Стари самолети поставят на карта бъдещето на авиобаза "Безмер"

Не сме се отказали от удължаване на пистата, отсече Аню Ангелов
Обновена: 21 юли 2011 15:13 | 21 юли 2011 15:12,
33
Стари самолети поставят на карта бъдещето на авиобаза "Безмер"
Снимка: БТА

Не сме се отказали от удължаване на пистата на Авиобаза Безмер, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов при посещението си в Ямбол.

“Неизпълнението на бюджета на НАТО отложи строителството, но това не е най-големият проблем”, подчерта той.

Според Ангелов сериозният въпрос е изтичането в края на 2012 на ресурса на самолетите Су-25, които са на въоръжение в авиобазата.

Ако не бъде взето решение от МС и одобрено от парламента за придобиване на нов тип многоцелеви изтребител, Авиобаза Безмер ще остане пункт за предно базиране на Граф Игнатиево.

Освен това ще се ползва като основна база на армията на САЩ за карго и транспортни средства и база за вертолетите на МВР, извършващи наблюдение на границата ни, подчерта министър Ангелов.

Той посочи още, че се работи по решаване на наболелия през последните месец-два въпрос, свързан с кражбата на кабели, обслужвали през годините армията.

До края на 2011 г., след прибиране на земеделската реколта, ще бъдат предприети и конкретни действия за изтегляне на ненужните свръзки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От селски *** начело на армията кво може да се очаква - простотии. Де е щурмови самолет де е многоцелеви изтребител само Аню си знае у тиквата. Едното няма нищо общо с другото. Ако немаше значение нямаше да имат различни определения бе Анче...И с кви милиони ше "придобиеш" "новия" тип изтребител и що е "нов тип". Щото нема да е руски а неква западна щайга 3-та ръка нали Анчице ? Глей да не ти пробутат некой от първата световна къфто си експерт...
30
0
 
3
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Аньо, ходи си от тоя пост, че ше е-еш м***йата на ВВС-то с твоите некадърни продажни простотии
29
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 12 години
Освен това ще се ползва като основна база на армията на САЩ за карго и транспортни средства. ?????????????????????????? nashata darzhava kak se kazva????kvo stava e,aaaaa she se izpolzva,za da budat bombandirani drugi darzhavi!!!ave nqmam dumi,nie uvolnihme nashite voenni,horata ostanaha bez rabota,za da mogat tiq da polzvat pistata i bazata!!a takaaaaa dokade q dokarahmeeeee!!!prodalzhavame da se prodavame sas vseki izminal den!!!a pak naroda ot den na den vse pove4e strada!!!bezsramnici!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Против НАТО преди 12 години
Ако искате малко повече военно-технологически подробности, можете да ги намерите в ЗАБРАНЕНИЯТ художествен роман!Заглавие: Война 2011. Против НАТОАвтор: Федор Березин /кадрови офицер-ракетчик от ПВО/Издателство: ЭксмоЕзик: РусскийГод. на издаване: 2010
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма сега тепърва да даваме пари за натовски оръжия. Като са толкова умни от НАТО, те да ни пазят. На нас армия не ни трябва. Поддържаме отлични отношения с натовските врагове.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A PATQ LESOVO-PETOLA4KATA KOGA 6TE GO ASFALTIRAT KAKTO TRQBVA
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще се ползва като основна база на армията на САЩBAHTI PREDATELSKOTO PRAVITELSTVO................TUK DA NE E САЩ A ????????????????????????
24
0
 
14
 
! Отговори
АРКАН преди 12 години
Мръсни ***,*** на САЩ ,ебахте мамата на армията.Рязахте СС 23,Скъд и Фрог.Продадохде и затрихте МИГ 23 МЛД(беше най-добрия прехващач на балканите)МИ 24 - уникален и доказан с бойна ефективност хеликоптер,сега и СУ - тата искате да махнете(това е самолет по-добър и ефективен от щатския А 10)Въоръжението което имахме ни гарантираше сигурност и спокойствие , нъйно бе единствено да се отделят средства за поддръжка,които нямаше да надхвърлят и 10% от сегашните разходи за мисии и т.н.
23
0
 
