Борисов – шампион по обещания

От 184 клетви премиерът е изпълнил едва 13
Обновена: 25 авг 2011 17:09 | 25 авг 2011 17:09,
904
Борисов – шампион по обещания
Снимка: БТА

Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.

В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.

Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.

Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.

Сред изпълнените обещания са държавната помощ за възстановяването на стадион „Пловдив“, финансирането на първата фаза от строителството на завода за отпадъци, както и подписването на тримесечния мораториум за АЕЦ „Белене“.

Премиерът изпълни заканата си след оставките на Александър Цветков и Марий Косев още двама души да бъдат уволнени, докато стигне от Пловдив до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация.

Сред неизпълнените му обещания на сайта регистрират уверенията на Борисов до края на месец юни да се промени конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, което все още не е факт.

Премиерът не изпълни обещанието си да не се вдига цената на тока.

„Ще има държавен регулатор и няма да дам да се вдигне цената на тока, защото нищо не налага това“, каза, но не изпълни Борисов.

По време на кризата с горивата и обсъждането на мерките премиерът пък прогнозира понижение на цената на дизела и бензина с по 15-20 ст., което не се случи, отчитат от сайта.

Премиерът очакваше, че още до лятото „ще има по-добри новини от Франция“ за подкрепата им за влизането на България в Шенген. 

Много от обещанията на Борисов са в процес на изпълнение, като това до "февруари 2012 г. контрабандата да бъде пресечена и в страната да няма нито една нелегална кутия цигари.

Или пък, че магистрала „Тракия” ще бъде напълно готова от София до пътен възел Петолъчката край Сливен до юни следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


904
Още по темата: Бойко Борисовобещания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
704
2
 
16
 
! Отговори
борба преди 12 години
е къде бяхте когато гласувахте?спахте ли ..е наспахте ли се бебешоси.сега идват избори гледаите да не дремете .Твореца не шуми а,твори.ГЕРБЕРИТЕ ГОВОРЯТ ЛИ ГОВОРЯТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ кат бат боцко.
703
13
 
8
 
! Отговори
politikat.НЕТ! преди 12 години
Ако го сравнят с обещанията на Станишев, наистина ще е шампион. Още повече, каквото е казал Станишев станало е обратното...
702
4
 
20
 
! Отговори
резултатите преди 12 години
Политиката на ГЕРБ, политика на жестоки редукции и рязане на публични разходи, на неглижиране на частния сектор, на изоставяне на българските домакинства на произвола на съдбата, на тотална ерозия на покупателната способност на българските граждани е политика, която осъжда и ще осъжда България на още по-голяма изостаналост.
701
2
 
19
 
! Отговори
до 846 преди 12 години
ти сигурно се подписваш с палец. Истински гербер.
700
20
 
4
 
! Отговори
2 преди 12 години
Еи сини и червени и там разни други, хората виждат какво е направил Борисов и продьлжава да прави,но вие всичко отричате в злобатаси.Такаче само Борисов.
699
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, само дето всички преди него обещаваха още повече, а топи поне направи и продължава да прави още неща
698
6
 
28
 
! Отговори
Give me five BB преди 12 години
Лъже, краде и яде люто.
697
15
 
8
 
! Отговори
837 ,838 и 840 преди 12 години
Изопачавате реалността !И не можа за мажоритарно избран Премиер да се говори с този тон!!Не уважавате нито Институциите ,нито Нацията ,нито Вота на Народа.Какво ли добро може да се очаква от вас?!?!
696
5
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 836 - и какво точно прави за държавата? Абе бива ли да сте такива залупени бе? За две години и половина - грам работа няма свършена! И не ми говори за първите копки тук и там, защото това са пълни фантасмагории и пране на пари! Огледайте се и вижте, че сте роби в собствената си страна и основна причина за това сме самите ние! За тези две години една дума не чух за предприемане на мерки за подобряване на икономическата ситуация и жизнения стандарт; освен ножички и ленти, друго НЯМА!
695
1
 
