Господ праща изпитанията на силния!

Борисов сбъдвал мечта на комунистите със спортната зала
Обновена: 18 мар 2011 18:14 | 18 мар 2011 18:01,
511
Господ праща изпитанията на силния!
Борисов иска пътят пред спортната зала да е красота. Снимка: Булфото

"Случват се нещата, и то при условия на – има една притча, че "Господ праща изпитанията на силния" – най-тежка финансова криза, сега и цунами, и ядрени експлозии, просто не знам още какви изпитания може да се пратят на света в тези няколко години".

Така за пореден път премиерът Бойко Борисов разяснява на министрите си как у нас се строят магистрали и прословутата Спортна зала, която щяла да стане готова около 24 юли, става ясно от стенограма на заседанието на МС от сряда.

"Госпожо Фандъкова, около 24 юли ще стане готова Спортната зала. Това означава, че Столична община ще трябва да си пусне процедура за име, трябва да има име за тогава. Пътя трябва да го направите, отпред да е красота.

Още по темата

И след 24-ти организирайте с общината, може и с Министерство на физическото възпитание и спорта, разбира се, ако желаете, примерно една седмица може да й направим пробите, след като имаме актовете за ползване, с безплатни концерти, да я видят хората, и то с такива събития.

Помислете, предложете, няма да е лошо. Така че още една мечта – 22-годишна, на комунистите ще се сбъдне юли месец. Ще имат и спортна зала в София.

И на президента няма да му се налага да ходи всяко лято във Варна да гледа баскетбол и волейбол, а ще може да го гледа в София, и то в присъствието на 18 хиляди зрители", хвали се още премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
418
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иванке,Иванке,някой хора ще ти завидят за тия 600 лева!
417
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов е най- доброто,което може да бъде.Благодарете,че точно той е по време на криза!
416
1
 
4
 
! Отговори
asda преди 13 години
Колко още има да страдаме с тази мутра начело на държавата?! отвори ли си устата - само глупости излизат. На всичко отгоре се мисли за остроумен! И как само нарежда на послушничката си - учителката Фандъкова. Мисля, че наесен и двамата ще плеснат с ръце и ще си отидат. За доброто на София и България.
415
0
 
2
 
! Отговори
miro преди 13 години
6ete vidim na mesnite i prezedenski izbori hubavec kolko si silen 6e vidim dali nekoi ot tvoite izmislqnqci 6e vzeme vlasta nekade v Balgariq
414
0
 
2
 
! Отговори
Местен БУШМЕН преди 13 години
За държава където РАЗМЕРА НА ЗАПЛАТИТЕ е КАРТЕЛ И МОНОПОЛ не ми я хвалете...Кабаксуратя е неспособен да бъде начело на България!!!
413
1
 
2
 
! Отговори
марко поло преди 13 години
Мъдър, мъдъъъър! надминахме кетайските мъдреци.
412
1
 
3
 
! Отговори
иванка преди 13 години
до 434. Що не се гръмнеш, бе ***! Не спираме да работим, но как се оцелява с 600 лв.на месец след като си платиш всички разходи, а? 300 лв-парно, 40 лв-ток, 30лв-вода,20лв-мобилен,без кола,а останалото- за храна и дрехи???Не говорим за почивки,кино,театър..Даже не споменавам данъка за апартамента, който е еднократен.Къде ги има тези съотношения м/у заплащане и цени в Европа, а? Българите били виновни... Ти, явно, не си оттук и си за малко!
411
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
sled kato ste silnite na denia ,gospod da prati i na vas sashtoto izpitanie.
410
1
 
2
 
! Отговори
мммммм преди 13 години
Господ праща изпитанията на силния!Така е .
409
1
 
3
 
! Отговори
do gerberovcite преди 13 години
dragi gereberovci, sujaliavam e dumata s koiato se izvini nai-velikia ot vellikite, che ne moje da napravi neshtoza cenite na gorivata. i az sujaliavam, che glasuvah za nego i svesten chovek ne sreshtnah da kaja,che e dobre.na nego, nai-ot nai mu prechi stanishev,vremeto,cunamite, lunata i matriala. taka kaza TOI.matriala e losh, ne razbira. ama i az kat losh matrial go pitam, kak cveti napravi edin miliard, kak zakupi 10 pprocernta ot lukoil, kak cvetanov otkradna 600 000 EU ot "adenauer"?
408
2
 
