Сидеров не си помогна, тика напред Доган

Афис: ГЕРБ отстъпва на "Тройната коалиция" минус НДСВ
Обновена: 6 юни 2011 15:56 | 6 юни 2011 15:55, Екип на Dnes.bg
519

 

26% от българите биха гласували за ГЕРБ ако изборите се провеждат в края на май. Това е спад с 2 на сто спрямо април, сочи национално представително проучване на Агенция "Афис".

Интересен е моментът, че за пръв път след последните избори, двама представители на бившата "Тройна коалиция" биха получили сумарно повече от ГЕРБ, коментират анализаторите.

Към края на май "за" БСП биха гласували 18%, докато "за" ДПС – 9 на сто. Събрани двата електората дават 27 пункта или с процент повече от гласовете, които би получил ГЕРБ.

В анкетата 4% от хората са посочили, че биха дали гласа си за "Синята коалиция", 3 на сто за "Атака", 6% за други формации, а цели 33% не могат да решат или изобщо не биха гласували.

В сравнение с април БСП качва по-малко от процент, а печелившият се оказва Ахмед Доган, защото ДПС повишава подкрепата си с близо 3 на сто – от 6,3% през април на 9,1 на сто през май.

Тези числа винаги са били предмет на случайни движения нагоре и надолу с 1-3%, но тенденцията е еднозначна, допълват от "Афис".

По-детайлните разбивки показват, че всъщност избирателите от турския етнос са се сплотили около ДПС. Ако през април 52% от тях са декларирали желание да гласуват за ДПС, то през май този дял е вече 72%.

Обяснението е просто. Изследването на "Афис" е започнало ден, след онази петъчна молитва в софийската джамия, която беше прекъсната от акцията на "Атака".

"Засега обаче тези начинания от хората на Сидеров успяват да предизвикат остра обществена реакция и отлив на симпатизанти, защото ДПС не "върнаха услугата" с някакви демонстрации на политическа истерия. Но ходът на Сидеров върна страха сред българските турци, имайки предвид, че "Атака" все пак се смята за част от властта", уточни пред Dnes.bg социлогът Чавдар Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен Атака Победа!
438
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е най-измисленото проучване. Никой не му вярва. Волен сплоти единствено истинските българи. Другото е измислица.
437
1
 
1
 
! Отговори
Хорст преди 12 години
Всички агенции показват 2-3% за Атака от доста време. Новото в случая е при ДПС - качва до 9%. Волен сплоти турцитеи спаси Доган от Касим Дал. Интересно - срещу какво? Преди 3 години продаде на олигарх евродепутатско място и значи знае колко струват услугите му.
436
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака е най - българската партия!
435
0
 
3
 
! Отговори
maiorski преди 12 години
Господа сънародници, нека не бъркаме турците с мюсулманите !!!!!!Въз основа на това заблуждение доган за 10 години потурчи 50 хил български мюсулмани...
434
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
долу ДПС!
433
1
 
3
 
! Отговори
SDELKA ILI NE преди 12 години
Taka, okon4atelno re6enie Turcite kam turcia a Balgarite kam Volgograd
432
2
 
3
 
! Отговори
АСЕНЧО преди 12 години
Само АТАКА И ДПС
431
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та той самия форум в действителност е турски, но под прикритие. Затова толкова ожесточено нападат АТАКА.
430
2
 
6
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Не знам каква е тая статистика,но се надявам занапред България да не може да създаде повече самостоятелно правителство.Искам винаги да има коалиционно правителство с по 3-4 партии и да има постоянно разединение между тях.Това е,защото ми омръзна всички политици да се правят на спасители и да заблуждават народа ни,че работят за неговото благо,след като почти всички гледат своето добруване.На вярвайте на нищо и на никой!
429
0
 
6
 
! Отговори
Социолог преди 12 години
Не ни псувайте нас.На нас така ни нареждат.
428
4
 
4
 
! Отговори
zeta преди 12 години
Алооооооооо,турците,защо се бутате в този форум.Има си форуми за турци на турски език,какво търсите тук? Не замърсявайте Българското виртуално пространство.
427
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Вижте как всички знаят/даже и продажните социолози/,че ДПС е партия на турския етнос.Като такава тя е антиконституционна и трябва да бъде забранена от закона .Докато това не стане,България няма да бъде нормална държава.
426
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е платено проучване, знам от сигурен източник. Целта е да се втълпи на хората, как АТАКА губят позиции. Измислилите го трябва да отговарят в съда за невярна информация.
425
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А от турчина и месото е за изхвърляне.
424
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу Ахмед Доган!
423
1
 
1
 
! Отговори
Turk преди 12 години
ne stava ni6to ot bylgarin, obache jivo mesoto e eftino ...
422
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турците да си ходят в Турция!
421
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Много ми е чудно при дадените проценти как ще се направи правителство.Ще трябва да се обединят 3-4 партии да го направят.
420
0
 
4
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
НЯМАМЕ НУЖДА ОТ президентУТРЕ ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА ДО ПОБЕДАТА