1
 
! Отговори
ТОТО преди 12 години
Ama mnogo iskam da izpulni edno obeshtanie.... zeme da obeshtae che shte si dava gaz shtoto mi omruzna da go gledam toq ot sutrin do vecher. Veche daje ne prilicha i na komedien geroi. Vse poveche humora mu stava angliiski ama na chujd grub.
694
8
 
35
 
! Отговори
Парий Боко преди 12 години
"Шменти капели"-те на един парий, самовнушил си, че е патриций, нещастникът му с ***, комплексиран от детските си години - кофите помия за прасето, филиите с мас, уроците по китара, пионерска връзка, комсомолски активист, млад комунист, пожарникарска каска, карате, чуждата булка Цветелинка, трафик на крадените коли, прислуга на мутрите, охрана на Тошо, и царя, изведнъж полковник, генерал, кмет, министър председател. *** си е бил цял живот, *** си е и останал...
693
19
 
8
 
! Отговори
някой си преди 12 години
Олеле майко, колко сте ми образовани... Бойко толкова се е наял от ***-аджиите още преди да дойде на власт, че държавните пари изобщо не го блазнят. Въобще не се оплаквам защото откакто е на власт, доста неща се случиха дето трябваше да се случат от преди години... А за хейтари като вас.. ходете си плюйте на нивата и не се занимавайте с глупости... Поздрави!
692
6
 
30
 
! Отговори
до 836 преди 12 години
човекА (-ът, пълен член) направи много за себе си и неговите аверчета, постои 15 км магистрала безумно висока цена и уреди приближените си с прекрасни обществени поръчкив същото време жизненият стандарт продължава да пада, цените се качват, монополите са по-силни от всякога, а безработицата расте - ТОЛКОВА МНОГО Е НАПРАВИЛ ЗА СТРАНАТА БОКО
691
5
 
25
 
! Отговори
faneti mazakura преди 12 години
всичко идва от глупавите хорица, които продължават да подкрепят този неук комунистически нахалник. Хората в ЕС не са *** - те много добре осъзнават, че правителството ни е корумпирано и изключително некомпетентно
690
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много страсти, много нещо... Човека прави нещо за държавата, за разлика от предишните, които само я разсипваха и ограбваха. Ама спря много кранчета и настъпи много интереси на хора, които си мислеха да я карат както досега во веки вевков. Дай боже повече тикви, че много кратуни се изредиха.....
689
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
PORADI OBSTOQTELSTVOTO, 4E U NAS VUV VLASTTA SE MU6AT SAMO IZMEKQRI, GNUSNI I LUJLIVI TIPOVE, KRADLIVI DO N-TA STEPEN, NIE NQMAME BUDE6TE.BORISOV NE PRAVI IZKLU4ENIE!TOI E STRAHLIV I AL4EN 4OVEK, OTMUSTITELEN I BEZKRAINO CENI4EN SEBELUBEC. USETIL,4E NARODA E OV4EDU6EN PRAVI KAKVOTO SI ISKA -LUJE I KRADE. ETO ZA6TO AKO NE MU DADEM UROK SEGA NA IZBORITE, AKO NE POKAJEM NA KRADLIVATA MU 6AIKA, 4E NI PISNA, ZAGIVAME.JALKO ZA NAS, UMEN I RABOTLIV NAROD SME, ZA6TO TURPIM TOZ GIBON DA SE PRAVI NA GEROI
688
6
 
23
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
БОРИСОВ Е ГОЛЯМ МИШОК СКОРО ЩЕ ВЛИЗА В ЗАТВОРА
687
4
 
15
 
! Отговори
франко Фере преди 12 години
Гьон Сурат.
686
3
 
26
 
! Отговори
нн преди 12 години
всичко идва от големия му нарцисизъм,толкова е влюбен в себе си,та не вижда по-далече от носа си
685
27
 
5
 
! Отговори
Стига де?! преди 12 години
Не се ли уморехте да сравняване Премиера ни Генерал Бойко Борисов с всички ....Той е Личност и като такъв ще остане в историята на България!