Доган готов да ни покаже как се изкарват 1.5 млн. лева

Зависело обаче от "Минстрой холдинг"
23 мар 2010 17:09,
122
Доган готов да ни покаже как се изкарват 1.5 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган няма нищо против цялото общество да научи каква работа е свършил като консултант по проекта „Цанков камък”, за да вземе 1 милион и 500 хиляди лева.

Само дето поръчителят на услугата „Минстрой холдинг” притежава собствеността върху интелектуалния труд на Сокола.

Ако възложителят няма нищо против, цялото общество ще разбере как се изкарват милион и половина от консултации, стана ясно от изказването на говорителя на ДПС Камен Костадинов след днешното заседание на ръководството на партията.

След като дълги години в декларацията на председателя на ДПС пред Сметната декларация не пишеше друго, освен „няма промяна на имущественото състояние“, през 2009-та е имало сериозна промяна – там би трябвало да фигурира авансовото плащане от огромния хонорар.

Останалата част Доган е получил през 2009-та и ще бъде записана в тазгодишната декларация.

Договорите с „Минстрой холдинг” са декларирани и пред НАП, защото лидерът на ДПС се е регистрирал по ДДС (правят го хората, чиито доходи са над 50 000 лева годишно).

„Каква е цената на хонорара определя този, който дава услугата и плаща. Там, където се срещнат предлагането и търсенето, в икономиката се нарича сделка. Каква е цената зависи от това какво се предлага”, обясни казуса от морална гледна точка Камен Костадинов.

Що се отнася до формалната – за конфликт на интереси, такъв категорично няма, по думите на говорителя на ДПС.

Още по темата

„Конфликт на интереси би имало, ако парите са платени от държавния бюджет или някакви публични разходи, които са направени от държавата. В случая имаме сделка, при която едната страна е частна корпорация, а другата – лице, което макар и политик, има право по действащото законодателство да извършва такъв тип дейност, стига да си плати данъка. Ние не намираме наличие на конфликт на интереси”.

Костадинов препоръча отношението на разследващите органи да се формира на базата на съществуващите данни, факти и обстоятелства, а не на база на политическото поведение на „определени политически формации“.

ДПС атакува ГЕРБ и за антикризисните мерки. Лютви Местан припомни думите на премиера Бойко Борисов при посещението му в Израел. Тогава министър-председателят заяви, че като ДДС ще се намалява постепенно, за да се стимулира потреблението.

Тогава намаляването на ДДС беше представено като антикризисна мярка. По думите на Местан идеята за увеличаване на същия данък с 2% противоречи на посланието от визитата в Израел.

В стила на ГЕРБ ДПС попитаха, къде са парите. Става въпрос за 2 милиарда лева, които са изчезнали от фискалния резерв. Според Местан политиката на правителството е да „харчи готови пари, отколкото да има адекватна политика за генериране на приходи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
12121212 преди 14 години
{ Костадинов препоръча отношението на разследващите органи да се формира на базата на съществуващите данни, факти и обстоятелства, а не на база на политическото поведение на определени политически формации.}
92
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Предлагам, да му зададат само три въпроса, за да го разберем колко е компетентен в материята с язовирите и каскадите:1.Колко тежи един литър чиста планинска вода при 20С градуса?2.Колко е относителното налягане на 21 метра под нивото на язовира и колко е абсолютното такова?3. Какво означава понятието "Тройна точка на водата", и при колко С градуса се наблюдава на морско равнище? Дето се казва, това го знае всяко хлапе във втори курс по механика на флуидите.
91
0
 
2
 
! Отговори
Народен глас преди 14 години
Тоя суек на снимката е директно за родния си диарбекир! Ей за това турция никога няма да е в Европа - ти го пуснеш под миндера, то ти се качи на главата!!И ще ръфа като хиена от остатъците на мултигруп докато е живо това *** пезевентско.
90
0
 
0
 
! Отговори
pioner преди 14 години
pioner.blog.bg/politika/2010/03/23/koi-napisa-antikrizisnite-merki-na-sindikatite-i-biznesa.516730
89
0
 
2
 
! Отговори
още? преди 14 години
Доган взел 1,5 млн.А останалите 258,5 млн. в чии джобове са или ще отидат?
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДАЙТЕ МУ ТИТЛА ПРОФЕСОР ПО РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОРЦИИ СЕГА ...НА ДОГАН
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
или яко я напъвал.това е по-верочтно :))хахаха
86
2
 
