Не мога да влияя на света!

Борисов полагал неимоверни усилия заради цените
Обновена: 14 мар 2011 15:01 | 14 мар 2011 13:05,
657
Не мога да влияя на света!
Борисов праща писмо до Брюксел заради акциза на горивата. Снимка: БТА

"Съжалявам, полагаме огромни усилия, правим всичко възможно. Не мога да влияя на процесите в света. Иска ми се, но не мога".

Така премиерът Бойко Борисов коментира покачването на цените на горивата. Той отбеляза, че цените на петрола растат навсякъде в света.

"Всички сме губещи. Всичко идва от проблемите с петрола", коментира той и добави:

"Правим всичко възможно да извадим държавата от кризата. И Япония с милиардите загуби, които понасят и трябва да се компенсират. Това всичко е в минус на човечеството. Затова се правят извънредни съвети, срещи на върха и търсим решение".

По повод възможностите за намаляването на акциза на горивата премиерът заяви, че 26 държави трябва да се произнесат дали за България може да се направи компромис с акцизните ставки.

"Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

В неделя хиляди българи от цялата страна излязоха с автомобилите си из страната, за да протестират срещу високите цени на горивата, като зареждаха гориво за минимална сума.

Протести започнаха и превозвачите от цялата страна.

"Срещу кое протестират? Срещу Кадафи? И аз бих протестирал, защото всичко идва оттам, идва от проблемите с петрола", коментира Борисов.

Още по темата

Миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че акцизът на горивата няма да се пипа.

Според него това е минимумът, който България трябва да изпълнява по предприсъединителната си програма. Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените.

Междувременно стана ясно, че министърът на транспорта Александър Цветков е предложил намаляване или премахване на акциза върху биодизела, който е компонент на дизела като продукт, и контролиране на цените на горивата от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Очаква се становището на финансовото министерство по някои от мерките, обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
612
0
 
0
 
! Отговори
trunk преди 13 години
Пич , като не можеш да влияеш на процесите в света....отстъпи го на някой ,който може да влияе.
611
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога това пречи ми онова виновни са предишните !Ама че мранкало само реве.АЗ една работа не мога да си намеря заедно с няколко стоти хиляди българи и ми викат да н есе оплаквам а той .
610
0
 
1
 
! Отговори
ana преди 13 години
Той - човека за всичко пита Брюксел и чака отговор от Мишо и Лукойлчо.Не знам какво искате от този човечец - да не би спадане на цените на горивата тока и т.н.Да не би да си мислите че той мисли за вас-той не е толкова мисловен и се чуди как да ви дои още и още. Ние не сме му нито на акъла- нито на образованието - пък искаме от него да спасява света.
609
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Бат Бойко горивата поскъпнаха, застраховките ГО за колите и те, тока ще става по-скъп а ти си траеш? Айде пък на изборите аз ще си трая! Да ти избират президент ЧЕЗ и ЕОН и другите дерачи на портмонета.
608
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Бойко, защо поне веднъж не си признаеш, че заемаш пост с който не можеш да се справиш? Само с бабаитлък и шопска хитрост не става. Необходима е компетентност, но тя ти липсва. Веяе не минава номерът, че можеш, но другите ти пречат.
607
1
 
12
 
! Отговори
без а преди 13 години
а бе не мога да ги разбера тия юнаци,на изборите разпраха ципове ,скъсаха копчета да се пъчат как ще ни оправят яко ,без да споменат и дума че ще питат Брюксел.То не бе бабаитлък за тока,то не бе за газа,то не бе ,АЗ платих това ,Аз платих онова,сега всички опънали шарени вратовръзки под скъпи костюми и редят умно как ама от тях нищо не зависело.Ами да си сложат табелки-МАРИОНЕТ МИНИСТЪР по това, по онова а и не виждам нужда от тях, само харчат парите на народа,ако...да питаме Бр-л и ние го мож
606
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tezi ot snimkata sa edin Nuerinbrgski proces. poneje si niamama grad s takowa ime, predlagam procesyt da se provede v Negotino, za da e iasno 4e bydat osydeni loshi i negotini EGNeta
605
0
 
3
 
! Отговори
народната полова оби преди 13 години
Текаааа, сакам да наиш, Буда нивга не е бил ГейНерал прoисведен oт Гoцкo. Буда е Гей, а Царo му тури oнoва *** та си стана тва мимиченце еднo ГеъНерал за чудo и приказ.Мoе секoкoф да е Мр Буда , ама Нарoдo мнoгo го oбича и самo чека удoбен момент да му падне на Будата шалваро за да го изoбичат как си требе, колкото мое и га имажурналисти да заснемат всенародната полова обич
604
1
 
2
 
! Отговори
и кво преди 13 години
629 ? ми да я изнесем направо държавата, ако има желаещи да я купят да си чувал, реалисте, понятията активен и пасивен баланс ?
603
1
 
