Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!

ГЕРБ би спечелила вота 2 в 1, сочи проучване
Обновена: 10 авг 2011 11:17 | 3 авг 2011 19:01,
624
Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев би спечелил президентските избори, ако той е кандидатът на ГЕРБ.

Това показват данните на социологическо проучване на Центъра за анализ и маркетинг, направено от 18 до 26 юли сред 1332-ма души.

Ако Росен Плевнелиев бъде издигнат за кандидат за президент, за него биха гласували 18,7 на сто от анкетираните, за кандидата на левицата Ивайло Калфин – 12,4 на сто, а за независимия кандидат Меглена Кунева – 12,1 на сто.

При балотаж между Плевнелиев и Калфин, строителният министър би спечелил убедително с 30,4% срещу 16,2% за червения кандидат.

Ако противник на Плевнелиев на втори тур е Кунева, то кандидатът на ГЕРБ би спечелил, но с по-малка преднина – с 27,3 на сто срещу 22,9 на сто.

Според шефа на агенцията Юлий Павлов по-вероятният съперник на строителния министър е Калфин, но все пак всичко зависело от предизборната кампания.

Кандидатът на сините Румен Христов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са
следващите трима според изследването и имат почти еднакъв резултат – съответно с 2,7%, 2,3% и 1,65%.

Атанас Семов от РЗС и Алексей Петров пък участвали на олимпийския принцип, тъй като техният резултат бил под 1%.

55,6 процента от българите са решили със сигурност да гласуват на президентските избори. Ако изборите бяха днес, за кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ без посочено име биха гласували 27,9 на сто от анкетираните.

За кандидатите на БСП биха дали вота си 15 процента, а за независим кандидат декларират подкрепа 14,2 на сто.

Номинация на ДПС за държавен глава би получила 5,4 на сто, а на "Атака" – 3 процента.

Резултатите показват, че ГЕРБ би спечелила и местните избори.

И през юли еврокомисарят Кристалина Георгиева остава най-одобряваният политик – с 54,1 на сто доверие. На второ място е министър Росен Плевнелиев с 47,3 процента доверие, а на трето – премиерът Бойко Борисов с подкрепа от 43,7%.

МВР шефът Цветан Цветанов възвръща доверието си и отива напред с две места и се нарежда веднага след премиера.

Според данните доверието в президента Георги Първанов е намаляло от 39,7 на сто през март на 35,2 на сто през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
574
0
 
1
 
! Отговори
домакин преди 12 години
Трябва да са от една партия , за да се свърши нещо за този народ.Иначе всеки слага прът в колелата на другия! 20 години гледаме този цирк!
573
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 12 години
Не трябва всичката власт да е в една партия.Замислете се!
572
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иска Ви се, ама ... Центъра за анализ и маркетинг и автора на статията, споделят въжделенията си, както и лекичко кривят анализа на данните, но ... Действителността не се ръководи от тези предпочитания, а от предпочитанията на Суверенът ....
571
3
 
3
 
! Отговори
САМО ГЕРБ! преди 12 години
РОСЕН, РОСЕН, ПРЕЗИДЕНТ...КАТО РОСНО УТРО НАД БЪЛГАРИЯ!ВСИЧКИ НА ИЗБОРИ!АКО СИ БЪЛГАРИН --ГЛАСУВАШ !АКО СИ ***--СТОИШ СИ В КЪЩИ ДА ДУШИШ ПРЪДНЯТА НА ЖЕНА СИ!БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ИМА НУЖДА ОТ МЪЖЕ ---НЕ ОТ *** -ХЕРСОНСКИ МОДЕЛ, "АРТИСТИ" И "СТАТИСТИ"!....А, НАЙ-МАЛКО ОТ ДЪРТИ ЧЕРВЕНИ БРЪНТИЙ....!ГЛАСУВАЙ ,БЪЛГАРИНО...!!!
570
1
 
3
 
! Отговори
Асен преди 12 години
Истината е, че уж има избор, ама то няма. Който и да бъде избран от тройката: Кунева, Калфин и Плевненлиев все тая. И трите кандидата са от една партия - БКП и нейните сегашни структури... Нито един от тройката няма никакво право да иска да бъде президент на тази страна, защото който и да е все ще е кукла на парцали. Пионка водена от кукловодите, дето ни определят настоящето и бъдещето...
569
2
 
