Тренчев в писмо до Борисов: Дянков срива държавата

Синдикалният лидер иска отстраняването и на Нона Караджова
30 сеп 2010 13:40,
256
Тренчев в писмо до Борисов: Дянков срива държавата
Снимка: БГНЕС

"С нарастваща тревога следя главоломното срутване, граничещо с катастрофа, в системата на здравеопазването", се казва в отворено писмо на д-р Константин Тренчев до премиера Бойко Борисов.

"Вече не стои въпросът дали има или не здравна реформа – състоянието е такова, че под угроза е цялата българска нация. Независимо от екзотиката в идеите и намеренията на бившия здравен министър проф. Борисова, тя единствена от кабинета се осмели да назове основната причина за срива в здравеопазването – Симеон Денчев Дянков", отбелязва лидерът на КТ „Подкрепа.

Тренчев посочва, че здравеопазването е само първата жертва по пътя към тоталния срив на държавата, който ставал все по-реален с всеки ден престой във властта на Симеон Дянков.

Той припомня, че социалните партньори още през 2009 г. и в началото на 2010 г. са излезли с антикризисни мерки, потвърдени с решение на МС, но Симеон Дянков „си позволи да не ги изпълни и неглижира тези договорености“.

Така той лишил фиска от свеж финансов ресурс в размер на милиард и половина лева и рискувал финансовата стабилност на държавата.

"Ние от КТ "Подкрепа" твърдим, че цялата му политика е дълбоко погрешна. Вместо малък дефицит през септември 2009 г. и стимулиране на бизнеса и заетостта, той ни стовари свръхдефицит и висока задлъжнялост, преследвайки химерата Еврозона.
Вместо приличен ръст на доходите и повишаване на потреблението, налице е точно обратното – свито вътрешно потребление и умиращ вътрешен пазар.

Вместо приходи в хазната от висок оборот на акцизни стоки и от ДДС за сметка на вътрешния пазар, налице са ръст на контрабандата и жалки приходи в бюджета", констатира още Тренчев в писмото си до премиера.

"Тежките въпроси са: Къде и за какво е похарчен огромният фискален резерв, който имаше България; Защо реалните приходи в бюджета стават все по-малки; Защо въпреки наличния резерв на здравната каса г-н Дянков не може да даде нито една стотинка и обрича на разруха здравната система, а българския народ – на геноцид; Застрашен ли е валутният борд; Защо, без да се замисли, г-н Дянков увеличи и без това огромния дефицит в осигурителната система чрез намаление на вноските; Защо утвърденото ръководство на "Сребърния фонд" не поеме своите функции, а министърът на финансите си позволява да решава вместо него", казва още лидерът на „Подкрепа“.

"Трябва да си дадем ясна сметка, че заетостта е сериозно застрашена, не само от задлъжнялостта на бизнеса, причинена от Тройната коалиция и безхаберието на Вашия икономически екип, но и поради националното предателство, извършено от г-жа Меглена Кунева и нейния експерт по екология г-жа Нона Краджова", казва още д-р Тренчев.

При подписване на договора за присъединяване на България към ЕС те най-безотговорно са се съгласили за малък гратисен период – до 2010 г., за достигане на екологичните норми на Европа от българските фирми, а Румъния е договорила 2017 г.

"Това на практика обрича на тотална безработица редица моноиндустриални райони, като Бобов дол например. Напомням Ви, че точно екипът на МОСВ не можа да се справи с нормативната уредба по продажбите на вредните емисии и до момента България не е взела нито една стотинка от тях, вместо да даде 500 млн. за зелена икономика", напомня още Тренчев.

"КТ "Подкрепа" отчита Вашите лични огромни усилия за овладяване на тежката ситуация. Но въпреки това министри като Дянков и Караджова минират с безумните си действия всяко Ваше намерение. Ние от КТ "Подкрепа" обичаме България и сме уверени, че Вие, в името на нейното спасение и просперитет, ще вземете спешни мерки за отстраняването на тези, които Ви пречат да изпълните добрите си замисли", се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: Константин Тренчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мачкай Дянков, затова те избрахмети си пич
229
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените крадци са бесни на Дянковпречи им на краденетохахахаааааааа
228
5
 
2
 
! Отговори
za 225 преди 13 години
gluposti , ama golemi............prosto mnogo vi pre4i .........ama tova mu e rabotata
227
3
 
14
 
! Отговори
ПИТОН 357 преди 13 години
Бойко така дълбоко си го навря с назначаването на Дянков, че не е истина, но по- лошото е, че го навря на цялата държава, на целия български народ и на всички етноси в него. По- скоро Дянков трябваше да си отиде с Анна- Мария Борисова- лика- прилика са си и са много вредни за околните. А кака Нона е такъв хищен вълкодав, та чак очите `и светят в тъмното, когато се наложи да защита чужди интереси. Пример: до последно лобираше за ГМО култури в България.
226
1
 