4
 
! Отговори
6UT NA TEZ IDIOTI преди 13 години
BLAGODARENIE NA TEZ *** NEOBRAZOVANI, BEZ OPIT I INTELEKT, BULGARIA SPRINTIRA NADOLU. PROSTI I TUPI NO KRADLIVI. 6TE VI KAJA, BORISOV POLU4AVA OT MONOPILISTITE MEJDU 10 I 15 MILIONA NA DEN. TOI SE SILI NO DOBRE ZNAE, 4 E AGENT NA DS, POD PSEVDONIM "BUDA".RAZBIRA SE KATO GL. SEKRETAR NA MVR SI UNI6TOJI DELOTO. NO RABOTRNICITE KOITO SA GO RUKOVODILI SA O6TE JIVI I MLADI. CVETELINA BORISLAVOVA E KUPILAQ 10 PROCENTA OT LUKOIL. KAK DA NAMALI GORIVOTO? NEMA MA4IN. 6ANSA E DA GI IZRITAME INA4E ZLE
407
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иван Костов: Получих мейл, че Искра Фидосова наистина е взела 150 хил. лв. от "Титан"Получих мейл, че Искра Фидосова наистина е взела 150 хиляди лева от Титан, трябва да попитате НАП дали е приключила проверката по този казус, каза пред Нова телевизия лидерът на ДСБ Иван Костов. Попитан какво знае за черни партийни каси на ГЕРБ, Костов разкри, че е получил мейл от поща в абв, подписан от жена, че проверката на НАП вече е приключила и данъчните са установили, че Искра Фидосова е взела 150 000 лв. от Титан.Информацията, че Искра Фидосова е взела 150 хил.лв. от Титан бе оповестена в края на януари от РЗС. Тогава Яне Янев съобщи, че председателката на правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова е взела 150 000 лева за отдаване под наем на имот на сметопочистващата фирма "Титан АС ЕАД. Според платежното нареждане, което представи Янев тогава, сумата е била преведена на 15 декември 2007 година, когато сегашната народна представителка е била член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.Тогава от РЗС попитаха вярно ли е, че тази сума не е декларирана в данъчната декларация на Искра Фидосова за 2007 година и дали сумата не е заради договора, който фирма "Титан" сключи със Столичната община за почистването на София. От партията на Яне Янев намекнаха, че това е начинът, по който ГЕРБ набират средства за предизборна кампания?На въпрос получила ли е 150 000 лева от сметопочистващата фирма "Титан", Фидосова отговори първоначално само с думите: "Не знам, не съм запозната". Малко по-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха писменото й изявление, в което се твърдеше, че е "под достойнството й да коментира действията на един инструмент, който разнася несполучливи фалшификати, които са подхвърлени от кукловодите на организираната престъпност и Държавна сигурност.Нямам имот, който да съм отдала на тази фирма. Имам имот в Монтана, който отдавам под наем отпреди 6-7 години. В данъчната си декларация нямам посочена такава сума, защото не съм я получавала, обясни още Фидосова през януари.През февруари от РЗС подадоха сигнал до Комисията за борба с корупцията и НАП за данни за политическа корупция, незаконно финансиране на ГЕРБ от холдинга "Титан" и данъчни престъпления на депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова.Пред Нова телевизия днес лидерът на ДСБ Иван Костов заяви още, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не си върши работата. Той не овладя организираната престъпност, оформи се едно голямо разочарование, посяга се на демократичните свободи на хората, превръща самото противодействие в незаконно действие, коментира Костов.Той повтори отново, че ако БСП и ДПС поискат вот на недоверие срещу политиката на Цветанов, ДСБ ще подкрепят този вот.
406
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички честни българи трябва да подкрепим усилията на първото правителство което дойде на власт за да работи за хората , а не за да окраде страната и да избяга !
405
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уикилийкс" оповести поредната порция скандални секретни документи. В грама на бившия американски посланик в София Джеймс Пардю, цитирана от сайта, подробно се разказва за организираната престъпност в страната ни, взаимодействието й с политиката и икономическите придобивки на групировките, както и основните играчи в тях.В началото на мандата си - през 2001 година, министър-председателят Симеон Сакскобургготски проведе среща на високо равнище с членовете на Възраждане, на която покани Илия Павлов, Васил Божков, и др., да станат част от бизнес консултативен съвет, съветващ правителството. По-късно същата година Кюлев подпомогна и финансирането на успешната президентска кампания на лидера на БСП Георги Първанов, сочи в грамата.Тъй като тези личности са разширили дейността си в законния бизнес, те се опитват с известен успех да си купят място в коридорите на властта, обяснява по-нататък документът. По време на парламентарните избори през 2001 г., редица влиятелни бизнесмени като Васил Божков и Емил Кюлев силно финансираха и по всякакъв начин подкрепиха кампанията на НДСВ, сочи документът.