Полицейското насилие е мит! Твърди го главсекът на МВР

Няма да има наказани служители заради Катуница
Обновена: 8 ное 2011 15:05 | 8 ное 2011 09:50,
223
Полицейското насилие е мит! Твърди го главсекът на МВР
Калин Георгиев Снимка: архив, Булфото

Мит е полицейското насилие. Няма друга такава държава, в която полицай да бъде блъскан, ритан, да са му късани пагоните и този, който го е направил, да не получава жестока осъдителна присъда. Това каза главният секретар на МВР Калин Георгиев пред БНТ.

"Аз не го виждам това полицейско насилие. При 54 000 души състав на МВР, при 70 случая за полицейско насилие, не знам колко са осъдителните присъди, колко са доказани, мисля, че статистиката е в полза на служителите на МВР", аргументира се той.

По повод избухналото напрежение в Катуница Георгиев каза, че проверката не констатира нарушения, така че не би следвало да има наказани полицейски служители. Служителите на МВР там не са нарушили закона за МВР и Етичния кодекс на министерството, изтъкна той.

Полицията и жандармерията в Катуница реагираха правилно и благодарение на действията на МВР след това не се стигна до ескалация на напрежението, смята Калин Георгиев.

„Представете си една хомогенна маса от различни хора, част от тях страдащи, обидени, онеправдани, мачкани дълго време, хора, които са загубили близки. Как да разрешиш на жандармерията и на тежката техника да влезе със сила. Къде би бил моралът ми тогава?“.

Още по темата

"Не бих искал отново МВР да се превръща в боксова круша на различните държавни институции, които по една или друга причина не са си свършили работата", допълни Калин Георгиев. По думите му МВР работи много активно по Цар Киро и неговата фамилия.

Щатът на МВР трябва да се оптимизира и да се избегне дублиране на функции. Той отрече да става въпрос за съкращения в системата и обясни, че в момента щатът на вътрешното министерство не е запълнен. В МВР винаги ще има място за качествените служители, категоричен е Калин Георгиев.

По думите му до момента не е имало нито един служител, който е показал качества и който да е отпаднал от системата поради съкращаване на щата. Щатът на МВР е 61 170 души, от които обаче заети са под 54 000 служители, обясни Георгиев.

„Много бих искал българските полицаи да бъдат облечени, обути, да имат бензин, за да могат да изпълняват служебните си задължения, и да не мислят за насъщния“, каза още главният секретар на вътрешното министерство.

„Всяка една стотинка, която получава служителят на МВР, е заслужена и изстрадана“, посочи Калин Георгиев.

Той отговори и на всички онези, които смятат, че привилегията в системата на МВР да се получават 20 заплати накуп при пенсиониране е отживелица от комунистическото минало.

„Да дойдат да изкарат един работен ден с един от полицаите. Дори с мен, само да стоят до мен 20 часа и пак ще си говорим“, подчерта главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: МВРщатКалин Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този не е изтрезнял от снощи и не разбра какво го питат.
167
4
 
3
 
! Отговори
MYLORD преди 12 години
Абсолютно ,на 100% е прав,няма полицейско насилие и това е факт,но гледам на 90%,като не ги млатят ,пак не им изнасяявно това е и процента на до там невежите,че не са напускали границата на квартала в който мишкуват...ами идете в Италия например и му кажете дума напреко...ако кафявата миризлива субстанция те отъмне ще е цяло чудо,плюс арест,плюс хубава глоба,същото важи и за почти всички останали от ЕС..
166
1
 
24
 
! Отговори
Той е преди 12 години
*** герберски ***, като всичките си началници! Хвани Калинчо за краката, па го тресни на Боко у главата! Пардон, той Боко глава няма, неговото е тиква!
165
2
 
17
 
! Отговори
селянин преди 12 години
В МВР винаги ще има место за качествени престъпници начело с министъра на ВР.Машала.
164
3
 
2
 
! Отговори
старшина Ушев преди 12 години
ХЕЙ,КАЛПАЗАНИН 168 ОСВЕН ЧЕ ЧЕСТО ПОБИЙВАМЕ СЪЩО ТАКА ЧЕСТО И ПОПИЙВАМЕ,ПОХАПВАМЕ И ПОЕБАВАМЕ,НО МНОГО ЯКО ГО ПОКРИВАМЕ,А ТИ ЩО ИЗДАВШ А? ША ТА ИЗПАПКАМ НА ЧИЧО МУШМОРОКА
163
1
 
