Стефан Константинов ни взима здравето

Той е зам.-шеф на БЛС и работи в болницата в Кюстендил
30 сеп 2010 11:17,
177
Стефан Константинов ни взима здравето
Стефан Константинов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на депутатите кандидатурата на Стефан Константинов за министър на здравеопазването, съобщиха от правителствения пресцентър.

Още по темата

Константинов е зам.-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и член на Съвета на директорите на МБАЛ "Никола Василиев" в Кюстендил. Завършил е медицина в Медицинския университет в София през 1989 г., а през 1995 г. придобива специалност акушерство и гинекология. Работил е в чужбина.

Той поема поста от подалата оставка Анна-Мария Борисова, която си тръгна от горещия стол в МЗ заради скандала с доплащането в болничната помощ.

Само преди десетина дни пред БНР Константинов коментира предстоящите лекарски протести и изтъкна, че колегите му лекари не са революционери "и ако говорим за някакви бунтарски настроения, това отсъства", категоричен бе той.

Константинов уточни: "Ние сме хора интелектуални, обичаме диалога, аргументите и е много симптоматично, че в нашите среди се говори за протести и за стачки. Значи наистина има сериозни проблеми. Реално като че ли диалог има, но има и усещането за отлагане, за договаряне. Всички говорим за реформи, пък накрая всеки си остава на позицията.

Аз бих казал, че времето на криза е много добро за въвеждане на някои мерки, които са жизненоважни за нашето здравеопазване. Опираме обаче до въпроса за политическата воля. Защото всяко действие в здравеопазването би срещнало някаква ответна реакция и неодобрение в част от населението.

Изкуството е да се намери вариант, който ще задоволи максимален брой хора. Има такива варианти", каза тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: мз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
3
 
! Отговори
Виолина преди 13 години
Да даде Бог сили , ум и разум на новият министър.Нека ни е жив и здрав ! Българите са велик народ и такива ще бъдат до век и веков!!!!!
170
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
И неразбрах ще има ли стачка - протест на докторите или вече всичко е потушено...????...Колко сме единни ..как да ни се вярва....боже...боже..народе..мой....накъде си тръгнал....
169
1
 
2
 
! Отговори
пациент преди 13 години
Как прекрасно го е казъл.....Аз бих казал, че времето на криза е много добро за въвеждане на някои меркиДа страхотни мерки....здравето и силите ни вземаха ...този ще ни довърши...той няма мнение по въпросите ....затрудни се при първиятзададен въпрос..просто и този да дойде в София и да печели...а старият зам. мин. протеже ва бившата министърка ще остане ли ???...Господ да ни пази.... Да хващаме гората но и там е страшно вече....
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къв е тоя ве,не го знам,прилича на бивш комунист-седесар,а защо не и царист
167
0
 
4
 
! Отговори
нанев преди 13 години
Това момче никога не е било лидер !Напротив постъпките му са на безхарактерен човек !Сблъска парите от борда в който го назначиха с пребиваването си в лекарския съюз !С нищо не защити позициите на колегите си на регионално ниво и създадепроблем в Кюстендил.Загърби национални решения на ЛС и стана послушник в МЗ . Такъв човек не може да е лидер , а само послушник .
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
охаха
165
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредния, който ни взима здравето.
164
2
 
3
 
! Отговори
злобно и тъпо преди 13 години
Взимат пари - значи са гадни!!
163
1
 
3
 
! Отговори
злобно и тъпо преди 13 години
Взимат пари - значи са гадни!!
162
0
 
6
 
! Отговори
откровено преди 13 години
до загриженот 160 постБез солидарно разпределяне на разходите осъждате на гибел паркинсониците,диабетиците ,онкологшчно болните ,психиатрично болнитеКонфуции: " Внимавай какво си пожелаваш ,че може ида ти се случе"
161
0
 
