуваме доверие ! Този се изложи ! ! ! ! !
242
1
 
3
 
! Отговори
бай змей преди 14 години
*** то кухо като лейка! Даже много време седя на поста, по-умни от него не ги изтраяхме толкова дълго... Струва ми се тепърва има много да се/ни излага :(
241
2
 
1
 
! Отговори
воленчо преди 14 години
алтернативата е само една -'АТАКА'
240
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хи-хи-хи,...значи батБойко си мушка чушката там, дето преди него си я е мушкал синче на член на Политбюро на ЦК! Кво толкова е за чудене, като и МутроБойко си е бил Членче на БКП.Ей тоя си е избрал за Премиер, Простият Клет Български Народ!!!
239
0
 
0
 
! Отговори
Мутралина преди 14 години
1. Цветелина Бориславова Карагьозова, род. 27.09.1958 год. в София, председател на Надзорния съвет на СИБанк, разведена. Баща й - Борислав Карагьозов, преди 1989 год. е бил служител на ПГУ- ДС и е работил като материално отговорно техническо лице към български посолства (САЩ, Индонезия, Румъния). Майка й - Веселина Карагьозова, род. 28.06.1929 год. е акционер е в "Кемисол"- АД, Стара Загора дружество, търгуващо с химически продукти. Тя има две дъщери от разтрогнат брак със Стефан Абаджиев (син на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП и бивш посланик в Румъния Иван Абаджиев).
238
0
 
0
 
! Отговори
Мутробойко преди 14 години
5. "Тео Интернационал"-АД, Бургас - до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата". Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев.В периода 19941997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996, след скандала и бягството на третият собственик Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда още 2 г. Налице е информация, че Бойко Борисов и Румен Николов Пашата изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев - пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма Ипон.6. "Джи енд Би травъл къмпани", регистрирана през есента на 1994 год. и свързана със СИК. Съдружници са Бойко Борисов, "София Делта"-ООД и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена за купувач на 55 % от акциите на грандхотел "София" за 595 млн.лв. (8,5 млн. долара). Впоследствие сделката е разтрогната, поради неизплащане на първата вноска.
237
2
 
3
 
! Отговори
mayla преди 14 години
МНОГО, АМА МНОГО ***.
236
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Eto za tozi umnik glasuvahte, VIE!
235
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за теб гласувах - обаче съм много разочарован и повече няма да гласувам за теб , първо защото ще емигрирам , второ защото убиваш нацията и трето защото финансовият ти министър води страната към тотална катастрофа аз за теб не мисля ти пари си имаш , ама народа става по беден , по болен , а ти закри и болниците , разреши и ГМО , какво да ти обяснявам - ти нали си имаш ВЕЦ , пък за останалите ***
234
1
 
1
 
! Отговори
Наско преди 14 години
НА НАС И ГОСПОД ДА НИ Е ПРЕМИЕР ПАК ЩЕ МУ НАМЕРИМ ЦАКАТА!ПРОСТО СМЕ НЕПОПРАВИМИ , ТАКА СМЕ СЕ ДЕМОКРАТИЗИРАЛИ . . .ОСВЕН ТОВА САМИ СИ ПРЕЧИМ ДА ИЗЛЕЗНЕМ ОТ ТИНЯТА - НИКОЙ ДРУГ!МНОГО СМЕ ЗАВИСЛИВИ И КРАДЛИВИ , ТАМ НИ Е ПРОБЛЕМА!
233
0
 
1
 
! Отговори
ГОГО преди 14 години
БСП разруши държавата.Нужен е основен ремонт.Чрез избори не успяхме-изредиха се всички партии.Бойко работи по първичен инстинкт.За сега управлява държавата като малка фирма.Надявам се не след дълго време да я управлява като голяма и веднага след това да премине на държавноист.Дали ще му стигнат силите и мандата...
232
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Bate Boiko znae akakvo pravi. Negramotni ste Vie.
231
1
 
0
 
! Отговори
Рени преди 14 години
Eх, Бойко, Бойко ... ти си си добре, но да му мисли България и българите ...
230
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доживяхме премиерът на държавата да се хвали колко е неграмотен! Истинска трагикомедия!
229
0
 
1
 
! Отговори
кларита преди 14 години
Трънчани имат една приказка: "Фалете ме уста, оти ке ви насерам"! Иначе Бойко ми е симпатичен.
228
0
 
0
 
! Отговори
&é" преди 14 години
sarkyzi ne govori sa6to anliiski,no vsi4ki go razbraxa 4e e protiv tyrcite i zabrani byrkite
227
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойче, най-лошото е, че англичаните използват "Congratulations" да иронизират.И в българския може да се употреби така: "Поздравления, Борисов, пак станахме за смях"
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не слуша нататък, защото не знае английски.