ГЕРБ кандиса. Облагат парите в плик

Бюджетната комисия и НАП ще бистрят законови промени
Обновена: 14 юли 2011 16:05 | 14 юли 2011 16:02,
142
ГЕРБ кандиса. Облагат парите в плик
Снимка: Dnes.bg

Ръководството на ГЕРБ е дало благословията си „парите в плик“ на депутатите да се облагат с данъци.

Това става ясно от съобщение до медиите от управляващата партия, в което се посочва:

„Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ е обсъдила възможностите за облагане на разходите, изплащани на парламентарните групи.

Предвид обществения интерес и създалата се дискусия в публичното пространство Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ възлага на представители от Комисията по бюджет и финанси, съвместно с експерти от МФ и НАП, да обсъдят и предложат законови изменения, които да позволяват облагане на тези разходи“.

Скандалът с депутатските възнаграждения гръмна, след като лидерът на РЗС Яне Янев размаха плик с 1400 лева, които стана ясно, че всеки месец народните представители получават за представителни разходи – за експерти, конференции, цветя и други.

Тези допълнителни средства обаче не се облагат с данъци, което станало с одобрението на шефа на НАП Красимир Стефанов, според когото това не било личен доход, а целеви средства, които се дават на парламентарните групи, за което не се дължи данък.

Така на практика един депутат си докарва 5-6 бона месечен доход.

Още по темата

Скандалът се разрасна още повече, след като финансовият министър Симеон Дянков обяви, че всички доходи на депутатите трябва да бъдат облагани с данъци, а след това шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев се оплака, че финансовият министър бил подведен с информацията.

Това изостри отношенията между вицепремиера и депутатите от ГЕРБ, които сега бойкотират фаворита на финансовия министър за шеф на НОИ.

Миналата седмица пък Бойко Борисов обсъди с министри и депутати скандала с депутатските възнаграждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
12
 
! Отговори
84 преди 12 години
Цял Сливен е пропищял от Лечков- за медиите и кампаниите срещу него не говоря. И полубожеството ББ заявява нагло и безцеремонно, че ще го подкрепи на изборите, пък той, Лечков, щял бил да се поправи после! Как ви звучи? Режисурата е като за ***, нали? ББ вярва, че НАРОДЪТ пак ще го избере защото вярва, че има *** насреща си. Но този път греши! Народът не трябва да се подценява!
140
2
 
13
 
! Отговори
84 преди 12 години
Безсрамни, нагли, безскрупулни това са хората, които в момента ни управляват. Дребен пример за заслепените от божественото сияние на Борисов: Двамата осъдени депутати от ГЕРБ не се чувстват виновни! Гордо и надменно вдигнали глави заявяват, че вече ще пишат и ще предлагат закони само за културното наследство и за здравеопазването. Аз пък предлагам, щом са толкова ербап, макар и осъдени, и наказанието няма съществено значение за тях: ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА! Такива *** вън!
139
1
 
10
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Работя в Испания и имам добра работа. Фирмата ни се занимава с инженерно-поектантска дейност в сферата на аеронавтиката и високоскоростните влакове и естествено печели добре. Разполагам със служебен транспорт и често пътувам из страната. Никой обаче не ми дава предварително пари в плик, независимо от нуждите които произлизат при пътуването. Плащам с мои пари, пазя разписките, представям ги надлежно и парите ми се въстановяват до "стотинка". Така да бъде и с БГ депутатите. Коректно и справедливо.
138
1
 
17
 
! Отговори
Крайно възмутен преди 12 години
Предлагам, намаляване на депутатите до 50 броя.със заплата 1000 лв. без право на никакви допълнителни плащанияза бензин пътни, дневни и спане в хотели. За всичко това си има нормативни документи , които важат за всеки трудещ се в България. Заплатите да зависят от отработените часове ,както е по закон. За съвети и консултации да се назначи персонал към НС на заплати, които да не са по-големи от заплатите на действащ специалист в дадена облас. Всичко това да де реши с народен референдум
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кандиса" ....бех да ва у "журналистите" жълти
136
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като на дупетатите им поискаха данък върху парите, те решиха да поискат оставката на правителството.Е как да не влезеш с тежката картечница в парламента?
135
1
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Какво значи кандисали? Че то си е логично! Един вид, айде от нас да мине...поне едно нещо да стане, както трябва...предизборно...
134
1
 
2
 
! Отговори
оо преди 12 години
Как може така,бееееееееееее
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напишете на Гугъл: Автобуси на Аталай превзеха ПлевенВижте какво представлява Найден Зеленогорски - селянинт от Садовец, който унищожи прекрасният преди години град Плевен.
132
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Облагане само на депутатските безотчетни пари не стига В България ИМА ПАРИ ЗА НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто...:1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците. За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
131
1
 
11
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
И защо трябваше да кандисат за нещо напълно нормално и законно.В закона за облагане с данъци на доходите си е записано, че всеки доход подлежи на облагане/с известни облекчения за инвалидите/.Тези от парламента да не би да са сакати или бедни.........ааааааааа,забравих- те са богопомазани, те не са от простолюдието! За тях парите,а за нас -данъците!
130
1
 
14
 
! Отговори
bvb преди 12 години
Абе ние доматите с колци ли ги яде бе нагли депутати. Като ги обложите с данък просто ще си увеличите разходите за цветя и пак същото. Аз искам всяка стотинка да бъде доказана като такъв разход преди да ви се изплати а не да ви се дават милиони за разходи коите не сте направили и след това да се чудите как да си ги раздавате. Всеки месец да се публикуват тези разходи на сайта на НС кой и за какво е харчил парите и след това да ви се въстановяват. При злоупотреби се спират парите на цялата група.
129
1
 
18
 
! Отговори
zdr преди 12 години
А,сега да се върнат парите с лихвите за 10 години назад,моля,както правите с простосмъртните!Нали върху доходите се начисляват и осигуровки и здравни.Давали били пари за експерти,а експертите как са си отчитали парите и плащали данъците върху тях,пак ли безотчетно?И как Стефанов даде експертно мнение от "най-високо ниво",а пък сега се мъдри "нещо" различно от закона.
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
127 - И защо да мрем заради нещо, което си отива:)
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
124 - *** не се малтретирай така:) Бегай да цуцаш биричка Леденика и да се успокоиш с малко амфетаминтчета:)) Хайде умничкото! Не си разваля комфорта тип "идиотия":)
126
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ГЕРБ! А сега *** от яд.
125
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се притеснявайте , субсидиите ще ги вдигнат с 10% и крайната сума след облагане пак ще остане същата!Мислите ли , че ще изтърват така лесно държавната "цица"?Нещастници!
124
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тук е пълно с ***.Тоя ми бил такъв ,оня ми бил онакъв,а на баба ви фурната не щете ли?Направо се вбесявам когато чета такива идиотизми за какво ли не.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
116 - *** в youtube и напиши new mafia:) Всичко си е там:) Да видиш какво представляват подкрепяните от ГЕРБ ***!
122
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хайде гербери стига с тези предишни! Вече ставате банални! Имайте малко достойнство, ако знаете що е това!