Сини, червени и ДПС за Йовчев. Тогава кой е против?

От ГЕРБ не обвиняват шефа на ДАНС, но и не го защитават
Обновена: 17 фев 2011 13:33 | 17 фев 2011 13:33,
35
Сини, червени и ДПС за Йовчев. Тогава кой е против?

Народни представители от различни парламентарни групи коментираха, че приемането на оставката на председателя на ДАНС Цветлин Йовчев би било грешка.

"Ако бъде приета оставката на Цветлин Йовчев, това ще бъде грешка", каза в кулоарите на парламента народният представител от БСП Румен Петков.

"За мен той е един професионалист, който е необходим", обяви бившият МВР шеф.

По думите на Петков изведнъж трябва да се намери едно решение, което не е хигиенично, и уточни, че самият министър-председател познава работата на службата и за него също тази оставка е неприемлива.

"Премиерът Борисов е подведен да обвини Цветлин Йовчев в непрофесионализъм и да му прехвърли цялата вина за скандала с подслушването", коментира и съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

"Взривът пред в. „Галерия” очевидно не е международен тероризъм и затова няма как да бъде поставен като задача на ДАНС, без да се наруши законът за ДАНС. След като премиерът е бил подведен, той трябва да потърси отговорност от този, който го е подвел", заяви Костов.

Той обяви, че ще предложи на Комисията за контрол на ДАНС членовете й да поискат среща с премиера, да го запознаят със своите изводи за ролята на ДАНС в скандала със СРС-тата и да предложат на Борисов да отхвърли оставката на Цветлин Йовчев.

"С постъпката си Йовчев поставя стандарти за европейско поведение, които не са много хаарактерни за нашите географски ширини", обяви и ротационният председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Камен Костадинов (ДПС). 

"Продължавам да стоя зад позицията на комисията, че за тази повече от година и половина, откакто Цветлин Йовчев е председател на ДАНС, агенцията работи професионално", посочи Костадинов и допълни, че Йовчев е успял да опази ДАНС от политическа намеса.

Още по темата

В сряда, след като шефът на родното ФБР хвърли оставка, председателят на ГЕРБ Красимир Велчев обяви, че ако Цветлин Йовчев има вина за изтичането на информация от ДАНС, трябва да понесе отговорността.

"Йовчев персонално вероятно не е виновен за изтичането на информация, но като ръководител на агенцията, в която това е допуснато, би следвало да подаде оставка", каза той.

До момента няма никаква реакция от депутати на бившата ПГ на РЗС, сега независими народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Не го познавам и не знам как работи този човек но щом БСП, ДПС и ДСБ а и още някакви политически *** застават така категорично зад него значи, че Борисов добре прави, че му иска оставката. А и щом има теч на информация с такива мащаби от ДАНС то най-логичното е шефа и да си ходи.
34
0
 
1
 
! Отговори
уф преди 13 години
него, горкия, кой от където свари, все го подвеждатдебуил ли е или какво ? така излиза, не греши, просто го подвеждат...
33
3
 
2
 
! Отговори
13 преди 13 години
той е много по интелигентен и подходящ за премиер или президент от настоящите!
32
1
 
7
 
! Отговори
кака преди 13 години
Всичко е толкова просто и логично.ДАНС била единствената структура,в к.няма политическа намеса...Премиера свалил доверие от Йовчев...т.е трябва му лично доверен човек-като ЦЦ например или някой-негово ехо и марионетка,а ако можеше той самия....Вся власт Борисову
31
1
 
6
 
! Отговори
срсдо пиклю0комунист преди 13 години
ИВАНЕ,ИВАНЕ,ТАКА Е КАТО СПИШ С КОМУНИСТ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР!МНОГО Е ЗАРАЗНО ИВАНЕ,ЗАТОВА МАРШ НА ПОЗИТАНО 20,ТАМ ТИ Е МЯСТОТО!СКОРО СТОЛЕТНИЦАТА ПОТЕГЛЯ КЪМ ОРЛАНДОВЦИ,ХАЙДЕ И ТИ С НЕЯ!
30
4
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 13 години
Може и по простичко да го кажеш : народа срещу ГЕРБ. Кратко и ясно.
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички стари партии-далавераджии от бандитския преход се обединиха срещу герб
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ако бъде приета оставката на Цветлин Йовчев, това ще бъде грешка", каза в кулоарите на парламента народният представител от БСП Румен ПетковАко Румен Петков го хвали значи не му е чиста работата. Прилича на свестен човек, но явно червените имат компромат срещу него и го манипулират.
27
5
 
13
 
! Отговори
kortez преди 13 години
ТИПИЧНО ПО МУТРЕНСКИ, ЦВ ЙОВЧЕВ И МНОГО ДРУГИ ПРОФЕСИОНАЛИ СЕ ХВАНАХА С ТИЯ МУТРИ НАРЕЧЕНИ ГЕРП И БЯХА ИЗПОЛЗВАНИ И ХАРИЗАНИ С ЛЕКА РЪКА
26
2
 
