Приемаме част от американската ПРО и у нас?

Въпросът е на етап консултации, обяви американският посланик у нас
12 фев 2010 16:23, Красимир Ангелов
557
Приемаме част от американската ПРО и у нас?
Снимка: БГНЕС

“Войниците, които България има в Афганистан, са неразделна част от борбата срещу тероризма. Това не е последната кръв, която ще се пролее, защото рамо до рамо ще се борим за мира и сигурността”.

Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на първата му публична лекция в страната ни, организирана под патронажа на  Атлантическия клуб.

По думите на американския дипломат България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

“Ние сме на ранен етап на обсъждане не само със страните от региона, но и с България. Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България”, посочи той.

Уорлик бе категоричен, че САЩ няма да искат от българите да избират между Москва и Вашингтон.

“Когато имаме общи отношения с Русия, ще си сътрудничим. Когато нямаме – ще си го казваме”, поясни дипломатът.

Той бе категоричен, “българският народ трябва да се гордее с операция „Октопод“.

“Искам ясно да заявя, че това беше операция на българската полиция, без никаква помощ от страна на САЩ”, продължи Уорлик и намекна, че страната му е готова да окаже помощ на България в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още по темата: Джеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
458
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На всички ***, които продадоха България за пари, да им умрат децата!
457
0
 
2
 
! Отговори
GOGO преди 14 години
Amerikancite v amerika,tyrcite v tyrcia,rysnacite v rysia za6toto Balgaria e na BALGARITE
456
0
 
2
 
! Отговори
Тъпото копеле преди 14 години
Проблема на някои пишещи е, че са наивисти. Фразата "с американците богат или с руснаците беден" означава, че автора изключва предпоставката да отстояваме СОБСТВЕНИТЕ си интереси. Ние нация ли сме, кучета *** или мишимурници (каквото и да означава това). Ще се оправим, когато осъзнаем, че никой друг ОСВЕН нас не се интересува от проблемите ни, а само от печалбата, кочто ще получи. Тогава и няма да има за какво да пишем.
455
0
 
1
 
! Отговори
кяр преди 14 години
Комисиони, комисиони, комисиони, явно в момента наддават, както някога в Ялта, само че света сега е различен.
454
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
""...Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България, посочи той..."...и питам каква, да ни отстреля някоя иранска ракета ли, щото на *** ни сега пише не СССР, а САЩ...а ?
453
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Toq da si zamine za amerika . Za evropeiski 6tit sme saglasni no ne i za amerikanski!!!Tova ne moge da stzne;toq da spre da ni se podigrava
452
2
 
2
 
! Отговори
до модераторите преди 14 години
Пидер на руски означава ***, тази дума не е ли в противоречие с правилата на сайта и ако е така, защо не е изтрит този коментар?! И правилное да се пише "пожалеешь", все пак...
451
2
 
5
 
! Отговори
Отдел "Кадри&qu преди 14 години
Бързо погледнете колонките вдясно.Така! Сега отворете "Още едно отворено писмо с крещяща ИСТИНА до посланика на САЩ". Прочетете внимателно, моля! Е? За мен този Уорлик трябва веднага да стане "persona non grata" и да изхвърчи от България. САЩ досега не са ни изпращали чиновник от такава ниска проба - той става само за надзирател в Гуантанамо! А може това просто да означава колко ни тачи "големият брат"? Явно сме си го заслужили! Ние и мамалигареску. Защо не подходят така към Гърция?
450
2
 
3
 
! Отговори
Качо преди 14 години
Ти като си с Америка да не би да си богат или само така си мислиш щото имаш пачки долари по джобовете?Тръгнеш ли към отвъдното пачките няма да ти свършат работа!На умрял човек,пари не му трябват!На оня свят пари никой не е занесъл!
449
1
 
8
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Промит си ти, ние нямаме проблеми с нито с Русия, нито с Иран, нито със Северна Корея, не искаме да сме марионетки и ***, а самостоятелни!!!
448
6
 
2
 
! Отговори
избирай преди 14 години
с Америка богат,или с Русия беден.Избора е ваш,глави дървени и промити.
447
4
 
3
 
! Отговори
Къри преди 14 години
Ние в момента сме мишена на Русия.Когато избират рейнджъри за Авганистан и Ирак за едно място се явяват по 10 души,доброволно при това.Ако знаете колко ГМО се използват в нашата хранителна промишленост,ще ви се завие свят.Хипотетичният въпрос,дали ще ни нападне Япония,Китай или Южна Корея не стои на дневен ред.Русия е освободителка колкото комунизма е най-съвършената политическа система.
446
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Znaem 4e za da izlezat ot krizata na amerikancite im trqbva voina,za da targyvat s oragia,samoleti,lekarstva t.n. no Rysia se savze i e na svetovnata scena!!!Gorkite amerikanci,kitaicite 6te gi razprodadat za galti stotinki i evreite nqma da mogat da im pomognat
445
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 14 години
Nqma da stane za6toto Markel nqma da dopysne evreite v evropa,kakto minalata godina v Pol6a. Taka 4e amerikancite 6te trqbva da tarsqt dryg na6in da si varnat zaema
444
4
 
2
 
! Отговори
До "Наташка?&qu преди 14 години
Наташка, дура ты! Заткнись, пожалуйста! Стыдно русских такими примитивами представлять! ! Мош ты ни хрена "Наташка", а пидер - провокатор? Что-то не вяжеться твой болгарский со всем остальным. Смори у меня, попадешься - хохма большая будет! Пожалееш...
443
2
 
2
 
! Отговори
Шматко преди 14 години
В "интерес" на България е, да стане курбан за интересите на САЩ.Но да не останем по назад от мамалигарите, които изглежда са забравили Сталинград. Бойко и компания си имат самолети и при първите симптоми ще офейкат. Даже Борис трети не посмя да се обяви против Русия, когато немския войник победоносно шестваше по Европа.Едва ли в новата ни история е имало по голяма марионетка на чужди интереси и продажен политик като свети Боко месията за който радио Ереван съобщи Борисов имал два и всеки по-голям от другия . Междо другото Бойко от една седмица има запек, отива при доктора събува се да го прегледат и доктора ахка и му носи огледало. Докторе, нищо не виждам А Дотора-Именно ануса г оняма. Бойко- Тези *** Волен и Цецо целия са го излизали.
442
1
 
2
 
! Отговори
Haberler преди 14 години
Точно така!!! Ако не бяха тия, всичките предавания сега щяха да са на майчин език!
441
2
 
5
 
! Отговори
дедко от Бг преди 14 години
Мое, мое... ама по време на СССР-то българчета не умираха в Афганистан, заради чужди мераци....
440
1
 
4
 
! Отговори
оле преди 14 години
Ама тоя е голям ***. то бива да ни подценяват, но този съвсем не сме го заслужили! Ей в ДД!!!
439
5
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
ste podpukame sarbezite zaedno s rusnacite ,nema da se plasis