Раздразнение в Москва, чакат обяснение от нас за ПРО

Външният министър Лавров: "Какви са тези изненади?"
14 фев 2010 08:55,
1834
Раздразнение в Москва, чакат обяснение от нас за ПРО
Сергей Лавров си чака обясненията. Снимка: БГНЕС

Москва очаква детайлни обяснения от България относно плановете на САЩ да разположи части от противоракетната си отбрана у нас, съобщи РИА Новости, цитирайки руския външен министър Сергей Лавров.

„Повтарям, че очакваме подробни обяснения, които ни бяха обещани“, заяви той при пристигането си на еднодневна визита в Никарагуа.

В петък американският посланик у нас Джеймс Уорлик заяви, че България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Още по темата

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

„Вече попитахме партньорите си във Вашингтон какво означава всичко това и защо след „изненадата“ от страна на Румъния, сега ни се поднася „изненада“ и от България“, добави Лавров.

Миналата седмица Румъния обяви, че ще приеме прехващачи на балистични ракети, които ще бъдат разположени в рамките на новия проект за американски противоракетен щит (ПРО).

Страната ще приеме и ракети със среден обсег, като елементите ще бъдат в оперативна готовност през 2015 г.

По думите на президента Траян Бъсеску, всичко това е защитна мярка „срещу настоящите и бъдещите ракетни заплахи от Иран“.

"Тази отбранителна система не е насочена срещу Русия", подчерта Бъсеску. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1834
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
1
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Умен човек не би сравнявал събитията в Прага и това което би се случило сега с нас.В днешно време Москва наказва отклонилите се от правия път с танкове,но само такива като Грузинците-страна под руския ботуш.За БГ това не би било разумно дори и за руснаци,по вероятно е да има резване на ГАЗА или дъжд от заплахи,докато накрая омекнат като дедовия ми.Русия трябва да потдържа определен имидж пред запада и америка,за това е искането на обяснения,а не защото ги интересува.Танкове-ще спасят БСП.УРА.
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да те светна, тъпите руснаци също си правят ГМО !
0
 
3
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
Тъпите американци да си взимат ГМО и ПРО и беж от земите български-и никога не стъпвайте тук
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да де .. питай Грузия как точно няма да стне с руските танкове !
0
 
1
 
! Отговори
do 1442 преди 14 години
"Помним как Русия влезе в Прага с танковете. Такова нещо пък хич не искам ! "Neshtoto niama da bade tochno takova, zashtoto ogradata na socialisticheskia lager otdavna padna , no horata i tehnia strah ostanaha. Sega e vremeto kogato Balgaria triabva da kaje: Malkia brat godini sledvashe golemia, neka sega golemia brat da posledva malkia.Samo taka mojem da ostanem bratia.Jivota e kakto lulka , vednaj si gore, vednaj si dolo.Ako go razberesh, shte ostanesh na lulkata, ako ne, padash ot lulkata
1
 