5
 
! Отговори
БРУТ преди 14 години
ДОГАН НИ МИСЛИ ЗА МНОГО ПРОСТИ,АМА.......ИСТИНАТА Е ЧЕ ТОЙ Е ДЪЛГОГОДИШЕН ОРТАК И С НИКОЛАЙ ВЪЛКАНОВ И С ИЛИЯ ПАВЛОВ(ЛЕКА МУ ПРЪСТ).ВЪЛКАНОВ БЕШЕ ЗАМ.ШЕФ НА МУЛТИГРУП.ДОГАН ЛОБИРА ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА МИНСТРОЙ,ВЪЛКАНОВ И КЛИКАТА МУ,А ПЪК ТЕ МУ НАБУТВАТ ХОНОРАРИ ЗА КОИТО ТОЙ МОЖЕ И ДА НЕ СИ МРЪДНАЛ ПРЪСТА.ИМА СПЕЦИАЛИСТИ,КОИТО МУ КАЗВАТ КАКВО ДА ГОВОРИ И ТАКА......ЛЪЖЕ НИ,СМЕШНИКА!
85
0
 
2
 
! Отговори
Н.Петров преди 14 години
Що ли не поразровят "компетентността" на Ахмед Доган,че току виж изкочили зам.министри и народни представители "компетентни" по темата,която е предмет на интерес от поне 10 години назад.
84
1
 
3
 
! Отговори
Фалконе преди 14 години
Доган ставва все по-грозен бе хора.Да се чудиш на Валерия Велева как се е чукала с него.Вероятно за пари.
83
1
 
19
 
! Отговори
антикризисна мярка преди 14 години
Ахмед Доган беше арестуван преди няколко часа при секретна операция на ДАНС с кодовото име Обръч. При ареста Доган не е оказал съпротива, но е протестирал, че задържането му е незаконно понеже имал депутатски имунитет. От прокуратурата заявиха, че тъй като той не посещава парламента в качеството си на депутат то и дефакто не притежава депутатски имунитет. На Доган са повдигнати няколко обвинения, а именно: Укриване на данъци; участие в сделки носещи загуби за държавата; умишлено създаване на етническо напрежение в България, чрез насаждане на чуждо етническо самосъзнание сред българите и участие в терористичната организация ТНОДБ. От ДПС заявиха, че са изненадани от ареста, но вярват в българската правосъдна система и знаят, че техния лидер скоро ще бъде освободен. Неофициално Доган е сочен за най-Наглия лидер на Наглите.
82
0
 
1
 
! Отговори
genadi преди 14 години
Пустите му консултанти...
81
8
 
4
 
! Отговори
Ismet преди 14 години
Ahmed DOGAN e velik Voyvoda
80
1
 
8
 
! Отговори
Клошар преди 14 години
Тоя *** като е търкал наровете в затвора що не е измислил нещо добро за БЪЛГАРИТЕ а не да КРАДЕ ДЪРЖАВАТА.Тогава нака вземе и 20 000 000.Или това му е по-лесно.
79
5
 
4
 
! Отговори
Myleena преди 14 години
умното си е умно!
78
3
 
5
 
! Отговори
è преди 14 години
kade v Evropa ima politik koito e i konsultante!!!!Le le male nqm ypravia v tazi dargava!!!
77
4
 
3
 
! Отговори
turkina преди 14 години
do 56 ne vi mrazim guzen ne gonen biaga mai vie se pravite na vajni balgaria bila 6 miliona ami kolko saot tiah turzite *** romite oste neznam kakvi se navadiha vreme e za razmisal struvali se da ima delenie Balgaria e na vsi4ki koito sa se rodili tam zemiata e tiahna as kato jiveia vav Italia ne moga da se nari4am italianka nari4at me balgarka nai ve4e se 4uvstvam takava ne vsi4ki misliat kato tep prestanete mozazite si izpolzvaite zahubavo a za kradzite viarvam vav nasheto pravosadie
76
3
 
6
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 14 години
И ТОЗИ ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА??????????????КАКТО Е ТРЪГНАЛО ТОЙ ЩЕ НАДМИНЕ И "БАЩИЦАТА" СТАЛИН ПО КОРИФЕЙСТВО. НАЦИОНАЛНАТА МИ ГОРДОСТ СЕПОВИШАВА КАТО ГО ГЛЕДАМ. А И ТО НЕ БЕ СЛУГИНАЖ НЕ БЕ ИБРИКЧИЙСВО ИМАТРОЗОВЩИНА ОТ *** И КРАДЦИ С ИНАЧЕ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА. КАКЛИ СЕ ТЕРЗАЕ ДУХА НА КАРАДЖАТА ? А КАКВО ЛИ БИ КАЗАЛ БАЛКАНДЖИ ЙОВО?ДА РЕЧЕМ И НЯКОЯ "ДОБРА" ДУМА ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ И КРЪСТНИЦИТЕ - БКП и ДС!!БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
75
1
 
8
 
! Отговори
Клошар преди 14 години
А бе тоя *** що не ходи в Турция да консултира.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в Русия съм В Русия съм