Раздразнение в Москва, чакат обяснение от нас за ПРО

Външният министър Лавров: "Какви са тези изненади?"
14 фев 2010 08:55,
1834
Раздразнение в Москва, чакат обяснение от нас за ПРО
Сергей Лавров си чака обясненията. Снимка: БГНЕС

Москва очаква детайлни обяснения от България относно плановете на САЩ да разположи части от противоракетната си отбрана у нас, съобщи РИА Новости, цитирайки руския външен министър Сергей Лавров.

„Повтарям, че очакваме подробни обяснения, които ни бяха обещани“, заяви той при пристигането си на еднодневна визита в Никарагуа.

В петък американският посланик у нас Джеймс Уорлик заяви, че България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Още по темата

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

„Вече попитахме партньорите си във Вашингтон какво означава всичко това и защо след „изненадата“ от страна на Румъния, сега ни се поднася „изненада“ и от България“, добави Лавров.

Миналата седмица Румъния обяви, че ще приеме прехващачи на балистични ракети, които ще бъдат разположени в рамките на новия проект за американски противоракетен щит (ПРО).

Страната ще приеме и ракети със среден обсег, като елементите ще бъдат в оперативна готовност през 2015 г.

По думите на президента Траян Бъсеску, всичко това е защитна мярка „срещу настоящите и бъдещите ракетни заплахи от Иран“.

"Тази отбранителна система не е насочена срещу Русия", подчерта Бъсеску. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1834
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
8
 
! Отговори
бЪЛГАРИНА преди 14 години
Миналата седмица Румъния обяви, че ще приеме прехващачи на балистични ракети.А сега е ред и на България да обяви, няма как ние сме едно цяло.ТВА Е защитна мярка срещу настоящите и бъдещите ракетни заплахи от Иран
3
6
 
29
 
! Отговори
Z3AL0T преди 14 години
*** сме..Все на някой г*за лижем..Ако не на САЩ, то на Русия..Ако не на някой от тях , на друг ще намерим.. Важното е дупета да лижем само..
2
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, ти нормален ли си?? В една държава се инсталира въоръжение и останалите страни около нея не ги интересува това, така ли? Разбиера се, че ще искат обяснение! Иначе веднага могат да отговорят със същото, ако преценят, че нещо нередно става!
1
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво обяснение бе !?