0
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
568
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
излиза,че БСП си е пуснала двама кандидати : другаря калфин и другарката пръмова? давай,плевнелиев,мини с валяка и през двамата ! ще гласувам за теб и за фандъкова - двама души,които работят в тази държава!
567
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевналие и президент! Боже!Тамагочи!
566
0
 
2
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Изтрещяли мозъци! Метресата на Бърозу, имотния Министър, който до вчера мрънкаше, че няма да се кандидатира за Президент и Калфин - желтвения агнец на БСП. За какво говорим? За забъркване на герберски бетон, за ново предателство или на познатата нам вражда между Президент и Министър председатал? Българинът продължава по пъта на безизходицата, дори и след изборите.
565
7
 
11
 
! Отговори
МАНОВ преди 12 години
НЕ ХАРЕСВАМ ПЛЕВНЕЛИЕВ НИЩО НЕ МУ СЕ РАЗБИРА КАТО ГОВОРИ НЕ СТАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ КОЛКОТО И ДА МУ СЕ ИСКА - ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КАЛФИН ПО ДОБРЕ ЩЕ СТОИ НА ТОЗИ ПОСТ
564
6
 
6
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Аз бих гласувала с удоволствие и радост за Росен Плевнелиев за президент на България! Много е умен, образован, работлив, семеен. Най-силната кандидатура е той!
563
9
 
7
 
! Отговори
777 преди 12 години
Президента на гербавите ще спечели,защото партия ГЕРБ е богословена и най-вече Бойко Борисов,може да ви изглежда странно,но той е любимец на Бога.
562
4
 
7
 
! Отговори
образован преди 12 години
вижте, не съм гласувал за ГЕРБ, но съм до някаква степен спокоен. Преди това правителство държавата вървеше уверено към трета национална криза след тези миналия век. Който има съмнения за това да си ги избие от главата. Може държавата да не върви напред, но поне някой натисна спирачката. Искам да помоля най-крайните от вас да бъдат малко по-толерантни и да не бързат да връщат старите, защото имам чувството, че нямаме право на грешка вече. Благодаря.
561
4
 
5
 
! Отговори
до преди 12 години
Преди малко гледах по Канал 3 интервюта с работници от магистрала Тракия които казват,че вече 6 масеца не са получавали заплати.На първата копка на Ришкия прохад Плевнелиев е казал - пари няма започвайте да работите.И всичко това се прави на гърба на обикновения човек.В тази държава има ли журналисти или всички са блюдолизци незнам.Така с криене на истината може и да се спечелят избори но после какво ни чака?
560
10
 
4
 
! Отговори
M преди 12 години
PALNA POBEDA NA GERB
559
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е,че на Цецо - ГУМЕНТА му се дига...рейтинга....хихихиГерберски платени социалистически проучвания...От даренията на ЦЕЦО-КРАДЕЦО!
558
0
 
8
 
! Отговори
ДО ФОРУМА! преди 12 години
ФОРУМЦИ,ПРОЧЕТЕТЕ ВЪВ В.ФРОГНЮЗ ЗА ГАБОНСКАТА АФЕРА,ЗА ДА ВИДИТЕ ДРУГАРКАТА ПРЪМОВА-кунева КАК СЕ Е НАГУШКАЛА С МИЛИОНЧЕТА И КОЙ И Е БИЛ ПОРЕДНИЯ ЛЮБОВНИК!И ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ШУН'А ИСКА ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ!
557
1
 
3
 
! Отговори
ДС АГЕНТИТЕ НА БГ преди 12 години
От изброените кандидати за Президент...единствено Румен Христов от СК НЕ Е ОТ ДС,КГБ!
556
17
 
7
 
! Отговори
минувач преди 12 години
Ако е Плевнелиев, ще отсвири останалите още на първия тур!
555
1
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
по добре в частният бизнес цената за политик е голяма вече започна да я плаща пригласяйки на началника си за илюзорните магистрали от тук до луната ДИСКОМФОРТ и гръмотевици