Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
2
 
! Отговори
Баце преди 13 години
Какво да кажа, човека вярно си го е казал, Мутренски министър чалгаджийска държава без култура, това е целта на това правителство, защото човека се управлява много по-лесно когато е неук! А на Генади ще кажа едно, с тъпите си вицове си един *** подчертавам *** пример за това какво представляват сегашните управници и кого преставляват, новият феномен в българската култура проста герболетка, която две смислени думи на кръст не може да върже!
375
2
 
2
 
! Отговори
Още един от Америка преди 13 години
Браво,много добре казано!!!Що всеки ,като излезе в чужбина,макар и на екскурзия спазва законите,ама като се върне в БГ айде много бързо забравя къде е бил.Ние нека си чистим кенефите,а те да си лаят и ядат един друг по форумите.*** и гравданското общество не могат 5000 човека на един протест да се съберат.Лайте срещу емигрантите.То гроздето киселооооооооо :)))
374
4
 
3
 
! Отговори
genadi преди 13 години
БСП- Гей до гея, мила моя майно льо, *** до чифутина...В цялата многовековна история на България не имало толкова отвратителна, толкова гнусна, толкова противна организация като БКП/БСП.Това е организираната сатанинска банда на дегенератите в България- ***, крадци, алкохолици, психопати, наркомани, ***, разнородни престъпници, обикновени *** и ***.България ще бъде свободна едва когато тази дяволска шайка бъде забранена/ поставена извън закона!
373
8
 
2
 
! Отговори
genadi преди 13 години
СерГей и Азер Меликов вече били пробвали всичко в хомосексуалната любов, но все още търсели с какво да разнообразят любовната игра. Мислили, мислили, и най-накрая го измислили! Решили да сипват кафе в *** си отверстия!!!Пръв бил Станишката. Азер взел каната с кафе и започнал да го налива в ануса на Сергей.По едно време Станишката изохкал:-Ох, ох, ох, ох...-Какво ти има бе, горещо ли е кафето?- Попитал Азер.- Не, горчиво е.
372
5
 
2
 
! Отговори
genadi преди 13 години
СерГейчо се почувствал неразположен и посетил проф. д-р Чукундуров в Правителствена болница.Направили кръвни изследвания. След малко млада лаборантка смутено съобщила резултатите:- Другарю Станишев, вие...вие..таковата...ами, болен сте от СПИН!Смутил се Станишев, но запазил самообладание и попитал професора:-Докторе, а има ли някакво лечение на тая болест?Проф. Чукундуров го изгледал смаяно, замислил се за минутка, и със загадъчна усмивка казал:- Има един начин! Рецептата е от народната медицина, но смятам, че във вашият случай ще помогне!-Кажете, докторе, кажете- обнадеждил се Станишев.Д-р Чукундуров се загледал през прозореца някъде в далечината и отново се усмихнал загадъчно:- Вземете един литър козе мляко, сложете четири яйца и добре разбъркайте сместа. Нека сместа да стои на слънце цял ден, а вечерта я изпийте, и след това изяжте две круши. Ефект ще има, обещавам ви!- Благодаря Ви, докторе, благодаря- зарадвал се Станишев, и излязъл от кабинета щастлив и доволен.След два часа младата лаборантка се втурнала в кабинета на професора и разтрвожено съобщила:-Професоре, направих ужасна грешка! Другарят Станишев не е болен от СПИН , обърках пробите му с тези на един друг пациент!!!-Няма нищо, случват се грешки понякога. - невъзмутимо отговорил д-р Чукундуров.- Но няма ли да се обадите на другарят Станишев да не пие от онази смес?-Не!-Ама другарят Станишев ще получи тежка диария!-Е, тъкмо ще разбере истинското предназначение на ***!
371
4
 
1
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Двама стари *** си говорят:-Чу ли, нашто момче, Станишката, щял да се жени!- За коя бе, за оная *** Елена Йончева ли?- Не бе, за Кристиян Вигенин!
370
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалгата има САМО един инструмент за действие - простотията на речника. Опростяването на речта и отвличането на вниманието чрез просташки мисли. И възхитата от простотиите. Фасцинацията от простотиите. довиждане
369
3
 