8
 
! Отговори
бре ! преди 13 години
Бойко май се уплаши, то да си господ е отговорна работа !не като да се режат ленти само ... даже и прословутата магистрала Люлин" си призна че няма да стане навреме, пък и ако стане, я е читава, я не
602
2
 
2
 
! Отговори
SUJALQVAM!!! преди 13 години
SUJALQVAM, 4E GLASUVAH ZA TOZ *** BORISOV, BEZKRAINO SUJALQVAM. KAKVO SE PRAVI NA UDAREN, TOI VRU6TA PARITE NA ZLATEV KOITO MU DADE ZA PREDIZBORNATA KAMPANIA NA GERB. ZA DA NE PRESTANE DA POLU4AVA BORISOV OT ZLATEV,KAKTO SE KAZVA, NQMA BEZPLATEN OBQD, A SEGA TOI PLA6TA OBQDA, ZA NA6A SMETKA, A TOVA GOVEDO ZLATEV RABOTEL NA ZAGUBA!!!!!! EBATI SVINQTA NAHALNA.ZLATEV, AKO TE VIDQ EDIN DEN NA JIVO 6TE TI PREGRIZA GURLOTO, SVINQ TAKAVA.DA EBAVA6 BEDNATA STRANA ZA DA PE4ELITE S BORISOV E GENOCID!!
601
1
 
12
 
! Отговори
от друг форум преди 13 години
SmurfКакви международни цени на нефта какъв 6 ти флот. Тоя *** като е кукла на конци да не си мисли че всички останали са *** като него. Аре като е анализатор да ми обясни как преди 2 години нефта беше 180 долара за барел и цената на горивата беше по-ниска . В момента барела е 101 долара барела фючърс априли и ценатана нафтата е 2, 6 лв. литъра, Значи ако цената на барела достигне пак 180 долара нафтата в България трябва да стане 4, 8 лева. литъра. Пък нека на Жоро Златев му е зле. И как така всички хора решиха да протестират на бензиностанциите на Лукойл а не на Шел цяла България знае че Нефтохима в Бургас държи около 70% от продажбите на горивата а той светията му не знае. Знае се че Лукойл изкупува най-големите количества от горивата на рафинериите около България и ги преродава унас със супер печалби само той ще ми пита Брюксел може ли да свали акциза. Да вземе че да разреши свободен внос на горива , да вземе правителството да купи за нуждите на държавните служби , армията , полицията линейките и-т.н горива от Румъния и да спре да купува от Лукойл. Ето му две прости решения с които ще свали цените за нула време.Понеже не ще да развали рахатлъка на контрабанадистите на цигари и алкохол и понеже явно бюджета пак ще се издъни през лятото, взеха простото и гениално решение пускаш монополиста в горивата да си разиграва коня той печели и после ще е благодарен на теб ти се вдигат приходите от ДДС в бюджета и си готов закърпил си положението.
600
10
 
4
 
! Отговори
акуд преди 13 години
всичко това с цената на петрола в лук ойл е руска пропаганда в помощт на бсп и престъпната бивша тройна к00лиция. ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА е че ЗЛАТЕВ е само изпълнителен директор на лук ойл с голяма заплата и нищо повече, той не може да взима никакви решения и това за мен говори само едно рУСИЯ се опитва да извива ръцете на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО
599
2
 
27
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
1.Беше виновен матряла!2.Беше виновен Станишев3.Беше виновна кризата4.виновен е света!5.Ще ни стрижат без да им пука щом сме овце!
598
1
 
11
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Баси мазното изказване-като не може да влияе на цените може поне да влияе на заплатите на безработицата! :(
597
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доскоро се оправдаваше с предишното правителство .Сега е виновен светът.А истината е , че неговият материал не става.
596
16
 
2
 
! Отговори
реалност ГЕРБ преди 13 години
Българският износ отбеляза рекорден ръст през януари от 72% и достигна 3,11 млрд. лв. За втори път в последните 11 години износът на страната надвишава вноса и през януари има положително салдо по външната търговия от 218 млн. лв., сочат данни на НСИ. Това е много добър знак за ръст на икономиката. Като се изключи август 2010 г., с положителен баланс от 39 млн. лв., за последно сме имали положително салдо през далечния март 2000 г., когато то е било 64 млн. лв., а след това в над 120 месеца отчитаме превес на вноса над износа. Вносът през януари се увеличава с 35,6%.
595
2
 
1
 
! Отговори
За Бангладеш преди 13 години
$ 0,58 на час
594
2
 
22
 
! Отговори
Масажиста на уши преди 13 години
За ГЕРБ времето е спряло, всеки ден е 1 април!
593
2
 
4
 
! Отговори
Глупи преди 13 години
Някой може ли да ми каже каква е минималната заплата в Бангладеш?