1
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Спирам! нНяма повече да пиша. Просто се, занесох, четейки новините. Сори! *** и бос съм, та ще се поограммотя. Тук да пишат хората, които знаят. А за ПРО-базите, едно е да си изградиш ПРО-система за самозащита на територията, а друго е да щъкаш из коссмоса, за алчин интересси. нещата са различни, по цел. Аз съм никой и такъв ще си остана. Да говорят знаещите! Филмите са според продуцента. Каквото филмира, това гледаш и чуваш. А дали , са фактите, не знаеш.
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
Еми доколкото разбирам Курск не е била ударена, а тя е ударила ЮС подводница. Нищо чудно след толкова промиване на мозъци за "тъпите янки", да са си повервали, че са безсмъртни и да са решили да си направят *** с америте, които са наблюдавали ученията. Ако е така, печелят номинация за наградата на Дарвин.
1
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 1449 Лично аз спирам да дискутирам с Петролчо. Аз си спомням, че след като не можаха да открият подходяща американска подводница и да я обвинят, обвиниха своя ракетен крайцер "Петър I", че я е свитнал по погрешка.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Е, не.... Петрол!!! Спри с глупостите и си намери в нета филмите за извадената подводница "Курск". Тя потъна благодарение на 2 фактора. Взривове в челния торпеден отсек и неспазване на процедура за изолиране на отсеците при изстрелване. Последните оцелели от "Курск" са били в кърмовите отсеци. Т.е. тези, които са имали време да се изолират.
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 14 години
До: Наташка (1430)Наташке, вярно е че ЦРУ не даваше надеждна информация за Ирак. Но случайно да си чувала за проекта Вавилон? Това е гигантско оръдие способно да изстреля снаряд в космоса. Проектът е разработван за Садам Хюсеин от 1988 до 1990 г. от канадския експерт Джералд Бул. Проектът не е завършен защото Джералд Бул бива убит, вероятно от агенти на МОССАД. Четири оръдия са открити след първата война с Ирак.
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в Русия 1% са ултрабогати и 99% ултрабедни!
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мдам :))) очевидно си доста *** - за бръснача на Окъм :))) ! Да те питам, при този сблъсък, как точно US подводницата не е потънала и тя ?
0
 
1
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Да бе! Само Руссия продава оръжие? А продажбите на САЩ, са скочили само в ОАЕ, с над 30%. Борба, за мир и демокрация и правата на човека, а? Да бе! ще повярвам, когато видя, от умрял, писмо. И тогава няма да повярвам.
3
 
2
 
! Отговори
abc преди 14 години
Още ли има хора в България, които си мислят ,че КАПИТАЛИЗМА има бъдеще.Капитализма беше изкуствено подържан и пропагандиран докато свалят комунизма сега обаче идва времето в което излиза изтинското лице на демокрацията.10% богати и 90% си търсиме работа за дребни стотинки, ама така е и на запад.ЧЕСТИТА ДЕМОКЛЕЦИЯ!
1
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 14 години
Докога бе????Тия да не си мислят, че са корифеите в Европа???Да, изнесоха една война, но облагите ползваха 45г, от всички нас!
0
 
1
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Това за бръснача е повод, да се прикрие истината. Иначе следва съответен контраудар, а това е директна война. На никой няма да му хареса това. Курск потъна, заради сблъсък в челният и отсек, в долният кил на ЮЕсЕй-подводница. От удара се пропука част от външната обвивка, а от вибрациите, се възпламениха някнякои вещества. Курск е висок клас атомна подводница и един бръснач трудно ще предизвика потъването и, а военните моряци навсякъде са дисциплинирани.
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tova, koeto praviat v momenta e svoevo roda teror. Te nemogat vinagi da reshavat koe e dobre za nas. Ostavete horata sami da reshat.!!Protivoraketni obekti dnes sa neobhodimi, kakto gumeni botushi za dajd. Malko hora vijdat kakav oblak se zadava. Dano Rusia poluchi razum ot Boga i da podade rakata si kam Evropa i Amerika v borbata sreshtu islamskia teror i iadrenata zaplaha na Iran.Amerika imat osnovanie da se strahuvat, zashtoto te sazdadoha Iran i znaiat kakvo ima tam.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Петрол, на колко години си? Моля те, не пиши неверни неща. Какъв Хитлер, какви 5 лева? Май не си запознат със стратегическите планове на СССР за завладяване на Европа и света. Визирам разработките от 1933 - 1934 г.
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как да ти кажа ... Помним как Русия влезе в Прага с танковете. Такова нещо пък хич не искам !
0
 
1
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 14 години
К'ъф ни се пада тоя лист Лавров, че да иска обяснения с такъв тон?Те не разбраха ли, че СерГея, дето им чакаше благоволението да го погледнат с часове чинно на килимчето, го изхвърлихме на бунището?Часовата ни разлика с Московията нали беше само два часа, а не половин година?И като се натискат толкова за обяснения нека обяснят първо с какво може да застрашат рашка територия вероятните Patriot или SM-3. За да се "обясняваме" конкретно :)