"Гражданска отговорност" вече ще се плаща накуп

Автомобилите ще са без стикери на застрахователи
Обновена: 4 май 2011 15:01 | 4 май 2011 13:34,
323
"Гражданска отговорност" вече ще се плаща накуп
Автомобилите ще се движат без застрахователни стикери. Снимка: Архив Булфото

Стикери в застраховането вече няма да има, а "Гражданска отговорност" вече ще се плаща на един транш при сключването й, предвиждат приети от правителството промени в Кодекса за застраховането.

Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков след днешното заседание на правителството.

Дянков не отговори на въпрос какво ще стане, ако водачите нямат средства и изобщо се откажат да сключват задължителната застраховка.

Той каза, че експерти на МВР са направили анализи, които са били представени на оперативно заседание, и че вярва на свършеното от тях.

Според приетите изменения се отменя изискването върху автомобилите да бъдат поставяни знаци и стикери за застрахователи.

Чрез промяната се цели прозрачност в отношенията между собствениците на автомобили и застрахователите.

Неспазването на забраната ще се наказва с глоба от 50 лв.

Санкцията за застрахователите при първо нарушение е от 30 000 до 60 000 лв., а при второ – от 60 000 до 120 000 лв.

Контролът по спазването на новото изискване се възлага на МВР и Комисията за финансов надзор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
2
 
! Отговори
lUser преди 12 години
Такова анти-българско управление последните 20 години България никога не е виждала в своята 1300 годишна история! Ама нищо, оня отгоре гледа и си връща с лихвите!
316
1
 
2
 
! Отговори
Путко Мафани преди 12 години
Искам БСП да се върне на власт ! Никога не съм и помислял, че мога да напиша такова нещо, но ето че е факт !!!!!!!!!!!!
315
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека министрите се върнат в родните си села за да им обьснят останалите живи възрастни хора, че ЕДНА КОЗА ЗА ДА Я ДОИШ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА Я ХРАНИШ!
314
0
 
4
 
! Отговори
бесен и анонимен преди 12 години
Искам да се гласува не тази идиотщина, а следното:На хората, които са нямали произшествия и не са ползвали суми от застраховките, да се приспада от следващата.КАК ЩЕ НИ ВЪЗПИТАТЕ ТАКА???? С КАКВО СТИМУЛИРАТЕ БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ И СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА??? ЧЕ ВИЕ САМО ПРИБИРАТЕ ПАРИ!!!И всички се трещят като великденски яйца защото имали ГО и автокаско.
313
0
 
2
 
! Отговори
xxl преди 12 години
kraino vreme e naroda da se sabudi,i da vleze v parlamenta sas sopite 10-20 goveda da otepa se faida, ina4e upraviq na kukovo lqto 6te ima.
312
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
господа,властоимащи помнете че ФРАНКЕНЩАЙН ИЗЯДЕ СЪЗДАТЕЛЯ СИ!
311
0
 
2
 
! Отговори
xxl преди 12 години
pak glasuvaite za evnusite ot gerb da gi zemq 4erna qde
310
2
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
докога ще ни ограбват тези гадове,братя българи?!очаквайте скоро полицейски часове,броячи на половите си органи,и въже,което ще ни накарат да платим,преди да ни обесят.нали се сещате ,че тези които прокарват този закон,вече са на процент от предстоящите приходи.поредният грабеж!ако ти се повреди сериозноколата,и нямаш възможност да я ремонтираш в момета,а тя си седи в собственият ти двор,ще ни върнат ли парите от застраховката?вече при продажба ще има цена +гражданска,и цена-гр., СБОГОМ ГРОБ!!!
309
9
 
3
 
! Отговори
иван преди 12 години
като намаш пари за гражданска просто спираш колата от движение и ходиш пеша какво толкова се вайкате имаш пари караш кола .кАТО НЯМАШ ПАРИ НЕ Купуваш КОЛА.трябва доста по високи глоби за каране на кола без гражданска отговорност примерно 1000 лв. и нещата ще си дойдат на мястото. За българина трябва тояга а иначе и 5 лв да струва пак нямада си прави защото му е толкова културата.ДО КАТО ВОДЕЩОТО ЗА ПРАВЕНЕ НА ЗАСТРАХОВКА Е СТРАХ ОТ ГЛОБА НЯМА ОПРАВЯНЕ
308
1
 