8
 
! Отговори
Гей с медено гласче преди 13 години
От мен по-добра алтернатива няма!Аз съм майстор на причиняването на дефицити и принуждаване свободни държави, да теглят огромни заеми от Световната Банка и да стават нейни роби.Не бъдете егоист помислете и за мен- няма по-лесен начин да си докарам пари от това да ми дадат комисионни от СБ.А Вие, които не ме искате, ако сте държавни служители ще видите заплати на кукуво лято или по-точно докато не ми козирувате.
225
7
 
2
 
! Отговори
иво преди 13 години
Къде бе, др.БогоровКъде Костов, къде Тройната коалиция. Нещо вас партийните членове и надуват главите с глупости и вие си ги плещите едни. Да си споомниш нещо за Виденов и източените банки?Я пак ми кажи нещо за А/к Балкан. Тя май беше фалирала, преди да я продадат. Някой да иска да купи Кремиковци дори и за 1 долар? Е , някой *** за скрап да, ама някой инвеститор, който да осигури работа и заплати на работещите,а?Що не вземете да почивате в мир?
224
3
 
20
 
! Отговори
Пенчо Пенев преди 13 години
Най-важната антикризисна мярка е да се разкара Дянков. Всеки негов ден носи милиони загуби на държавата. Трябва спешно нов министър на финасите, за да се направи добър бюджет за 2011 г.
223
1
 
11
 
! Отговори
Цар Кратун преди 13 години
Според мен Премиерът знае къде е резерва и че не е в България.
222
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ченге на ДС за кой път доказва, че една парцалива кукла на конци. А как само успя да излъже хората в първите години на "демокрацията", абсолютно гадно, долно същество. Но България е орисана да бъде тъпчена от такива долни душички, то не бяха Лукановци, Костовци, Софиански, Първановци, Догановци, Милен Велчовци, царисти и много други-все хора на ДС, кръвопийците на кръвта на България в най-новата й история.
221
1
 
6
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Не е точно похарчен - на го няма резерва. Това е задачата поставена от Световната банка. На САЩ и Израел им трябват пари за да платят еврейския провал на банките. Такива страни с продажни политици са идеални за тях.Ако има някой, който може да помогне на България, това е точно Тренчев - една обща стачка и това правителство е аут, назначава се служебно до предсрочни избори. Резерва е опукан, обаче. Но ние още повече ще затънем - с дългове.
220
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените ремсисти се пенят яко, Тренчев пищи на умрялозначи работата е наред, Бойко се справя отличнодоволен съмха наздраве ! ..и само ГЕРБ!
219
2
 
9
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Айде де, всеки чака инвестиции!Няма кой да работи бре момиче, я кажи ти какво работиш?Към 2 милиона пнсионери има, няколкостотин *** и всички са на социални, с професия майка и др.Защо мислиш, че някой ще инвестира в нас - само за да ни експлоатира, защото след приватизациите не остана никакво предприятие в което да се инвестира!Кадри няма, защото бягат на вън, а тук обикновенно остават някакви дето се мислят за велики, но като говорят за учене - "На нас математиката не ни вървеше"!!!
218
3
 
18
 
! Отговори
д-р Иван Богоров преди 13 години
Може тройната колалиция да имаше много слабости, но все пак остави огромен финансов резерв. Всичко бе профукано от пазарния фундаментализъм на Иван Костов и Симеон Дянков и дилетантското управление на пожарникаря. Защо бе увеличен драстично акциза? За да се развие сивата икономика. Защо бяха намалени осигурителните вноски - за да има частното осигуряване, протежирано от ДСБ. Май клипчето на Нова Зора ще излезе пророческо - гласуваш за Бойко избираш Костов. Костов и Дянков са единомишленици.
217
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ако не се лъжа една от първите идеи на бб и дянков беше да махнат валутния борд така че какво пази този мазник.даже колега от йемен си викаха.оставка.оставка оставка
216
0
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Българио,за тебе умряха от глад. За какво си, бедна Българио, без народ?
215
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавата отдавна е превзета без капка кръв.... Просто се огледаите наококо и ще разберете...
214
0
 
7
 
! Отговори
Дянков преди 13 години
Пейш ли си Пенкеле кои ли те слуша......
213
0
 
15
 
! Отговори
Прост човек преди 13 години
Аз само не мога да разбера защо всички оневиняват Бойко Борисов, а хвърлят цялата си жлъч върху неговите министри. Да не би някой друг да му ги назначава? Ако е така, да не би да сме се превърнали вече в колония, а ние, простите хора още да не сме разбрали? А ако ББ сам си ги назначава, значи ТОЙ Е ВИНОВЕН за техните грешки. Кое е вярното?
212
3
 
16
 
! Отговори
Priest преди 13 години
Нещата са много прости, но не са за прости хора. Когато жена ви забременее, я водите на гинеколог, нали? А не на устат и сладкодумен автомонтьор. Защо тогава поверихте не само държавата, но и живота си на един бодигард ??? При това бодигард на комунистическия диктатор Т. Живков ??? Избрахте си един неграмотен човек, който плюе по комунистите, с мечтата да живеете отново, както живяхте при комунистите, при Тато. Е, няма как да ви се получи!
211
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
червени бол но и сините и турскосините ни са малко а пък тези *** като 205 нямат чет. Тьзи система от 1990 година такива тикви ражда!