1
 
! Отговори
тим преди 13 години
ДО 24 --- Другарю " шофиор " а вие самият агент на ДС/б/ , ли сте и бяхте ли въвлечен в свалянето на ДС/б/ - правителството ?
25
2
 
2
 
! Отговори
доносник Буда Гоце преди 13 години
МИ ПО-ДУБРЕ Е ДА СИ ОДИ РОвч ОТ КОЛКУТО РПут...МИ КАК ЩО - МОИА РПут Е КАПАРИРАЛ НОВИ 6 ХОТЕЛА В ПЪРИЖ. АКО СИ ОДИ ТОЙ - КОЙ ЩЕ МУ ГИ ИЗПЛАЩА БЕ???
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В едно предаване на Нова,НАНА,припомни за стачката на таксиметровите шофиори,които бяха пред парламента,за да свалят правителството по повод на смъртта на едно дете,оказа се че в това са въвлечени агенти на ДС,след това изкараха ,че майката го е убила......Да не дава ..
23
8
 
8
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
МИ ПО-ДУБРЕ Е ДА СИ ОДИ ЦЕЦКУ ЙОВЧЕВ ОТ КОЛКУТО ЦЕЦКУ ЦВЕТАНОВ...МИ КАК ЩО - МОИА ЦЕЦКУ Е КАПАРИРАЛ НОВИ 6 АПАРТАМЕНТА. АКО СИ ОДИ ТОЙ - КОЙ ЩЕ МУ ГИ ИЗПЛАЩА БЕ???
22
1
 
5
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
Тъпчете на едно място и гражданите няма да имат пари да ви платят разходите за гориво,материална база,заплати,срс,курсове и 20заплати на куп при пенсиониране и другите социални придобивки - защото всичко това ви го плащат работещите граждани -от техния джоб - а когато е празен кво праим?И това е следствие че -В цяла България сектора икономическа полиция и финансови престъпления работи само фиктивно -прибират пари и рушвети
21
7
 
10
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Ай стига! След тази дандания и вой чак до и в Брюксел Йончев е длъжен да си подаде оставката. Той носи пряка отговорност за ДАНС и неговите изцепки.А това, че другарят Костов моментално се преориентира и участва дейно в долнопробния кадрил заедно с червени и ДСПари хич не ме учудва. Белким най-сетне сините избиратели да проумеят, че един кандидат - комунист си сменя политическата боя, но не и самосъзнанието си!
20
6
 
14
 
! Отговори
Армеец преди 13 години
Г-н Йовчев е професионалист и е постъпил като такъв след като е подал оставката.Така правят всички ръководители в демократичните и цивилизовани държави.Обвиняват те-даваш си Заявлението за напускане и толкоз- няма незаменими хора. Има хора с морал и професионализъм.Въпроса пак опира до онова физкултерниче- Цветанов.Той нито има опита, нито знанията, нито акъла, а да не говорим за морал и почтеност...Всички разбраха че няма да ги оставят от ГЕРБ докато той не си отиде.Ама има инат и зависимост
19
3
 
18
 
! Отговори
Хей преди 13 години
СТАВА СТРАШНО ..БОРИСОВ ПОСЛУША ЦВЯТКО ЦВЕТКОВ ,КОЙТО ГО ПОСЪВЕТВА ДА БЪДЕ ДИАЛОГИЧЕН С ДРУГЕТЕ ПАРТИИ.И ТОЙ ВЪРНА СЕРТОВ ОТ БСП И НИКОЛОВА ОТ СДС .КОЙ ДА МУ КАЖЕ НА БОРИСОВ ЧЕ КОЙТО Е ПОСЛУШАЛ ЦВЯТКОВ ,СИ Е ОТИШЪЛ ОТ ВЛАСТТА.ГОЛЯМ НАИВНИК Е НАШИЯТ ПРЕМИЕР .ВЪОБРАЗЯВА СИ ЧЕ ЩЕ ГО ОСТАВАТ НА МИРА .ХА ДА ВИДИМ ..???????2
18
10
 
16
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Радвам се че все по-малко и по-малко *** и малумници като теб остават да подкрепят корумпираната,некадърна и идиотска формация наречена ГЕРБ,която с всеки изминал ден се отдаличава от така жадуваната победа на президентските избори
17
3
 
12
 
! Отговори
56 преди 13 години
Чудя се, какво става сега.Довчера- ДАНС, та ДАНС, днес, аман не така.Абе ,г-н Йовчев,що не резна няколко глави, а после си хвърляй остовката?Сега виж, колко доброжалатели имаш?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Йовчев бил успял да опази ДАНС от политическа намеса.Ами кой тогава се е обаждал и рекетирал Веселин Пенгезов по повод мярката на отклонение на Антон Петров-Хамстера.И това го има доказано във Висшия съдебен съвет.