4
 
! Отговори
zastraxovatel преди 12 години
До 300 - АнонименБраво на теб с това мислене (...и на Вуте да ме у зле) ще се оправим, ама друг път!!!
307
0
 
6
 
! Отговори
мухала преди 12 години
в цяла европа можеш да си направиш застраховка дори за един ден която да влиза в сила от точно определен час по твое желание, само тъпата тиква и сипаничавото *** с ампутирани топки си мислят че ще си съберат още някой и друг лев защото върху застраховката се плаща данък на държавата , дрянков е с психическо заболяване , същото се отнася за ***, управляват ни *** за 4 ти километър
306
3
 
5
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До товаро-разтоварач(коментар294).Аман от неграмотни,заглавието не можеш да си напишеш правилно,а се осмеляваш коментари да даваш.Ти"разтоварачиш ли",или"разтоварваш"?До тези,които изписват кирилица с латински букви-вие азбуката,която сме дали на 500 милиона хора не оценявате,а упреквате *** и българо-мохамедани,че говорят не на български.Вие неграмотни *** такива се отказвате доброволно от нищо не струващ за вас жест за,който народи мечтаят.По долу сте и от ***.Замислете се малко.
305
0
 
10
 
! Отговори
младеж 23 г. преди 12 години
Поредният ход, как управляващите да напълнят бюджета по-бързо.Ако човек, живее в чужбина и си идва два пъти в годината, за Великден и м. август в БГ, има кола тук, трябва да плати ГО за цялата година, в противен случай трябва да спре колата от движение. Така ми каза преди месец застраховател. Ако човек зимния сезон не кара кола, сега той е прецакан и трябва да плаща за цялата година. Държавата се издържа от такси, данъци и глоби.Тук живот няма, майката му е терминал 1 и 2.
304
1
 
15
 
! Отговори
А ТАКА преди 12 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДЯНКОВ СЕ ПОДИГРА,ТОЗИ ПЪТ С ШОФЬОРИТЕ- НЕ САМО,ЧЕ ВДИГАТ НАЛОЗИТЕ/ТАКСИТЕ И ДАНЪЦИТЕ/,НО И ДА ГИ ПЛАЩАМЕ НАКУП.ЗАЩО-НЕ ОТГОВАРЯ.ТОЙ ПРЕЗИРА НАРОДА,НО БЪЛГАРИНЪТ Е ТЪПО *** И МУ Е КЕФ,КОГАТО ГО СТРИЖАТ ДО СИНЬО.СТАЧКУВА СРЕЩУ ВИСОКИТЕ НИ НА БЕНЗИНА,В РЕЗУЛТАТ-ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ И ТОЛКОЗ!СЕГА ПОРЕДНАТА ГАВРА С ТЪРПЕНИЕТО НА ХОРАТА.Н Е М О Ж Е Д А С Е О Т Н Е М АТ П Р А В А!РАЗСРОЧЕНОТО ПЛАЩАНЕ ОБЛЕКЧАВА.ДЯНКОВ,*** НА ТИКВАТА,ОЩЕ ПОВЕЧЕ УСКОРЯВА КРАЯ МУ И ТЪПИЯ ИМ ГЕРБ.
303
0
 
6
 
! Отговори
500 преди 12 години
of adi na boi be narode ko samo si 4e6em ezicite
302
0
 
0
 
! Отговори
nexta преди 12 години
do krali marko --mnogo ma izkefi tva deto si go napisal davai se taka
301
0
 
1
 
! Отговори
nexta преди 12 години
kak izob6to e zaduljitelna taq pumiina zastrahovka se pitam az tva purvo posle ot kade na kude mi mahat opciata razro4eno plashtane mi az ko iskam da hodq nqkade i kolata nemi triabva primerno 3-4 meseca?????! nema si kupa zastrahovka pove4e da me globqvat kolkoto iskat
300
0
 
2
 
! Отговори
ddt преди 12 години
Abe ti pa za 1 godina BAn , tuka triabva da si kazvat mnenieto horata, ama blockirat verno e , na koi li gi pokazvat blockiranite suobshtenia ????
299
0
 
5
 
! Отговори
$ преди 12 години
Не ми се пише това което мисля, защото ще получа бан, за една година поне.
298
1
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
всички застрахователи са измамници.