4
 
! Отговори
perdahko преди 13 години
Чалгаджийската и мутрафонска харизма точно комунистите я наложиха да си легализират краденото...Е ,да ви имам наглостта ДРУГАРИ! Тоя *** да се яви на кастинг за най-нелепа физионимия!
368
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този път Станишев казва важни истини, няма значение че е от бсп. България изостана с 50 г. и чалгата спря развитието, кому беше изгодно ? !
367
0
 
5
 
! Отговори
O преди 13 години
В Wonderland.... всеки си е пожелал някакво желание и чака кабинетът да го изпълни по някакви европейски стандарти, не правителството прави държавата, и не може всяка държава да е като друга, няма как да стане да приличаме на някой, ние се бунтуваме из нета за всичко, което сварим, ако всичко ви липсва няма да ви го набави нито Бойко, нито очилатко. Той с шапка невидимка ще ходи и ще оправя бакиите на всяка администрация, тва се възпитава с години от единомислещи, не всяка 4та година НОВгангстер
366
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е българите сме *** и си заслужаваме управляващите да ни крадат до голо. Един не се дигна да протестира вече колко години стана.
365
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ясно е че не си ходил да побачкаш в чужбина иначе щеше да разбереш какво имам в предвид. Аз рядко се връщам в родината но веднага ми прави впечатление че в България никой не еб-ва клиента за слива и никой не си дава зор да се изпоти. Например давам капаро 1000лв. на майстора за гардероб, връщам се след един месец в БГ и гардероба още не е готов а парите ги няма. В чужбина такава фирма и месец няма да просъществува а тука почти всички са такива.
364
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На българите няма нужда да им плащат те сами си се оплюват един друг напълно безплатно.
363
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
социалният антрополог или сексуален археолог. не ми стана напълно ясно, кое от двете!
362
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
извинявайте, някой може ли да ме светне къде плащат за поръчково оплюване във форумите?мерси
361
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България критиката в интернет също може да донесе пари, обяснява социалният антрополог Харалан Александров пред Дойче веле.Действително има усещане, че определени постинги са ясно мотивирани от партийна принадлежност. Така че самото обвинение в това, че си платен форумец, е част от това агресивно говорене, което обезценява и атакува гледната точка на другия. В този смисъл българските форуми са едно много нецивилизовано място, отбелязва Александров.
360
0
 
0
 
! Отговори
Sergo преди 13 години
Ne ama da
359
1
 
7
 
! Отговори
КГБ преди 13 години
377 Анонимен АУУУ ТИ СИ ИНТРИГАНТ СЕЛСКИ ТИП КЪДЕ ДА БАЧКА СТОТИЦИ СЕЛА ХОРАТА НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ А ИМ СЕ БАЧКА КАКВАТО И ДА Е РАБОТА ЗА КОЛКОТО И ПАРИ ДА Е МАГАЗИНИТЕ ПЪЛНИ ВЕРЕСИИ ЗАЩОТО НЯМАТ ГРАМ ЛЕВЧЕ КО ПРИКАЗВАШ ТИ БЕ ? АБЕ ТИ ЦЯЛА ТОРБА ТРЕВА ЛИ ИЗПАФКА ЦЯЛА НОЩ С ТОВА ЛИ СЕ ПОДЪРЖАШ ТОЛКОВА БУДЕН И ТОЛКОВА ПАРАНОИЧНИ ФАНТАСМАГОРИИ ТИ ПРЕДСТАВА ИМАШ ЛИ СИ, ЧЕ ХИЛЯДИ СЕЛА В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА СА БЕЗРАБОТНИ А ИМ СЕ БАЧКА И ЗА ТОВА ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ ИЛИ ИСПАНИЯ ДА ТА Е...
358
3
 
5
 
! Отговори
kompartiya преди 13 години
glasuvayte za BSP! tova e partiyata kradets i lazhets! e, nali vi haresva?
357
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че то в България положените винаги си е било такова последните 20 години. И народа плюе срещу всяко правителство. Кои ли не се изредиха да ни управляват - от крайно ляво до крайно дясно. И угода няма. Извода е че не са виновни управниците ами народа е калпав защото управлението се сменя а народа си остава един и същ. То трябва и да се БАЧКА бе мързели. Елате на запад да видите за какво става реч.