"Шибан народ!", изцепи се Божидар Димитров

Така той коментира съмненията около мощите на Йоан Предтеча
6 авг 2010 09:36,
856
"Шибан народ!", изцепи се Божидар Димитров
Снимка: БГНЕС

Министърът без портфейл Божидар Димитров отново избухна и определи българския народ като "шибан".

Повод за гневния му коментар станаха откритите мощи на свети Йоан Кръстител при разкопките на остров Свети Иван край Созопол.

В коментар за в. "Дневник" относно съмненията около автентичността на откритието от страна на някои археолози историкът си изпусна нервите:

"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе?! Е, това не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги... Ние, българите, сами ще се изядем, наистина!"

Божидар Димитров защити ръководителя на археологическите проучвания проф. д-р Казимир Попконстантинов и нарече колегите му, които не са съгласни с тезата му, "анонимни археолози".

"Намерил един колега, професор, уважаван, излага доказателствата си, а те започват да мърморят: Той пари иска, той онова иска....", коментира още министърът.

В момента Божидар Димитров е с последно предупреждение от премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Поводът беше поредицата му изявления, че България може да наложи вето на членството на Турция в ЕС, ако не се реши въпросът с компенсациите за тракийските изселници.

Пред български и чужди медии министърът твърдеше, че Турция дължи на България 20 милиарда долара компенсации за имотите на тракийските бежанци и решаването на този проблем е условие София да подкрепи кандидатурата на Анкара за членство в ЕС.

"Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме", бе категоричен тогава Бойко Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


856
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
732
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно подкрепям 761 плащам си всички данъци, майка ми и баща ми са обикновени хора цял живот работили и сега получават по 150лв. пенсия. Аз едва ли ще имам техния късмет да доживея до толкова, но по лошото е че през това време все ще се намери някой, който през живота си не се е изпотил и от трибуната дадена му от народа ще нарича мен и семейството ми, и целия народ ***! НИЕ СМЕ МНОГО ХУБАВ НАРОД!
731
4
 
6
 
! Отговори
калина преди 13 години
Ами "*** сме и така ще си останем по зле сме и от Сиера Леоне там поне отнасят по един куршум и патуват а тука ни мъчат с глад и мизерия
730
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
няма кво да се обиждате прав е човека само *** народ може да търпи това което става в нашата държава,вижда че е зле и върви кам още по зле и хора които са добре казват ами работата трагнала на добре еми как ,ти като си добре трчбва да помислиш че живеят и други хора тук не си само ти
729
3
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Какво искате от човека изразява мнение , в което всъщност има нещо вярно .
728
0
 
4
 
! Отговори
Риба Меч преди 13 години
А къде в Библията Бог разреши на хората да целуват и се кланят на трупове или парчета от тях - т.нар. "мощи"? Напротив! Навсякъде се говори,че това е "нечисто"! А в Стария Завет дори Господ погреба на неизвестно място тялото на Мойсей, за да не му се кланят! Това с "мощите" е гнусотия!
727
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nenaprazno e istorik 4oveka.istori4eski poglednato vinagi sme bili *** narod.
726
5
 
1
 
! Отговори
mentor преди 13 години
Тук май само *** не са доволни !
725
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народа е въодушевен не толкова от находката колкото от изцепените думи на Божидар Димитров "*** народ!", Ако Божидар Димитров увеличи диоптера може би ще види, че шибаното около него не е само народа.Ако Бог забрани изображения и поклонения пред тях, защо църквите са пълни с картини и рисунки ?
724
3
 
5
 
! Отговори
Ина преди 13 години
Когато научих, че има такава находка, изпитах гордост, че тази земя е станала обител на този светец. Не така мислят много от българите. Те не са във възторг от нищо. Вглъбили са се в лошотията около себе си и тя им става единственото, което ги движи. Министърът има предвид, че щом се намери, макар и нещо далеч несъизмеримо с находката в Созопол, но в например Гърция, те се втурват да се хвалят, а ние - да се "плюем" и да отричаме всичко възможно! Може думата да не ви харесва, но е казана точно.
723
1
 
3
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
V Bulgaria ima mnogo dobri hora,no ima i mar6a,kakto vav vsqko stado.
722
5
 
4
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Оставка за изкуфелия "професор"!!
721
2
 
0
 
! Отговори
selqnina преди 13 години
q kat vi dumah , 4e sme "prost narod, slaba darjava" Vie ne mi vervahte i mi smeehte , videhte li sq
720
4
 
7
 
! Отговори
БЕЗВЕРЕЦ преди 13 години
Единственият МИНИСТЪР, който се осмели да каже истината за народа.
719
3
 
5
 
! Отговори
Иван Нешев преди 13 години
Прав е Професорът, самата реакция на извадка на част от комантара му за вестник "Дневник" /кой знае пък защо е бил записан и дали проф.Димитров е знаел това/ показва, че наистина голяма част от българите, "Не сме народ, а ***". Не можем истински на нищо да се зарадваме, само търсим под вола вода и как да подлеем вода някому. Новините, които четем и гледаме всеки ден дожказват правотата на думите му, а и анонимните коментатори в сайтовете също. А и за компенсациите от Турция също е прав!
718
2
 
3
 
! Отговори
Няма значение преди 13 години
Защо? Да не би да казваш, че България трябва да се раздели на групички "***" и "нешибаняци" |-).. жал ми е за такива хора. Държавата трябва да бъде единна. Или всички или никой, разбра ли ме сега??
717
2
 
4
 
! Отговори
roy преди 13 години
бих добавил и *** ...
716
7
 
9
 
! Отговори
Misha преди 13 години
Човека е напълно прав! *** сме и подчертавам всички. Защото в тая държава всеки си гледа сеира, всеки иска да си почива и не му пука. Кажете ми какво за толкова години сме направили, всеки би се разгневил. Ние живеем в настоящето, но всеки гледа славното минало. Че са умирали за тая държава, а ние не можем да си помръднем и пръста в днешно време..И аз ужасно се дразня, защото пропиляхме всичко и продължава да не ни пука.. И все пак символите ми свършват така че...
715
6
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Такъв *** да го *** ***.
714
14
 
11
 
! Отговори
Angel преди 13 години
След "кофти материал" дойде ред и на "*** народ". Виждам,че повечето тук ви харесва да бъдете "***" т.е. според тълковния речник на Б.Димитров пляскани с пръчица или брулени.Та елате при Геле да Ви "шиба" ,защото аз не допускам някой "***" да нарича майка ми и баща ми "***" след като са се трудили цял живот за тази "***" държава. Разбрах те ли "***" такива
713
1
 
3
 
! Отговори
Tur4in преди 13 години
Hayde Boko e pojarnikar i s tova moje da mu obyasnim re4nika,no toya se ima za profesor(koy li go e napravil takav) .Profesor ,ministar i takav re4nik.*** bnarod cici ***.I kak nyama da e *** naroda koyto si e izbral takav ministar ??? !!!