Н. Младенов: Няма опасност да ограничат българите в ЕС

Проблемът с ромите във Франция няма да ни попречи за Шенген
25 авг 2010 10:25,
27
Н. Младенов: Няма опасност да ограничат българите в ЕС
Снимка: БГНЕС

Няма опасност да бъде ограничено правото на свободно движение на български граждани в Европейския съюз заради проблема с ромите във Франция.

Това каза министърът на външните работи Николай Младенов по Нова телевизия.

Днес се очаква втората група български роми, репатрирани от Франция, да се завърнат у нас. Според министъра информацията, че Париж иска "карантина" за граждани на България и Румъния е "интерпретация".

Той посочи, че България също има правото да връща чужди граждани в страните им - на базата на директива на ЕС от 2004 г., според която всеки, който отиде в друга държава, след определен период трябва да може да се издържа, да има адресна регистрация и да не нарушава законите.

"Аз вчера говорих с френския министър по европейските въпроси Пиер Льолуш, защото исках да го уверя, че всички български граждани, дали те се намират на територията на България или на други страни от ЕС, са длъжни да спазват законите на нашата страна и европейските изисквания", каза Младенов.

Той подчерта, че ситуацията в момента засяга несравнимо по-малко българи, отколкото граждани на други страни от ЕС.

"Нашето посолство в Париж обиколи през последните седмици въпросните лагери или гета, не знам как да ги нарека, установи връзка с хората и няма до този момент български граждани, които да са върнати насилствено в България", увери външният министър.

Още по темата

Според него ситуацията с българските роми във Франция няма връзка с присъединяването ни към Шенген. А дали това ще стане в срок, "зависи от нас частично, от начина, по който ще успокоим нашите партньори в Европа, че спазваме критериите на биометричните данни, гранични я контрол и т.н.".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Николай Младенов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
КРАС преди 13 години
НИКИ, Чуствам че имаш проблем с това как да идентифицираш *** катуни - лагери или гета. КАКТО И ДА ГИ НАРЕЧЕШ ТЕЗИ ХУБОСТНИЦИ ТЕ СА ПРИМЕР ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ КАКВО ТРЯБВА ДА Е ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ТАЗИ *** ДЪРЖАВА. Нали не е нормално Ники да плащаш пенсионно осигоряване, което вместо да увеличава сумите по пенсионните фондове да служи за социални помощи на същите тези роми които се размножават безнаказано като *** и за които живота е една непрекъсната фиеста. И НИЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Френския посланик да си ходи
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Час по-скоро България трябва да влезе в Шенген. Това е единственият шанс да се оправим, да се стабилизира икономиката и да излезем от кризата.
23
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 13 години
защо сарко не изгони арабите ами българите!!??Защото сарко познава бг некадърно правителство и знае че номерът му ще мине.Заради 40 *** сарко ни направи за резил пред света.Изгонете ФР посланик от БГ
22
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 13 години
защо плащаме вноски в ES sled kato нямаме право да работим в ФР и други 6 държави.Цял свят и фр опсиция плюят по сарко,тоя го защитава!!Френсият посланик да се маха от БГ заедно с племето си
21
2
 
1
 
! Отговори
si преди 13 години
Istinata e, che v BG ne se pravi pochti nishto nito za vwzpitanieto nito za obrazovanieto na ***-te sa bg-grajdani ...Otnoshenieto kwm tiah e kato kwm natrapnizi,kato kwm emigranti...I v drugite stpani ima zigani i to mnogo poveche, no mnozinstvoto na tezi strani ne reagira po takwv nachin kakto v BG.I bwlgarite kradwt i mejdu tiah ima dalaveradjii i prestwpnizi ...
20
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДОВИЯ преди 13 години
Спирайте се за да не ви го кача 100000000000000000000 пъти ***!И правилата на сайта ще се съобразяват първо с конституцията лайняри!Според конституцията която е и върховен закон имам право на мнение!
19
1
 
0
 
! Отговори
ДЕДОВИЯ преди 13 години
Че нали мултигруп плащаше и билетите на *** за норвегия и .........за да има повод да не бягат белите роби и да плащат външния дълг натрупан от червените фашисти?а *** милиционери от цензурата на сайта да го духат както каза Любо Пенев!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Външния министър се бил обадил на френския да го увери, че всички българи са длъжни да спазват законите в чужди държави - Абе, ***, ти чии интереси защитаваш бе? Ти външен министър на България ли си? Или Френски външен министър? Незабавно се махай некадърник смотан! Вместо да им държи сметка какво правят оня се обадил да уверява. Не ние, а те нарушават европейските закони. И дори французите нито дума не споменават за Румъния и България, докато плуят яко Саркози и действията му!
17
0
 
4
 
! Отговори
ЕС-жител преди 13 години
И как точно може да ги ограничат като самата България е в ЕС ?Твърдението , че няма опасност да ги ограничат в ЕС е също толкова безполезно колкото твърдението ,че няма холестерол в олиото - всички го знаем , все едно да кажеш , че небето е синьо.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Раковата клетка на България пуска метастази в Европа, нормално е нормалните държави да реагират оздравително.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hora ne obijdayte turcite te sa mnogo po vaspitani i kulturni
14
2
 
4
 
! Отговори
гацо преди 13 години
Николайчо,няма опасност,но ще ни ограничат заради ***.
13
1
 
12
 
! Отговори
попа преди 13 години
Ники обратното на хетеросексуален трябва да разбере,че имиджа на обикновения бъларин в Европа е разрушен за последните 20г. от кого? от нашите ***, излезли в чужбина и прокламиращи се като "българи"...сега те си траят за това, вкл. и досегашните управляващи които не са направили нищо за да го предотвратят това, ама ето си берем плодовете и е време е да се замислим, и да ги изхвърлим и оттук - не ги щем тия *** на обществото, дето само крадът по селата...да не би да не съм прав а?
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бисексуалният да измисли как да изселим всичките ***!Ще събере народа по левче и ще си платим, стига някой да ни отърве от тях.Може за акомпанимент да пратим и половината български политици.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с това роми, та роми.Наричайте нещата с истинските им имена - това са *** !Нашите *** политици да спрат да се подмазват на ***, като ги наричат роми.Я вижте как наричат *** по света : *** или Gypsy, zingaro, Tzigane, brown as a berry
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знаех,че посолствата могат да обикалят улиците,това е мнго интересно! Не ходиш при планината,а тя идва при тебе!
9
1
 
12
 
! Отговори
Castor преди 13 години
Трябва да почнем да ги стерилизираме ***. За 15 - 20 години ще се реши проблема.
8
1
 
18
 
! Отговори
Тончо преди 13 години
Да се разбира: оправете си проблема с цитаните, иначе през крив макарон ще гледата Шенген. Мамка им *** - нема ли некой да дойде да ни оправи проблема с ***, ами те тръгнали да ни излагат по европа - десетина *** само, ама обяснявай сега че били само десетина ....
7
4
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
абе аз имам познат който работи в Германия,и той ми казва ти както не смяташ за хора нашите *** и те не ни смятат така за хора аз не му повярвах но като ходих да работя в Италия се уверих че е така .думата българин им кара косите да настръхват ,а тоя *** ни казва че са ни приели ,глупости още дълги години няма да ни приемат като европейски граждани,те на латиноамериканците и африканците имат по голямо уважение отколкото на българите ,видях го с очите си