Под нивото на националното правителство и ръководството на основните политически партии, организираната престъпност притежава много общини и отделни членове на парламента. Това пряко участие в политиката за разлика от подкупа е сравнително ново развитие на българската организираната престъпност. Добромир Гущеров, един от основателите на Възраждане и основен спонсор на БСП, спечели място в парламента от листата на БСП тази година.Застрахователната компания на Гущеров беше една от фирмите, занимаващи се с изнудване и рекет в годините непосредствено след падането на комунизма. На общинско равнище, избор проведен по-рано тази година в град Свиленград на българо-турската граница доведе до пълното поглъщане на общинската администрация от личности, които полагат незначителни усилия да прикрият връзките си с могъщи контрабандни интереси. Почти идентични сценарии се разиграха в половин дузина по-малки градове и села в България.ВАИ Холдинг е най-големият играч на пазара на наркотици и контролира пътищата на трафика им, производствените обекти и разпространителните мрежи, пише посланик Пардю в друга грама, посветена на организираната престъпност в България.ВАИ Холдинг (преди това ВИС и ВИС 2) е основана през 1991г. от бившия борец Васил Илиев. Инициалите на групировката са съкращение от Васил Илиев Секюрити. След като е отнет лицензът на групировката да извършва охранителни услуги, тя е преименувана на ВИС 2. През 1994 г. Илиев основава във Враца брокерска фирма Империал. През 1995 г. той е застрелян, по-малкият му брат Георги Андреев Илиев поема ръководството на ВИС 2 и след това го преименува. Жоро Илиев е признатият лидер на ВАИ, но неговият лейтенант Николай Мирчов Цветин Коко се счита за човека, контролиращ голямата част от фирмите и дейностите на групировката.Други високопоставени членове на ВАИ са: Антон Боянов и Пламен Тимев -Ганди. През ноември 2003 г. друг високопоставен член на ВАИ, Методи Методиев Мето Илиянски изчезна и докато полицията смята, че е или отвлечен или убит, възможно е също така той да се укрива. Преди да бъде прострелян и убит в Амстердам, през декември 2003 г., Константин Димитров Самоковеца беше един от най-големите трафиканти в страната и най-важният наркобарон.Георги Илиев, роднина на Димитров, му беше дясна ръка. След убийството на Димитров, ВАИ успяха да задържат контрола над пазара на наркотици чрез Антон Милтенов Клюна, за който се смята, че е наследил нарко и контрабандните операции на Димитров. Друг от най-близките приятели на Георги Илиев, Димитър Джамов се свързва с търговия с наркотици в централна и южна България. Смята се, че Джамов, който е и вносител на природен газ от Русия, се занимава и с пране на пари и има връзки с турската организирана престъпност чрез турския бизнесмен Яман Хаки Намли. Джамов е бивш борец и е започнал кариерата си в организираната престъпност като шофьор на починалия Илия Павлов от Мултигруп.Като най-големият играч на пазара на наркотици ВАИ контролира пътищата на трафика им, производствените обекти и разпространителките мрежи. Групировката се занимава и с трафик на крадени автомобили от западна Европа към бившия Съветски съюз. Други криминални дейности включват изнудване и рекет, незаконна търговия с оръжие, залагания, проституция и контрабанда. ВАИ имат и широки бизнес интереси в туризма, финансовия сектор, развлекателната индустрия и различни производства. Те контролират застрахователната компания Юпитер, както и Слънчев Бряг, един от най-големите български черноморски курорти, северно от Бургас.Групировката също притежава няколко местни футболни отбора и агенцията за манекени Ексграунд Модълинг Ейджънси, която е контролирана от ВАИ чрез съпругата на Георги Илиев Мая Илиева.Красимир Маринов Големия Маргин е настоящ президент на групировката и също бивш борец, основава СИК (по-късно Интергуп) с Младен Михалев Маджо, също бивш борец, и с Румен Николов Пашата. Николов е свързан и със Съюза на бившите командоси. Смята се, че тарторът на всички операции на групировката е Венцислав Стефанов. През април 2004 г., синът му, Димитър Димитров е отвлечен и не е намерен и досега. Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами (чрез връзки с компанията за финансови гаранции Амигос), кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция.Нарко интересите на групировката се управляват главно чрез връзките й с Иван Тодоров Доктора, който се счита за един от най-големите наркотрафиканти на Балканите. Кирил Киров Японеца е известен *** барон, свързан с Интергруп и с Иван Тодоров. Киров, който се занимава и с трафик на хора и нелегални емигранти, едва оживя след втори опит за убийство през април 2005 г.Законните бизнес интереси на групировката варират от спортни клубове (Славия) до банки (Първа Източна Международна Банка) и от застраховки, нефт, търговия с метали, строителство и недвижими имоти (Софийски имоти) до агенция за манекени (ВИЗАЖ).
404
4
 
