Затвор и солени глоби за боеве с животни

Това е фалшив хуманизъм, възмути се Любен Корнезов
Обновена: 13 апр 2011 14:50 | 13 апр 2011 14:49,
114
Затвор и солени глоби за боеве с животни
Снимка: Булфото

До 5 г. затвор и глоба до 10 хиляди лева ще се налагат за организиране или участие в боеве с животни. Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в  Наказателния кодекс.

Това наказание ще се налага и за отглеждане, трениране или предоставяне на животни за боеве. Досега за организиране на боеве с животни и участие в тях се предвиждаше само пробация.

Наказанието е затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 до 50 хиляди лева, когато деянието е извършено повторно.

Депутатите решиха още да има наказателна отговорност и за онези собственици на животни, които поради своята небрежност са допуснали питомците им да причинят телесни повреди или смърт на човек.

Ако животното е нанесло средна или тежка телесна повреда, наказанието за стопанина е затвор до 3 години или пробация и глоба до 5 хиляди  лева. Ако е последвала смърт, наказанието е затвор до 5 години и глоба до 10 хиляди лева.

Промените, свързани с боевете с животни, предизвикаха депутата от Коалиция за България Любен Корнезов.

"За мен тук има един фалшив хуманизъм. Оправихме хората, сега ще оправим и кучетата“, каза при обсъждането на текстовете Корнезов.

Още по темата

"Щом сте толкова големи хуманисти – забранете боевете между хората", заяви Корнезов.

"Боеве има даже и между жени. Щом сме хуманисти, дайте да забраним тези боеве между хората. Но не, там има милиони, милиони се въртят, залагания. Всичко е мъни, мъни", отсече червеният депутат.

"Няма да подкрепя този текст, защото е фалшив хуманизъм. Г-н Иванов от правната комисия ми каза, че съм свиреп човек. Да, свиреп съм, макар през живота си да не съм убил врабче. Занимаваме се с мъртви текстове, за да измием гузната си съвест", категоричен беше той.

Червената депутатка Мая Манолова посочи, че насилието над животни обикновено се изражда и в насилие над хора.

"Това е един мръсен бизнес, в който се въртят мръсни пари, а това трябва да се пресече, единственият начин това да стане е с вкарване на норма в Наказателния кодекс", отсече Манолова.

По думите й не може да се прави аналогия със спорта, в който има правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
невегетарианец преди 13 години
Ха-ха - Корнезов - "законодател"- морализатор. Антипатичен торбаляк, с лъсната, висяща като кюмюрджийски чувал, задница на панталона, от 10 метра вони на долнокачествен тютюн, хърка като ..., на всеуслишание се цепи в НС, "айде сега, тютюнопушенето ли е най-важният въпрос ..." Този ли "културен еталон" ще каже нещо цивилизовано, той изобщо не увира, че хуманността на човека най-напред се проявява в отношението към животните. За него всичко е тлъста пържола, а животните са източник на месо. Уф!
108
3
 
2
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Не разбрах сега на село като колнеш прасето; ще те грози ли затвор или не :-)И ако в курника ти влезе петела на комшиите, дали ще отнесеш 5 г. за организиране на бой с петли :-))))))
107
2
 
0
 
! Отговори
Викааам преди 13 години
Съгласна съм с 109, болести бол и вероатноста да хванеш хепатит А или Б е по-голям, а за анонимния самотник ами излез от форумите и пробвай с по-зрели хора да общуващ, но като ти гледам правописа марш обратно в училище, хора от абсолютно всички възрасти и прослойки помагат на бездомните животни.....
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
107 ми мислиш ли ,че като настъпиш кучешко ***,че се заразиш с тения?Я вземи да прочетеш малко как тояно става заразяването!Хората не разнасят ли болести?Ами да ти кажа,повече се страхувам например да контактувам с някой *** например(той е човек ) мисля,че доста повече болести може да ми лепне!
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ave kakvo tolkova gi zashtitavate tia kucheta ne moga da razbera???? Ei pisnalo mi e ot ei takiva razni pikli da mi se praviat na emocionalni i da revat po typite mastii..
104
1
 
