Синдикати очакват отлив на служители от МВР

7000 души ще се пенсионират, ако кабинетът вдигне стажа
Обновена: 9 ное 2011 18:18 | 9 ное 2011 18:17,
92
Синдикати очакват отлив на служители от МВР
Протест на полицаи през 2009 г. Снимка: Булфото

След като железничари, учени и зърнопроизводители обявиха протести, днес и служителите на МВР обявиха, че обмислят подобни стъпки, ако бъде прието предложението за увеличаване с 2 години на необходимия за пенсиониране стаж.

Възможно е да има протести до края на годината, каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов на пресконференция на синдикатите към ведомството.

Според него около 7000 души от МВР ще искат да се пенсионират в най-скоро време, ако мярката влезе в сила.

Попов заяви, че между синдикатите и ръководството на МВР е имало договореност увеличаването на стажа да става плавно, а не наведнъж от 2012 година.

По думите му синдикатите изобщо не са участвали в преговорите с правителството и са научили от медиите за готвените промени.

Те вече са изпратили писма до премиера и финансовия министър, с които ги уведомяват, че са против предложенията. Настояват и за среща с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: МВРсиндикатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
николай преди 12 години
Ей,Даро сигорен сам,че ти си някакъв смотан чиновник дето и с жена не е бил,неграмотен си и си комлексирано човече!!!Жалко е,че си на този свят да пречиш на много хора.Дано ти се наложи да ти помага полицай и ........... ти си знаеш КОМПЛЕКС!!!!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а кой ще пази имотите на киро ***?
88
0
 
2
 
! Отговори
HAISEKTIR преди 12 години
AKO TIA NA SNIMKATA SA BG POLICAI NA MOITO MAGARE HUIA SAS SIGURNOST E BURIA
87
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Абе,пичове,що като ви наебат жената и дъщерята тичате при полицайте,като ви откраднат колата също,а? Що не си гоните сами мутритебе? Що не гледете как се пенсионират и какво получават полицайте в белите срани, и не мутра,ами и политик не смее да им се противопостави,щото има закони!
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми да се пенсионират като са направили стажа.няма до старини да седят на хранилката.
85
1
 
6
 
! Отговори
Бобо преди 12 години
Във Франция също се обмисля вдигането на възрастта за пенсиониране.Сега е 60г. да стане 62 къде сме ние, всеки може да си отговори.89271
84
8
 
2
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
Ти мислиш ли че "Мильо"-вците знаят какво е това нещо "минус"
83
6
 
3
 
! Отговори
ВЕЧЕРНА ПРОВЕРКА преди 12 години
Тук има ли милиционери? Ако е "да" да съ преброът набръже, като си сложат по един минус!
82
5
 
2
 
! Отговори
ico преди 12 години
Такива има достатъчно. Пък и да стачкуват няма да се усети. Само величията ни няма кой да пази зад всяко храстче като минават по пътищата.
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох мар мале тия горе на снимката яки тумбаци са отпрали. Сигурно на ясла са ги държали и то държавна,демек кьор софра. И тия ще гонят бандюгите.
80
7
 
9
 
! Отговори
do:73 преди 12 години
Сигурно офертите за работа са от приятелитети дебеловратите - я да развеждаш ***, я да им превозваш парите, може и нещо друго. Е от такива *** да те е страх. Те затова ви викат българските еничери.Колкото за анонимноста - само вие биете анонимно.
79
12
 
10
 
! Отговори
ФАТМАКО преди 12 години
Ако тия 7 000 бройки се пенсионират, то дръжавата шъ се кортолише.Още по-добре ще стане, ако на тяхно място не се назначават нови такива. Милиционерите има дебели седалищни части щот набиват яко кюфтаци . . .
78
9
 
13
 
! Отговори
да де преди 12 години
Ако ги накарат и да отслабнат и да махнат коремите и гушите няма да е лошо! А да се пенсионираш на 45 години, след 25 години стаж е безсрамие на фона на останалите професии!
77
4
 
10
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Хора, омразата не върши работа.Често виждам призиви от рода на хайде да се обединим,да не се мразим, всички сме българи, доктори,работници, полицаи,да стачкуваме заедно и прочеее. Достойно. Дайте си сметка обаче, че благодарение на условията при които работят полицаите и подземните работници, най-често техните семейства осиротяват. Заради това и са предвидени бонусите им.А и един полицай на 60, как би догонил крадец на 20, бягащ като заек? Нали не бива да го убие за ? хил откраднати лв
76
4
 
5
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Започнат ли да се *** трябва да се пенсионират?
75
5
 
1
 
! Отговори
. преди 12 години
Дайте ни палка , щит , каска и пагони да ни държат далече от съда и ще ги кротнем. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
74
5
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
В крайна сметка след 18 г. възраст всеки има право сам да избира пътя в живота си ! Това , че притежава или не, определени качества не го прави с нищо по-добър или по-лош от другите ! Който е искал работа с определени придобивки , да си е намерил подобна ! Който не го е сторил ,, си е лично негов проблем !
73
8
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
проста, дребна и злобна душица си ти милиционерче :)
72
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да вдигнат стажа на полицаите , пак ще са по-добре от вас ! Преди около месец се пенсионирах с 830 лв. пенсия , но заради тавана за сега ще се примиря със 700. За Нова година , ще се сурвакам с 20 заплати на куп, а към момента имам няколко примамливи оферти за работа . Така , че ме боли фара , какво пишат няколко неграмотни анонимници ! На тях мога само да им пожелая много трудов ентусиазъм , здраве и дълъг живот и успешен финал на 63 !
71
7
 
8
 
! Отговори
Капитан преди 12 години
Аз ако съм ще направя полицаи и военни да се пенсионират на 60 г. Не се призорват чак толкова.