9
 
! Отговори
WWW преди 13 години
Колко влюбено го гледа само !!! Кой знае какво му мисли ?????????? Мръсни гадни долни ***...И !!!!!!!!!
403
5
 
18
 
! Отговори
kireza преди 13 години
до 450В това си прав!Като гледам как гълъбчето,Станишчето де,все се пръква и да лее тъпите си слова,след като коалицията му изкраде 40 милиарда за 4 години се чудя как не потъва в земята от срам???Божеее само ръждивата гилотина ще ги оправи,както е написал наш поет!!!Всички до един в Черно море,да проверят състоянието на сяроводорода,дали все още си е на 200 метра или се е дигнал до 100 м.Проверка на дъното!!!
402
30
 
8
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Не смятам, че съм постигнал някакво благополучие. Но немога да не се възпротивя на глупостите които се леят! Един здраво мислещ човек би прозрял какво се случва и защо. Не мисля, че е коректно да се обвинява правителството за всичко, което се случва в държавата. Все едно да обвините Айнщайн за Чернобил, Фукошима, Дтудената война, Хипитата и т.н. Нещата са комплексни, за съжаление има хора, които имат голяма изгода от дискредитацията на правителството, просто проследете хода на събитията
401
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GOSPOD(SLEZNAL OT NEBETO V VREVOD) HUBU 6TE TI POKAJE NA TEB I PODOBNI NA TEB V IDNITE GODINI BOBO ... ONIQ S GOLEMITE GLAVI NE SA NI ZABRAVILI ROBOVLADELECO
400
5
 
8
 
! Отговори
19.03.2011 До 455 преди 13 години
Благодаря Ви!С такива граждани нещата ще потръгнат! Радвам се че работите и мисля че всеки трябва да го прави!Знам какво ще напишете сега но всеки трябва да си е примислил живота...А за Виденов мога само да Ви спомена че от там се почнаха проблемите та и до сега и още ще има... но с желание и с работа нещата могат да се оправят.Пак ще кажат,оптимист,да погледнете Германия къде е била 1944, цяла Европа...е с лишения и работа и хоп... :))) Така че ако ББ и хората краи него поработят....ще стане!
399
0
 
4
 
! Отговори
- преди 13 години
Сериозно ли задавате този въпрос? Ако да...... искрено се радвам се на вашето благополучие в този момент. Явно сте успели да го постигнете - независимо как!