Ще ми е много жал, ако похарчат Плевнелиев!

Божидар Димитров против издигането на министъра за президент
1 юли 2011 22:55,
54
Ще ми е много жал, ако похарчат Плевнелиев!
Снимка: Булфото

Бившият министър без портфейл Божидар Димитров заяви, че той няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент и съветва управляващите да не "похабяват" регионалния министър Росен Плевнелиев в битката за държавен глава.

„Ще ми е много жал, ако ГЕРБ реши да похарчи Росен Плевнелиев за президент. Той разбира от работата си, решителен специалист е, осъществяващ сложни процедури само за месеци. Не бива заради това, че има много висок рейтинг, да го харчат за президент”, коментира той пред TV+.

Той заяви, че за него самия по-важни са общинските избори пред тези за президент на страната.

„Не знам, не съм мислил кой да е президент на ГЕРБ. ГЕРБ няма да ми предложат да съм кандидат-президент, защото съм бил сътрудник. Почти всички президенти бяха обвинявани, че са били агенти.

Дори и Петър Стоянов, който би трябвало да е попаднал в обсега на ДС, защото тогава адвокатите бяха под бройка и по списък. Трябваше да умре някой, за да заеме неговото място друг. Това съм чел във вестниците, не знам повече. Знам само, че ДС не би оставила адвокатите без да бъдат покрити по някакъв начин”, категоричен бе бившият министър.

За паметника на съветската армия, който се превърна в ябълка на раздора както за политическите партии, така и за обществото, Димитров обяви, че е против демонтирането както на този монумент, така и на паметника на американските летци.

„Това са войнишки паметници, те се защитават от Женевската конвенция за водене на война от 1948 г. Според тази конвенция всяка страна, която е водила война на чужда територия има право на свой паметник на своите войници, а не на политическите ръководители, независимо от каузата на войната, т.е. каузата може да бъде и несправедлива.

Презумцията е, че войниците и офицерите не са виновни, че са ги изпратили на война. Ако искаме да сме цивилизован народ, след като сме подписали тази конвенция, би трябвало да я спазваме”, мотивира се Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
smb преди 12 години
Е-е, че тъпо. И това ако не е евтин Пи Ар...Хайде сега да познаем кой ще бъде кандидат на ГРОБ?На бас, че ще е тоя със збърканата ориентация Плувналиев...
53
0
 
3
 
! Отговори
ИВАН КОСТОВ преди 12 години
ПРОДАЖЕН Л**НАР !
52
1
 
4
 
! Отговори
шибаняк преди 12 години
ТВЪРДЕ Е КОМПРОМЕТИРАН,ЗА ДА СЕ ИЗЯВЯВА ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕМИ.ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЪВСЕМ НЕ Е КАДРОВИКЪТ НА ГЕРБ.А И КОЙ ЛИ ГО ПИТА.ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕ КОМПРОМЕТИРА И С ЛЪЖАТА СИ ПО ПОВОД РЕПЛИКАТА НА МУТРАТА ЗА "КУЧЕТАТА".ПРЕДПОЧИТАМЕ ДА ВЯРВАМЕ НА УШИТЕ СИ,КОГАТО БЕЗСРАМНО НИ ОБИЖДАТ КАТО "ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТ'РИАЛ","*** НАРОД" И "БЪЛГАРИТЕ КАТО КУЧЕТАТА МУ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЪРЖАНИ ИЗКЪСО".СЛАВА БОГУ КРАЯТ ИМ Е БЛИЗО.МАКАР,ЧЕ НИКАК НЯМА ДА Е ЛЕСНО,НО Е НЕИЗБЕЖНО.
51
1
 
3
 
! Отговори
Христо Тодоров преди 12 години
ИСКАШ ДА КАЖЕШ ДА НЕ ГО ИЗРИТАТ КАТО ТЕБЕ,СРЕД КАТО ГО ИЗПОЛЗВАТ.
50
3
 
7
 
! Отговори
рп преди 12 години
ако не са парите от еврофондове плевнелиев, нямаше да знае какво работи. а за еврофондовете герб ги взеха наготово
49
4
 
7
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Гледах въпросното интервю с Б. Димитров и искам да ви кажа, че човекът се изказа изключително интелигентно и обективно по всички зададени му въпроси. Евала! А по повод Женевската конвенция е напълно прав - по цял свят се спазва, само ние като най-хитри крещим по форумите да се събарят паметниците!
48
4
 
8
 
! Отговори
BG преди 12 години
Защо бе,Божо, си се зажалил така? Ти си цар на удобната памет! А твоята жал по ДС дали поотмина?
47
2
 
3
 
! Отговори
Makedonec преди 12 години
Uste li so likovi kako ovoj se zanimavate be bolgari?!?
46
0
 
8
 
! Отговори
жоро преди 12 години
жал не жал сичките ренегати ша ги изпичват ...... рано или късно
45
5
 
8
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Дядо Божидаре,всеки войнишки крак стъпил на чужда територия да поробва трябва да бъде отрязан,както и главите измислили тая глупост с паметниците
44
3
 
11
 
! Отговори
Споко преди 12 години
Споко Божо, и да го издивгнат няма да го бъде. Споко, скоро и министър няма да е, защото няма да е на власт.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бат Ви Боко няма проблем да похарчи който и да е, стига да си начеше крастата да може да реже безпроблемно лемнти още няколко години. Така както похарчи Б. Димитров, когато същият стана неудобен, не виждам защо да не похарчи и Плевнелиев
42
5
 
18
 
! Отговори
НЕ ГО ПОЗНАВАМ преди 12 години
....НО ПЛЕВНЕЛИЕВ ,СТАВА ЗА ВСИЧКО ----ОБРАЗОВАН /С РЕДОВНА ДИПЛОМА /,ДОБЪР ВЪНШЕН ВИД ,КУЛТУРЕН ,ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЗПРИСТРАСТЕН .....КАКВО ДРУГО ?
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"да го харчат за президент"И дъртият лицемер *** извади като на Боко изказа.
40
6
 
7
 
! Отговори
trazewsdfgh преди 12 години
според мен Плевнелиев не става за президент.Необходимо е да се спази традицията.Президента е необходимо да бъде наш човек.Сиреч човек на службите.Иначе не може.Как ще се запази нашето самочуствие.Не става!!!
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМА НЕ МУ Е ЖАЛ ЗА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО ОТНОВО СА НА РЪБА С УВЕЛИЧЕНИ ТОК, ПАРНО, ХРАНИ И Т.Н И ЗАМРАЗЕНИ ДОХОДИ!
38
1
 
11
 
! Отговори
Прост анализатор преди 12 години
На практика президента на РБългария няма никакви лостове за намеса в политиката, икономиката у кражбите.Есинственият начин да повлияе е да плампа и така да формира обществени настроения, които също нямат никаква тежест по тези географски ширини.ГЕРБ, а и всички това го знаят много добре.Лапаницата е при местното самоуправление - кметове и съветници.ОбачИ...крахът ще е повсеместен...Винаги съм се чудел, защо управляващата партия не иска да го повярва...Примери: СДС, БСП, НДСВ...
37
6
 
9
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Жал у *** и ченге ??? Ай сиктир бе !!! Ето заради като този псевдо историк и професор България е на това дередже... ЛУСТРАЦИЯ -това е спасението !!!
36
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ГИ Е СТРАХ, ЧЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ, А НЯМАТ КОМПРОМАТИ СРЕЩУ НЕГО !
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мен лично ми е през оная работа за Плевнелиев или който и да е от ГЕРБ. По ми е жал за мен самия и за това, което е останало от България след кремацията и.