Депутат иска "синя метла" в СДС

Михаил Михайлов: Мартин играе на шах, не говори с депутатите
7 ное 2011 19:53,
71
Депутат иска "синя метла" в СДС
Снимка: архив Булфото

Цялото ръководство на СДС трябва да си подаде незабавно оставката, настоя пред журналисти в Русе депутатът от  "Синята коалиция" и член на СДС Михаил Михайлов.

Според него тези избори за десните са провал – както президентските, така и местните.

"Имаме национална конференция на СДС на 22 ноември, но аз съм песимист. Смятам, че само Румен Христов ще си подаде оставката като заместник-председател на партията. Ще каже, че е виновен като кандидат-президент, и нищо друго няма да се случи", заяви Михайлов.

Още по темата

По думите му Националният съвет на СДС не е бил питан за мнение за коалиция с ОДС, както и за кандидатурата на Румен Христов за президент.

"Исках да избухна още преди четири месеца, но бях поел ангажимент да си мълча по време на предизборната кампания и след нея да си кажа всичко. Не отива на Мартин Димитров да играе по три часа шах с компютъра, а с депутатите да не разговаря и пет минути, кой да бъде кандидатът", каза Михайлов и допълни, че лично той е настоявал кандидатът за президент да бъде Найден Зеленогорски.

Според депутата трябва да има нов политически субект. "Синята коалиция" трябва да прерасне в "синя партия", която да има нови перспективи и заявки.

"Върху нея трябва да се гради. Аз нямам рецепта и за това предизвиквам този дебат, за да се говори", категоричен бе Михайлов.

В началото на месеца, ден след втория тур на изборите, лидерът на СДС Мартин Димитров обяви, че предстои сериозно преосмисляне на цялостната коалиционна политика на партията, която включвала всички партии потенциални партньори.

"Компромисите, които направихме досега, ще бъдат сведени до минимум, писна ми СДС да носи чужди грехове", каза Димитров и отправи остри критики към лидера на ДСБ.

Тогава синият лидер се зарече, че ще поиска вот на доверие от Националния съвет на СДС на 22 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
За какви реформи говорим след 22г???Всеки който вземе властта и става реформатор.Отдавна трябваше да сме забравили думата "реформа" според мен.Никой от политиците не се ангажира да даде конкретна дефиниция на тази дума и колко още ще се точи самата "реформа".Блато!!!!!!!
68
0
 
2
 
! Отговори
М-р Х преди 12 години
разбира се ако има доблест Мартин трябав да си подаде оставката (след като СДС спечели под 4 процента, а това дори не е реалинят резутата от СК). Разбира се, че цялата камапния бе лошо водена - налагане на неправилен кандидат, с изпокарване между отделинет партии и т. н. Но не оставката е проблема. Който и да дойде след Мартин ще се изправи пред същия проблем- хората перз 1990 и 1997 вярваха в една голяма идея. днес те не НЕ ВЯРВАТ в тази идея. Тоест на СДС му трябав кауза. Лидера е нещо второс
67
0
 
4
 
! Отговори
М-р Х преди 12 години
Ето още няколок неща над които да се помисли - защо не издита в Кърджали кореняк кърджалиец?Склонин ли са да покрепят там друга партия, с повече влиаяние срещу ДПС, в замяна на покрепа от същата патия на трето място? как виждат плосикя данък какви мерик предлагат за увеличаване на стандарта? Каква трябав да е реформата сред юристите? адекватно ли е тяхното заплащане? къде е мястото на интилигенцията и къде трябав да бъде? СДС не предлага смислени тези а се окопало във раждите Софиянски-Костов.
66
0
 