9
 
! Отговори
Илиян преди 12 години
Гарван-гарвана око не вади!
162
7
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ХЕЙ, КУКИ С КУКИТЕ. ЧЕСТО ПОБИИВАТЕ, НО МНОГО ЯКО ПОКРИВАТЕ ВСИЧКИТЕ СИ БЕЗОБРАЗИЯ.
161
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Аз не го виждам това полицейско насилие. При 54 000 души състав на МВР, при 70 случая за полицейско насилие..."Аз пък го виждам полицейското насилие. Ама нали са си ваши хора и не сте ги хванали останалите. Тези с фуражките се мислят и за полицаи и за съдии и за Господ. Мислят си че като са с пагон това им дава право да правят каквото си поискат. Виждам и една защита на полицайте от медиите, за да ги изкарат едва ли не невинни. Днес.бг колко ви платиха от МВР за платената реклама ?
160
3
 
8
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Калине, като не им харесва изпрати ги в Гърция, Германия, Испания или в която и да е страна по техен избор. Смешници.
159
3
 
19
 
! Отговори
до 161 преди 12 години
Да но ако те спрат пиян в Америка не вървиш с 50 лева нали ... полицаите не те изнудват и не се гаврят с теб .. Когато полицаите са ни полицаи - тогава и народа ще се отнася към тях по нормален начин - с респект
158
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом главсека тъй казва...вервайте
157
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да видя тези 'смели' полицаи как бият размирните ***, които пред тях спокойно се разкарват въоръжени с ножове, брадви и колове, крещейки 'Смърт на ***'. Че и посягат да ги бият, по махалите с камъни ги замерят. *** им се ежат - куките си траят, но ако българин посмее да протестира, почват да го налагат. Ако това е ред, почит и уважение, здраве му кажи!
156
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На въпрос "Бие ли днешната полиция?", гражданин отговорил: "За днешната не знам, ама снощната....." :))
155
12
 
10
 
! Отговори
diavolcheto преди 12 години
Така е, съгласна сам с # 159!Мога да говоря за САЩ. Там полицията е на почит и уважение. Да обидиш полицаи? Какво е това, моля?Пак да му посегнеш? Ами опитай и виж какво ще стане!Да се държиш арогантно, невъзпитано или ако, по какъвто и да е начин, посегнеш на полицаи - жална ти майка!И така трябва да е! Хората имат закони, спазват ги!Полицията у нас си върши работата, но щом всичко опре до съдебната система - е, вече повече от 20 години гледаме какво става.Там трябва да е тоталната чистка!
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Ангия преди 3 месеца на размириците- полицаите ги биха арестуваха и най-накрая солидно ги глобиха . Дълго време ще им държи влага .
153
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха - ха имало полицейско насилие !?! *** в САЩ или Германия -например- да се ержиш на полицай- тогава ще видиш за какво става дума .
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мита тръгна от Сашо- тракториста.
151
2
 
3
 
! Отговори
TOZ KAKUV E? преди 12 години
EGA TI GLAVNIA KOMISAR, VIDEHTE LI GO V KATUNICA?UMREL OT STRAH, DORI SE BESHE NASRAL. TOZI MI IZGLEJDA BOLEN MOZUK. I POLICIATA MU E ...MAIKATA SI TRAKA. PULNO S TUPANARI, GLADNI I KORUMPIRANI,NEMALO NASILIE, A KAK UMRE ONOVE MOMCHE KUZAROV?BEHA MU SEDELI NA GLAVATA I SEGA KOLKO SHTE PLATI DURJAVATA KAT E OSUDIAT V STRASBURG.DA GI PALTI TOZ NENORMALNIK I TOZI KOITO GO POSTAVI, CVETANOV KRADECA I LUIJECA. I EGA TI HIMNA, NASHTA POLICIA NI PAZI. TIA NE PAZI NIKOGO DORI I SEBE SI NE MOJE.
150
3
 
22
 
! Отговори
име преди 12 години
Колкото пъти съм се опитал да говоря с полицай (примерно за да ме упъти, заради постоянните ремонти) не съм получавал смислен отговор, а нещо от типа че той не бил бюро справки и ако съм искал да зная от къде да мина да съм си пуснел радиото или да гледам телевизия. Полицията има много права без да си изпълнява задълженията и само мисли как да манипулира статистиката за да симулира дейност.
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Plamen Kucarov kak umria ?A samo toi li ???