Тренчев в писмо до Борисов: Дянков срива държавата

Синдикалният лидер иска отстраняването и на Нона Караджова
30 сеп 2010 13:40,
256
Тренчев в писмо до Борисов: Дянков срива държавата
Снимка: БГНЕС

"С нарастваща тревога следя главоломното срутване, граничещо с катастрофа, в системата на здравеопазването", се казва в отворено писмо на д-р Константин Тренчев до премиера Бойко Борисов.

"Вече не стои въпросът дали има или не здравна реформа – състоянието е такова, че под угроза е цялата българска нация. Независимо от екзотиката в идеите и намеренията на бившия здравен министър проф. Борисова, тя единствена от кабинета се осмели да назове основната причина за срива в здравеопазването – Симеон Денчев Дянков", отбелязва лидерът на КТ „Подкрепа.

Тренчев посочва, че здравеопазването е само първата жертва по пътя към тоталния срив на държавата, който ставал все по-реален с всеки ден престой във властта на Симеон Дянков.

Той припомня, че социалните партньори още през 2009 г. и в началото на 2010 г. са излезли с антикризисни мерки, потвърдени с решение на МС, но Симеон Дянков „си позволи да не ги изпълни и неглижира тези договорености“.

Така той лишил фиска от свеж финансов ресурс в размер на милиард и половина лева и рискувал финансовата стабилност на държавата.

"Ние от КТ "Подкрепа" твърдим, че цялата му политика е дълбоко погрешна. Вместо малък дефицит през септември 2009 г. и стимулиране на бизнеса и заетостта, той ни стовари свръхдефицит и висока задлъжнялост, преследвайки химерата Еврозона.
Вместо приличен ръст на доходите и повишаване на потреблението, налице е точно обратното – свито вътрешно потребление и умиращ вътрешен пазар.

Вместо приходи в хазната от висок оборот на акцизни стоки и от ДДС за сметка на вътрешния пазар, налице са ръст на контрабандата и жалки приходи в бюджета", констатира още Тренчев в писмото си до премиера.

"Тежките въпроси са: Къде и за какво е похарчен огромният фискален резерв, който имаше България; Защо реалните приходи в бюджета стават все по-малки; Защо въпреки наличния резерв на здравната каса г-н Дянков не може да даде нито една стотинка и обрича на разруха здравната система, а българския народ – на геноцид; Застрашен ли е валутният борд; Защо, без да се замисли, г-н Дянков увеличи и без това огромния дефицит в осигурителната система чрез намаление на вноските; Защо утвърденото ръководство на "Сребърния фонд" не поеме своите функции, а министърът на финансите си позволява да решава вместо него", казва още лидерът на „Подкрепа“.

"Трябва да си дадем ясна сметка, че заетостта е сериозно застрашена, не само от задлъжнялостта на бизнеса, причинена от Тройната коалиция и безхаберието на Вашия икономически екип, но и поради националното предателство, извършено от г-жа Меглена Кунева и нейния експерт по екология г-жа Нона Краджова", казва още д-р Тренчев.

При подписване на договора за присъединяване на България към ЕС те най-безотговорно са се съгласили за малък гратисен период – до 2010 г., за достигане на екологичните норми на Европа от българските фирми, а Румъния е договорила 2017 г.

"Това на практика обрича на тотална безработица редица моноиндустриални райони, като Бобов дол например. Напомням Ви, че точно екипът на МОСВ не можа да се справи с нормативната уредба по продажбите на вредните емисии и до момента България не е взела нито една стотинка от тях, вместо да даде 500 млн. за зелена икономика", напомня още Тренчев.

"КТ "Подкрепа" отчита Вашите лични огромни усилия за овладяване на тежката ситуация. Но въпреки това министри като Дянков и Караджова минират с безумните си действия всяко Ваше намерение. Ние от КТ "Подкрепа" обичаме България и сме уверени, че Вие, в името на нейното спасение и просперитет, ще вземете спешни мерки за отстраняването на тези, които Ви пречат да изпълните добрите си замисли", се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: Константин Тренчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е назначен от по-висшестоящи от Бойко. Такъв мискинин, откъде го довлякаха *** нйедно!
9
15
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 13 години
НТе лъжи че си гласувал за ГЕРБ. Това е вече изтрит номер и ви го знаят хората, че твърдяхте и за цар, че сте гласували и за Костов, а в същност винаги сте били единствено и само за БКП /БСП/.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ashkulsun bate :D
7
31
 
19
 
! Отговори
Трън в очите преди 13 години
И на този ли Дянков му е трън в очите, че прави най-добрия за хората и бизнеса бюджет, който ще извади България от кризата ??? Засрамете се бе ей.... Защо не ревахте срещу тройната коалиция, а сега ревнахте всичките ? Май и на вас Бойко ви спря кранчето и сега само ревете.
6
5
 
30
 
! Отговори
Гей с медено гласче преди 13 години
Не виждате ли ,че си заработвам комисионната от Световната банка бе?Аз там съм депозирал почти всички пари на здравната система, както и почти целия наличен резерв и очаквам да спечеля от лихвите, които мисля да запазя за себе си.Парите ми трябват да си купя луксозно имение във Бевърли Хилс, да си платя обучението на децата в Харвард и да си живея като цар докато съм жив.Моят кеф и изгода са много по-важни от вашето здраве.
5
8
 
9
 
! Отговори
tarator преди 13 години
da se mahat vsi4ki :) da idvat *** na vlast :) taka pone 6te e veselo :) Azis da stane premier,a Sofka Marinov ministar na zabavleniqta :))Kondio - na sporta,Car Kiro - na promi6lenostta :)
4
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен. Гласувах за ГЕРБ, но не за Вдянков.
3
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставка на изкукуригалия очилатко.Веднага.
2
11
 
27
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Тия, сривачите на държавата, у нас, конкуренция ли са? Педерасът Тренчев досега, каквото можа за сриване на България, направи. Сега, Дянков и Нона много устремно се включили в досриването. Бе, бат Бойко, пусни ги да ринат и едните и другите, на различни места. Така, сриването по-бързо ще стане и по-окончателно. Хаама, ха. И без туй корабът потъва по план.
1
1
 
30
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Чакай БЕ ! Дудянков работи за след 10 години !