3
 
! Отговори
М-р Х преди 12 години
Мартин не разбра нещо много съществено - СДС няма кауза в момента. големиет цели - НАТО и ЕС са изпълнени . парокс - в тях ни вкараха НДСв и БСП. по всичок личи, че и в ЕВРОЗОНАТА ще влезем (чрез ГЕРБ). И каков от това? Тя еврозоната се разпада. какви са новите ценности? какво трябав да е реформата в образованието или здравеопазването колок пари да се налеят и къде къде грешат сегашните министри, биха ли направили СДС нов закон за досиетата и ако да -как? СДС няма ТЕЗИ! те работят на парче!
65
1
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
Всъщност както си стоите пред компютрите влезте в страницата на ЦИК и вижте резултатите на СДС в цялата страна,включително и в малките населени места.Тези които не са си направили труда да ги прегледат ще останат изненадани от резултатите които никак не са лоши за СДС.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само едно да ви кажа:Ще си спомняте с умиление управлението на БЪЛГАРСКИТЕ ДЕМОКРАТИ през 1997-2001 г.!Ще си го спомняте,и ще плачете те да се върнат начело на Държавата,но вече е твърде късно!Такова "разцъкване" на властта са ви приготвили от герп,атака,бсп,и други ком-креатури,че свят ще ви се завие.Само гледайте!
63
3
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
Колко от вас разбраха какво точно се случи на тези избори?То беше очевадно.Сини и червени си подадоха ръце срещу ГЕРБ и има причина за това.Всеки от вас може да си направи справка за всички от върхушката на бойковата партия.Там са събрани предимно стари комунистически муцуни т.е. недоволните комунисти които не са се докопали до висок пост в тяхната партия от една страна и бивши ДС муцуни от друга страна.Страхотна комбинация нали!!!Кое е това нещо което пречи на народа да мисли и да вижда?
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартинчо,много хлъзгава динена *** ти подложи софийското сдс.Сори.Продължавай да ги слушаш.
61
1
 
4
 
! Отговори
гацо преди 12 години
тоя и шах не може да играе те го избрали партия да води.видяхте ли как й такова таковата на партията .времето му свърши.
60
5
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Ако си въобразяваш,че някой мрази Костов,значи ИЗОБЩО не разбираш за какво става дума!А тези "класови"определения "мутра ченге комунист..."по-добре ги забрави!Вие,които го харесвате, сте върха на сладоледа,нали!?:)))))))
59
4
 
6
 
! Отговори
шт преди 12 години
Е,то от памтивека се знае,че е виновен...Костов!?Кой ли не си избърса серливия за~ник с него!?Сега и сополивото момченце,Мартинчо,който обича да се прави на"чичко",ще си бърше сополите с него...Най много да падне в гробището за политически ...***,и да бъде забравен!?
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре да направят боянски ливади 3.
57
2
 
2
 
! Отговори
do54 преди 12 години
ti vervash li si na pisaniata? Ako tolkova mnogo i silni hora mrazeha Kostov , to toi 6te6e da e na onia sviat.
56
2
 
3
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Ами вземете пример от червените,каквото и да става те не се цепят.
55
4
 
7
 
! Отговори
СДС-ар преди 12 години
СилноДеструктивнаСтруктураТова остана от моята синя мечта за която скачах по площадите с викове "кой не скача е червен" Сега само преди месец партията която за пръв път на изборите за парламент Не подкрепих(сдс) гласува ЗАЕДНО СЪС БСП И ДПС ПРОТИВ БРАТСКАТА ИМ ПАРТИЯ ГЕРБ. ГЛАСУВАХА ЗА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С КОМУНИСТИТЕ, КОСТОВ НЕ СПИРА ДА ПЛЮЕ ПО ГЕРБ... МИСЛЯ ЧЕ С НОВОТО СИ ЛОГО,КОЕТО ПИСАХ ПО-ГОРЕ НЯМА ДА ВИДЯТ ПОВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТА ОТ ВЪТРЕ !!!
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една тор,която ще бъде изтрита от лицето на Земята ,съжалявам....
53
5
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Що не дойдеш да ми копаш на нивата и тея гадости да ги закопаш.
52
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъжната истина, че във времето на прехода ние сме имали само един компетентен и със стратегия министър-председател. Само един подготвен реформатор. Един-единствен силен държавник, който степенува нещата по важност и свърши забележими неща. И това е Иван Костов, независимо дали ви харесва или не. Би било хубаво да има още на неговото ниво или още по-добри, но нямаше и още няма! Нито пожарникаря, нито хамстера, нито мадридския, Виденов, Беров,рапона. могат да бъдат дори сравнявани с него. Не го величая, само ме яд, ама много ме яд, че не само няма друго успешно управление, но дори и отхвърляме малкото, което е свършено. Беров и Виденов разсипаха държавата и комунистическите мастодонти само висяха като камък на врата на държавата. Огромни задължения - ежедневно и ежечасно.
51
4
 
0
 
! Отговори
до49 преди 12 години
Мишок, брой си откраднатото и другото си го задели за катафалката.
50
0
 
1
 
! Отговори
cugahuh преди 12 години
dosta za zakasnqli za Metlata,