100 бона депутатско място в РЗС

Яне карал хората си да му подписват запис на заповед
30 апр 2010 07:00,
70
100 бона депутатско място в РЗС
Снимка: БГНЕС

Бивш депутат от разпадналата се ПГ на РЗС обяви, че Яне Янев е карал кандидат-избраниците си да подписват запис на заповед за 100 000 лв.

Димитър Чукарски съобщи, че сигналът вече е внесен в парламентарната комисия "Антимафия".

"Не мога да отрека, че съм подписвал такава аповед. Нямам обаче никакви документи за това и грешката е моя", обясни Чукарски.

Още по темата

Освен това депутатите от РЗС били принуждавани да подписват и договор за присъединяване към проекта "България на гражданите и регионите". Ако договорът се наруши, съответният депутат дължал неустойки в размер на 100 000 лв., допълни незавасимият вече депутат.

На свой ред шефът на парламентарната комисия Димо Гяуров заяви, че депутатите са решили да питат прокуратурата дали се занимава със случая.

В средата на март Димитър Чукарски напусна с гръм и трясък РЗС, след като обяви, че се разграничава от политиката на съпартийците си.

"Можете да считате, че аз съм просто един независим народен представител. В моя политически път няма място за крайни позиции", каза тогава той пред Dnes.bg.

Димитър Чукарски обясни, че е участвал в проекта РЗС като представител на Земеделския народен съюз, а последователите на тази партия са против крайното поведение на формацията на Яне Янев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Яне е обратен!!! преди 13 години
Яне е мека китка!Яне се заглежда по мъже!!Яне е обратен!!!
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лъжите на лидера на Атака Волен Сидеров лъснаха в тв предаването Паралакс в сряда вечерта, след като водещият Валентин Касабов показа две удостоверения, издадени от столичния нотариус Теодора Вуцова на 15 декември т.г. На тази дата Касабов, който беше трети в кандидат-депутатската листа за НС от Бургаския район и петият в нея Петър Петров отишли лично в столичния офис на Вуцова и я заставили да провери регистъра дали са ставали поръчители на Волен Сидеров за 150 хил.евро чрез документ, който са разписали заедно с формулярите за кандидатстването им в НС. Вече три седмици Сидеров отрича да има такива записи на заповеди и твърди, че ще съди всеки, който твърди в публичното пространство, че те съществуват.Ето какво пише в удостоверението:... по мой опис в общия регистър за 2009 г. е вписано удостоверяване на подпис на молителя Валентин Кирилов Касабов в качеството му на поръчител върху Договор за поръчителство с материален интерес размер на главница до 150 хиляди евро, сключен във връзка с договор за заем от 27 май 2009 г.Не е извършено удостоверяване на подпис на представител на другата страна по договора за поръчителствоФриленд холдингООД, учредено по законите на Р.Сейшелите чуждестранно юридическо лице. Факт е, че в петък само един ден преди регистрирането на листите в избирателните комисии по райони, всички от предните позиции бяхме повикани в централата на ул.Врабча1, за да подпишем документите за кандидатстване. Сидеров каза, че вътре има и такива, които са за лоялност към бъдещата група, не сме допускали, че влизаме в търговски взаимоотношения с него, казаха Петров и Касабов в сряда. В тяхното положение на зависимост от Сидеров били поне още 15 настоящи депутати и няколко десетки, които са останали отвън. Заложници са и техните семейства, защото трябва да гарантират вземането на офшорната фирма дори и с опис на имущество.Публикуваме удостоверението, като се надяваме, че г-н Сидеров няма повече какво да опровергава и да ни заплашва.Интересното е, че минути преди започването на Паралакс в сряда вечерта, нотариус Вуцова се е обадила на Касабов, за да му каже, че той не е гарант на Фриленд холдинг ООД, както е записано в документа, а на друга фирма. На тази фирма гарант бил Петър Петров. На коя офшорка е гарант Касабов ще стане ясно в следващо разкритие на Паралакс. Новите обстоятелства сочат към това, че Сидеров може да се окаже собственик на няколко чужди фирми, за да разсее подозрението, че всички са негови заложници.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да бе......само тая ли партия се продават депотати да не си мислите че ще направят депотат който е работил например 5 г. на минимална заплата,
59
0
 
6
 
! Отговори
dobro utro преди 13 години
Добро утро. РЗС използва традиционно утвърдената от българските политически партии в парламента "такса" за депутатско място. Разбира се ГЕРБ се надявам поне да са изключение от това 20 годишно явление. От тях се очаква борба с подобни терикатщини.
58
0
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
Това е нова практика, или добр езабравена стара?!
57
0
 
1
 
! Отговори
сс преди 13 години
с една дума ч.кия
56
0
 
1
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Императора от star wars...
55
0
 
2
 
! Отговори
девил-Яне преди 13 години
найс, А?!мор филми нада! :)))))))
54
0
 
1
 
! Отговори
хихих преди 13 години
Трябва само да му напудрят в бяло лицето и ше заприлича на джуджето от "изгубената магистрала"
53
0
 
3
 
! Отговори
abc преди 13 години
Егати готината снимка сте му направили на тоя мушморок:):):)
52
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
а подписалите получават безплатен подарък.... св..ка от шефа.....блазе им
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
яне има много здраве
50
15
 
5
 
! Отговори
Бачо преди 13 години
Този Чукарски е просто един измекярин,на него не може да му се вярва.Я да каже колко взе от Бойко за да се махне от РЗС
49
3
 
16
 
! Отговори
зевзек преди 13 години
Като си такъв мъж Чукалов напусни парламента! Хората са гласували зах РЗС, а не за анонимника Чукалов. Друг е въпросът че РЗС е троянския кон на президента - видя се на проекта за импийчмънт.
48
3
 
2
 
! Отговори
primo6tenoro преди 13 години
Не случайно се именува Яне! Един Негов сЪименНик беше отвлякъл една чужденка и пак беше изкарал Пари за делото Народно! Дерзай Яне!
47
2
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Като гледам как сеяждат, май идват предсрочни избори.
46
1
 
1
 
! Отговори
&&& преди 13 години
Predstavate li si za kakvi zaplati stava vapros!!!A naroda da ymira!!!Ne glasyvaite za nikoi,ostavete gi kato mafiata te sami da se iz4istqt!!!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само за сведение , запис на заповеди искаше и ВОленчои прди време някой ако помни този скандал ;)
44
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 13 години
Уникална снимка - Браво, казва толкова много :)
43
0
 
1
 
! Отговори
xeno преди 13 години
само дето годините станаха 30 вече...