Продаваме незаконно органи за Германия и Австрия

Сините искат оставката на шефката на Агенцията по трансплантации
17 сеп 2010 13:20,
78
Продаваме незаконно органи за Германия и Австрия
Снимка: Булфото

Държавата продава незаконно органи в Европа. Констатацията е направена в доклад на здравното министерство, изготвен след проверка в Агенцията по трансплантации.

Скандалната информация бе изнесена от депутати от „Синята коалиция”, които са се поинтересували от резултата от проверката на здравното министерство, завършила още през юли.

Още по темата

Става дума за ляв и десен бял дроб, за черен дроб, без да е предоставено разрешение за него, без МЗ да има договор с Евротрансплант, които са взели органите, както и без лечебните заведения, които са ги дали, да имат подобни договори с двете страни, приели органите – Германия и Австрия.

Синият Ваньо Шарков уточни, че България няма договорни отношения с Евротрансплант. Освен това, за да предприеме подобни действия, Агенцията трябва да иска санкция от здравния министър, което също не е направено.

Също – преди да изнесем органи, трябва да се направи проверка дали няма чакащи у нас.

"Нищо от това не е свършено", твърдят десните. Затова те поискаха оставката на шефката на Агенцията д-р Теодора Джалева.

Депутатите недоумяват как е възможно два месеца след края на проверката, направена от здравното министерство, да няма никакви последствия.

"Това, че в Агенцията за трансплантации цари такъв хаос, показва, че липсва тотална воля в Министерството на здравеопазването да сложи ред там", заключи Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: донорТеодора Джалева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Ехех те ко очакват да не изнасят ли ми нали освен за експерименти и за резервни части ще ни ползват
34
4
 
1
 
! Отговори
do родозастъпник преди 13 години
UTO4NENIEKIRILICATA NE OZNA4AVA BULGARSKI,SURBITE sushto PIsHAT NA KIRILICA/karadjica/Omruzna mi ot obvinenieto 4e koito ne polzva kirilica e bil narodootstupnik
33
0
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
"психо вещица Борисова"-в грешка си.В света има малко тарикати като нея.Просто умее да се прави на каквато и е удобно.
32
1
 
3
 
! Отговори
do родозастъпник преди 13 години
I AZ PISHA NA LATINITZA<neshto se slu4i s kirilitzata mi....NO NIMA TOVA E NAj-VAZHNOTO...ili ne razbirate latinskite bukvi?
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NA takiva....zatvor im e malko....napravo razstrel!
30
2
 
5
 
! Отговори
родозастъпник преди 13 години
Явно се имате за неродоотстъпник, но поне да бяхте писал на български, т.е. на кирилица, пък и явно живеете в чужбина. В Белгия е пълно с ***...
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Sega razbiram zashto BG EDINSTVENA na BALKANITE PRIZNA KOSOVO!!Shipterite praveha sushtoto sus srubskite plennici no zabelezhete,PO VOENNO VREME!
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а как е позволено да се премине през граница с тези органи?как е направен износът...????
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как е възможно два месеца след края на проверката, направена от здравното министерство, да няма никакви последствия?Ами много просто!Лъчо Мозъка кой го води на разходка до Щатите? Мафията за органи!Кой излобира да се приемат изменения за погребването на труповете след вземането на органите? Мафията за органи!Кой сега я натвори същата с Агенцията? Мафията за органи!Добре, че се усетиха и спряха и опитите на Лъчо Мозъка, и сега на Джалева.
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да довърша.Агенцията по трансплантации за да си осигури кинти и сладки командировки за началниците абсолютно криминално прецаква поне два пъти българите.Първо като подминава чакащите за трансплантация българи и удължава скъпоструващото им животоподдържане за сметка на достатъчно обсъжданата НЗОК.Второ - като поради липса на органи принуждава българите да търсят трансплантации в чужбина. За което пак доплаща НЗОК. А често и вие със смс-кампаниите.Тия са за затвора!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В БГ като влезеш в операционната не знаеш какво ти режат. Като те взимат от моргата не знаят какво са ти откраднали. Пълна лудница.
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Червените ***" изградиха България за да може после "сините умници" да я разрушат. Сините какво изградиха?! НИЩО. Само лаят и гледат да докопат кокала и да глозгат.
23
1
 
11
 
! Отговори
GeorgiBelgium преди 13 години
SMURT ZA VSICHKI PREDATELI I RODOOSTSTUPNICI V BULGARIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, Мъдовски,номерът е да плюнем, пък истината - кучета я яли!Агенцията по трансплантации е продавала бе! Продавала е както си трябва.Но ги е ВЗЕМАЛА абсолютно криминално. От българските донори, разбирай трупове. И прецаквайки българите чакащи за трансплантация за да продаде на немците.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А къде са умните? При червените ***? При Доган ? Или в ГЕРБ при Лъчо Мозъка ?
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сините при все старанието си не успява да съсипят България. Има надежда и да се оправим дори, ако Мавъра се разкара. Ако не ще го чакаме да умре. Той е смъртен и накрая ще се отървем от него завинаги.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При сините умни хора няма. Въпроса е че май и хора там няма.
18
2
 
23
 
! Отговори
Добра реакция преди 13 години
Това е страхотен бизнес и се върти отдавна в България. Затова и постоянно ви призовават да спасите живот... на богат западняк :) Отново добра реакция на Синята коалиция ! Имат гласа ми на следващите избори. Не ми пука за Костов, Бибитко, СерГея или Доган. Искам държавата в която живея да се управлява от умни хора !
17
0
 
14
 
! Отговори
кака преди 13 години
кога ще има ред в скапаната ни държавица
16
0
 
17
 
! Отговори
Остеотек преди 13 години
А какво стана с Остеотек? ... За периода 2004-2006-та година в България са експлантирани около 1800 трупа. В абсолютен брой това вероятно е световен рекоорд. При минимална цена за кубичен сантиметър алографски материал(костна тъкан след преработка) от 100 евро, продажната цена на костния материал от един труп може да достигне 100000 евро. По официалните данни продажбите на Остеотек за 2005-та година са в размер на приблизително 60 милиона евро. За същата година от България са били експлант