4
 
! Отговори
valentin преди 13 години
Хората нямат работа и изнемогват-а депутатите вместо да измислят нещо и да създават работни места мислят само за глоби и данъци!!!На запад било така -незнам какво!!!А Стандарта на запад като нашия ли е!???Май вече животните тук са по-ценни от хората!!!
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако онова куче не беше нападнало депутатката от БСП сега този закон още нямаше да го има!
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Федерацията по бокс организира боеве между хора! Ужасно е! Бият се по главите!
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боксът да се забрани! Свободната борба да се забрани!
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Футболистите се ритат и страдат. Футболът трябва да се забрани, мачкат и тревата...
99
4
 
3
 
! Отговори
пена преди 13 години
Най после крайно време беше да се вземе това решение
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който организира такива боеве, е *** и не трябва да излиза от затвора.Чиста проба садизъм.
97
0
 
3
 
! Отговори
ВВ преди 13 години
ДО ИСТИНАТА ТОВА ГО КАЖИ НА ПОЛИЦИЯТА ТЕ НЕ чЕТАТ ФОРУМИ.ДА ПРИБЕРАТ МРЪСНОТО ***!
96
1
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 13 години
А знаеш ли каква е разликата между нормалните приюти и българските? В нормалните животните наистина се приспиват, а в българските те се пребиват с тояги, за да се крадат парите за медикаменти, а зимата се заливат със студена вода за да умрат мъчително от студ - далавера със смъртта на живи същества. Съвременния човек не цени живота, нито човешкия, нито животинския - средното обезщетение изплащано от ЕС за човешка смърт е 1600 евро.
95
1
 
3
 
! Отговори
ISTINATA преди 13 години
AZ ZNAM KOI ORGANIZIRA BOEVE ORGANIZIRAT SE V SLIVNICA SELOTO SELQNITE SA PARVA PISTA 4OVEKA KOITO PUSKA PIT BULI SE KAZVA SVETLIO JIVEE V ORLANDOVCI ULICA ODESA N-23 KOITO ISKA MOJE DA PROVERI DA VIDI IMA KAM 15 PIT BULA NEKA OTIDAT ORGANITE NA REDA ZA DA VIDAT KAK MA4I JIVOTNITE OSAKATENI SEDAT V KLETKI PROVERETE I ZA BOEVETE V SLIVNICA
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Любен КУРнезов е *** тъпака - хората се бият помежду си по желание, а животните по принуда. Естествено че ако човек бъде нападнат от кучета има право да се защитава и дори да убие при самозащита, но това не означава че трябва да изкарваме огорчението си на слабите и безсловесните. Нека не забравяме че отново ние сме причината този проблем да съществува. Най-голямото предимство на еволюцията и човешкия мозък е именно съчувствието и умението да се поставиш на мястото на по-слабия именно това е което ни кара да си помагаме в трудни моменти и именно това е, което ни прави ХОРА.
93
2
 
4
 
! Отговори
До 93 преди 13 години
Напротив точно в другите страни, ако едно куче не бъде потърсено или осиновено в даден период от време то се приспива /убива/! Това е факт които всеки може да провери, а не да бълва небивалици!
92
1
 
6
 
! Отговори
бай хой преди 13 години
***, Корнезов се възмути за друго! не за боевете с животни, а за това, че сега 70% от нацията ни трябва да влезе в затвора, щото коли агнета, прасета и кокошки. даже плъх ако утрепеш, пак си за затвор по тоя закон. е за тва се възмути Корнезов. и всеки нормален човек би трябвало да се възмути. едно е да убиеш умишлено куче, друго е да претрепеш плъх в мазето - не може наказанието да е еднакво. и аз мразя ***, ама тоя път Корнезов е прав!
91
4
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 13 години
Прав си, че проблемите трябва да се РЕШАВАТ,а не УБИВАТ. Какво ще кажеш за "глутниците" от хора, които нападат хора?Те по малък проблем ли са?Как в други държави, проблема с бездомните животни е решен без да се стига до крайната мярка "убийство"? И нека не забравяме, че навсякъде в цивилизования свят малтретирането на животни е наказуемо.
90
0
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 13 години
Кучето не е виновно, но въпреки това то е проблем! Проблем е защото хапе, проблем е защото се събират на глудница и могат да убият някой и т.н. Тук никой не съди и не търси вина в бездомните кучета, но е простичък факт, че те са проблем, а проблемите трябва да се РЕШАВАТ!