4
 
! Отговори
a преди 12 години
mahnetego tozi dqdo iska da zatvori armiqta PENSIONER
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nevijdateli 4e piponite iskat da nastroiat obstetvoto za razbirane kogato utre kajat 4e tehnite sevatlanti4eski prdniori se otnesli dobre s kratunestata ideia da prodadat SU-tata i kupiat nekavi turski fr4ilasledete vnimatelno kakvo toia prdliF geineral ste izsere ot ustata na GERB, ili v ustata na GERb-prestypnicite sa slujil edin o4evidno psihopad za MNO ministyr i sega toia kaput ste prodade i fr4ilata i betona i nebeto za da stroiat magistrali
21
2
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Безмер е найй...близо до Турция;това ще предреши закриването...му,защотонашите нови хамерикански...приятели,са стари...такива,на комшиите.
20
0
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Корупцията не признава понятия като Държавна изгода, например, въпреки, че обратното е Национално предателство и е повод да се отстрани от поста му, дори българския Президент Защо превъоръжаването на армията, може да прерасне в технологично превъоръжаване на българската индустрия!!!1. Най-важното при съвременните сделки с оръжие е "офсета"..., Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, чрез военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции.Да вземем като пример закупуването на нов универсален тактически изтребител:..." - Разходите по поддръжка на изтребители втора ръка са по-големи и не носят никакви икономически ползи, що се отнася до индустриалното сътрудничество (офсет)", отбеляза още Даниел Боестад..."Иначе казано - даваме на Швеция 1.0 милиард Евро за самолетите Грипен, срещу което Швеция, при 120% офсет ( какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария), с техни пари построяват в България цивилни (или цивилни и военни) заводи, за 1.2 милиарда Евро...!!!2. Освен това - Шведите комплектоват самолета с Въздушни командни пунктове (тип АУАКС), земен команден пункт за Въздушно-морски суверенитет, към който се интегрират до пет военноморски командни пункта. Системата е интегрирана с Натовските АУАКС и се нарича - "Стина" , а това не се предлага от никоя друга фирма...(Гърция е купила само Въздешните командни пенктове на самолети Ембраер-135 с локатори - "Ериай")3. Новите "Грипен", са с електроника от най-последното западно поколение, радиуса на действие на Грипен е изравнен с този на Ф-16, а директните експлоатационни разходи са с 40% по-ниски...4. На Грипен са интегрирани всички Американски, Европейски и Израелски ракети, включително противокорабни с обсег до 200км., за земни цели с обсег 80км..., има нашлемен целеуказател, топлопеленгатор, а РЛС е технически равна, по режими на работа по въздушни и земни цели с последните Американски образци..., докато Ф-16 дори не е помирисвал подобни "Супер оръжия"...5. Грипен излита и каца на летища и пътни магистрали без обурудване, може да се поддържа от запасни техници и да излети за повторен полет само за 15 минути след кацане, а Ф-16 е най-капризния западен изтребител, по отнашение на летищата и обурудването...6. Колкото до маневреността на новия "Грипен", той има с 20% по-мощен двигател и по нищо не отстъпва на Ф-16..., които е утежнен до безобразие и отдавна не е това което беше"...!!!7. Ф-16 блок 50/52, е четири пъти по-скъп и си остава само един "Гол изтребител-бомбардировач" с "вързани очи", превъзхождащ, "Системата - Грипен", само по безбожно високата цена...Де го специализирания съд, де го???
19
1
 
9
 
! Отговори
Сухой под дъжда преди 12 години
Абе кви вертолети на МВР? Направо да я пускат за гоф игрище!На България авиация не и трябва , защото вече няма суверенитет, който да пази! Щом американският посланик е шеф на премиера, значи той ще каже и базата какво ще се прави, Аню да си събира останалите жици и да сдава наряда!
18
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Понеже много се ядосах, и за да не правя лош коментар, минавам в другата крайност и питам: на снимката кой е по-по-най-смешен?!
17
0
 
4
 
! Отговори
georgi-arm.oficer преди 12 години
baza za vertoletite na MBR??????,dami i gospoda ta nie v liceto na MVR ve4e si imame edno BG-GESTAPO!!!?? Idvat stra6ni dni,gorko ni! zalko za durzavata ,zaradi kojto tolkova xora sa dali zivota si.
16
0
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
ne viarvaite na izmennicite na rodinata koito sasipaha balgarskata narodna armia ,razprodadoha po tochno nariazaha na skrab tankove oradia kamioni i zakaraha v tyrcia nachelo s ctanishev dogan kostov idr.predateli koito oste vlastvat i tormoziat naroda koito ymishlenno dokaraha do proseshka toiaga.ima armia sastavena ot oficeri pozachi tumbeli na zaplata ,ostanalata sbirshtina e ot ylicata bezrabotni jeni maje koito niama na kade vleznali tam ot mizeria ,kosachi pazachi boiadjii traktoristi t.n.
15
0
 
17
 
! Отговори
пещар до 14 преди 12 години
В казармата бях дневален. Пазехме от нападение отвън - поне така бе идеята. Но развалата на системата стана вътре - массони + алчни дупета, пердън - гърла. И през 1989 г. стана това, което даже ние не очаквахме- зомбитата на комсомола, дето нис трояваха като овце и викахме: Слава на БКП! Слава на другаря Тодор Живков! Ура-а--а-а-а-! С една дума, разсипията е подготвяна отвътре и стана изведнъж тук и то сред нас. И като гледам повечето виновни за това са си пак на власт и в парламент, къде ли не
14
0
 
25
 
! Отговори
ВеВеСар преди 12 години
Навремето служих в 26-та разузнавателна авиобаза Добрич - най-голямото военно летище в България.Усещането да стоиш на старта,когато излитат двойка МиГ-21 или Су-17/22 е безценно.Уви,26-та РАБ отдавна вече не съществува - затрита и унищожена от "родолюбиви" българи.Така че,не се учудвайте че е дошъл редът на ямболската авиобаза Безмер.Даже трябва да отбележим,че изкара доста време.Още някоя и друга година и всичко ще свърши.Лека й пръст на бойната ни авиация - R.I.P.Да благодарим на NATO и USA.
13
0
 
23
 
! Отговори
Стратег Аню преди 12 години
Задачите на нашата 99 годишна военна авиация, сведени ни от НАТО и САЩ, са транспортиране на наши контингенти (пушечно месо) за "мироопазващи" операции, а обратно - ковчези с убити и тежко ранени български наемници. Задачите на 22-ра щурмова авиобаза Безмер, със 60 годишна история, да унищожава от въздуха наземни цели (терористи) с уникалните летящи танкове Су-25 отпадат. Ще разчитаме на всевишния. Аллах Акбар.Амин!
12
0
 
13
 
! Отговори
пещар до 6 преди 12 години
Прав си. Лошото е, че и едните и другите ни предадоха под властта на Вашингтон, Брюксел и др. И то за мое учудване и от БСП, СДС, ....? А иначе се тупаха по парадите, в гърдите колко са велики и обичат България?