6
 
! Отговори
реалност преди 13 години
По съшество реформата беше съкращиние на щатен персонал и сега един работи за трима.Болшинството вече сме с разклатено здраве./ е да сещам се и за 100- те тояги/А пътеките ползват преди всичко пациента - ако не праща РЗОК ,ще трябва да плати пациента от Джоба си.И тогава сигурна за пекарите ще има и повече.Помислете преди да дрънкате!
160
2
 
5
 
! Отговори
реален преди 13 години
И накрая да те помоля да посочиш ЕДНА държава, в която твоите предложения са намерили реализация. НЯМА ТАКАВА!
159
0
 
7
 
! Отговори
реален преди 13 години
Да ти обясня като на икономист (т.е. част от тези, които влизаха с тройки в УНСС, докато в Медицинския се изискваше над 5.50):1) По закон в БГ пациентът се самоопределя като спешен. 2) С 2% вноски от мизерни доходи ще получиш същото, което ще получиш и в бара, като влезеш с 1 лев и искаш да пиеш Dimple - НИЩО.3) Пазарният принцип е НЕСЪВМЕСТИМ с регулирания държавен монопол, освен това е НАЙ-СКЪПИЯТ начин на финансиране на здравна система. Справка - САЩ. Неприложимо в бедна държава.
158
5
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 13 години
Министър на здравеопазването не трябва да е лекар, а икономист. Проблемите там не са здравни, а икономически. Да се решат е елементарно, но болезнено за сектора:1. Запазване на БЕЗПЛАТНАТА спешна и неотложна помощ за всички; НАМАЛЯВАНЕ на задължителната здравна вноска до 2% (примерно).2. Въвеждане на ЛИЧНИ ЗДРАВНИ СМЕТКИ за всички, прехвърляеми, с минимална задължителна вноска (2% ?), с данъчни преференции.3. Пазарен принцип, здравно застраховане, конкуренция, регулиран териториален монопол.
157
3
 
2
 
! Отговори
веселина преди 13 години
ЗАГЛАВИЕТО КЪРТИ! БРАВО, ДНЕС.БГ!!! Направихте ми деня! :-)
156
0
 
5
 
! Отговори
фармацефт преди 13 години
Всъщност при всички досегашни министри те само ходеха на министерски съвети - здравеопазването беше делегирано в ръцете на "стари играчи" в министерството, които се "грижеха" реформа да няма и всъщност опорочаваха всяка добра идея за да угодят на истинските босове на здравеопазването - фармацефтичната мафия.Дано новият министър да не е вече прихванат !!!
155
4
 
5
 
! Отговори
Пациент преди 13 години
Стефан Константинов не може да ни вземе здравето,тъй като то е взето от Боко Тиквата
154
4
 
4
 
! Отговори
до стачкуваштите преди 13 години
Ако имаше пребити лекари за взимане на покупи щях дасъм с вас на протеста
153
1
 
6
 
! Отговори
още по възмутен преди 13 години
от пост 150Абсолютно не ориентиран си.Болшинството лекари карат коли втора употреба и тези които имат по скъпи са с цената на огромен кредит/банките поне това отпускат /А финансиране на здравеопазването Не е аналог на "Лекарски заплати" а е сума за разходи - за апаратура ,за консумативи ,за повече помощен персонал - санитари ,сестри ,носачи -....и за качествен ремонт на овехтелите и амортизирани сгради.Заветната мечта за всички видове изследвания също струма ама много пари...
152
1
 
4
 
! Отговори
Мама преди 13 години
Реформа много отдавна трябваше да се направи, но въпросът е дали наистина искат да я направят, или не искат да се разделят с институция, която могат да източват до безкрай. Пак ще повторя и ще казвам постоянно, че трябва всеки здравно осигурен да има индивидуална партида, да знае с какво разполага и да си прави сметка какво може да си позволи, когато отиде на лекар. Да се удържа някакъв процент за касата - за чиновниците. Така всеки ще може да избира и некадърните в системата ще се отсеят.